• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHfree community ☮ & traveller places
    BURAN
    BURAN --- ---
    CLOWN: zajimava idea. praktikovatelna pravdepodobne prestehovanim na opusteny tichomorsky ostruvek :)

bohuzel neni moc pravdepodobne ze by si nejakej moderni stat nechal takovyhle lidi pobihat na svym uzemi. proto ze by u takovyho neobcana nemel moznost ho nejak zdimat. neumim si predstavit politika kterej by neco takovyho podporil - byl by sam proti sobe ne? (nezastavam se jich)

predpokladam ze takovy Man Of The Common land zije na sve pude, ktera ho taky uzivi... nebo kde bydli a cim je ziv?

co se stane kdyz "Man of the common land" neda na prechodu pozor a srazi ho auto? nechaji ho tam lezet? co se stane, kdyz "MOTCL" spacha trestny cin? at si s nim spolecnost poradi na svoje naklady? (vysetrovani soud vezeni...) atd atd...
    BOREC
    BOREC --- ---
    CLOWN: dej kdyžtak vědět jak to je..
    KARLOS
    KARLOS --- ---
    CLOWN: palec vzhuru
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    Towards an anthropological understanding of Travellers: Mobility, place, space and nomadism
    http://krisbriz.blogspot.com/
    universitni prace ....
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    BURAN: na fasizmu :D a to nejsem ackar, jen skurvenej clovek co nema zalepeny oci. Sorry o vikendu jsem se zase lehce spalil a system mne zase lehce pojeba :D
    ACIDIKTATEK
    ACIDIKTATEK --- ---
    DRASTICS: Foto nemám, ale od března tam zas budu makat, tak sčekuju situaci
    TSOH
    TSOH --- ---
    DRASTICS: jurta je videt normalne ze silnice... zjisti co tam točej .. :)
    DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    TSOH:
    ACIDIKTATEK: A nemate nekde foto ty hotovy jurty . . . . kua ste me navnadili, to mam jen přes řeku, asi si dam odpolko prochazku s pesem přes železomost jim to tam skouknout a zjistim jak v hospe, esli se da na pivko :)
    TSOH
    TSOH --- ---
    ACIDIKTATEK: docela peknej bejvák tam má i Hřebejk ( http://www.traveldigest.cz/2010/09/23/rozhovor-hrebejkovy-pribehy-z-vltavskeho-hausbotu/ ) ...
    jinak nestraš s těma snobíkama... :) nevis nahodou zda tam ta hospa funguje celorocne ? slysel jsem na ni take chválu tak abych ji jeste stihnul...
    ACIDIKTATEK:s tim kotvenim to asi tak jednoduche nebude ne ?
    ACIDIKTATEK
    ACIDIKTATEK --- ---
    TSOH: Jo a mimochodem, ty lidi, co tam kotvěj s těma hausboatama a tak, asi budou muset do prdele, protože to tam skupujou zbohatlý zmrdi se superjachtičkama. Vim, že pár se jich přesunuje někam do tý zátoky v podolí na druhym břehu, ale tam se prej nesmí ani kouřit. Tady měli klídek, vohniště, vlastní malou hospu, vůbec mě to tam vždycky fascinovalo. Seš v centru Prahy, ale přídeš si jak kdybys byl zašitej někde na chatě na slapech, úplně taková autonomní oblast s vlastníma pravidlama.
    ACIDIKTATEK
    ACIDIKTATEK --- ---
    TSOH: Jojo, dělal jsem tam v docích, ta je libová. Mimochodem, ty dvě hasičský lodě červený jsou na prodej, ta velká snad za tři sta. Kámoš docela vážně uvažoval, že by jí koupil a přestavěl na hausboat. Je v tom prostor jako kráva a kdyby sis sehnal někde na Laby metr čtvereční pozemku u vody, tak bys tam mohl kotvit zadáčo na svym. Má snad skoro 30 na dýlku a takovejch 8 na šířku. Celý podpalubí je jedna velká místnost, motory nefachaj, ale dali by se za slušný střelit do šrotu spolu se stříkačkama a čerpadlama to asi pár tun mít bude. Nad tim je Strojovna právě těch hasičskejch čerpadel, z toho by byl taky slušnej pokoj, z kormidelny prosklený bys udělal skleník a na zádi ti ještě zbyde dobrejch pár metrů na pěknou venkovní terasu. Asi by byl problém v zimě, jelikož je to komplet z kovu, ale na druhou stranu pod ledem ti nejde teplota pod nulu, takže trochu zateplení a kamna vyvedený komínem ze strojovny by asi bohatě stačili. A když by byl průser, tak to celý pošleš do šrotu a je tam tolik železa, že ta nákupka by se skoro vrátila zpátky myslim.
    BURAN
    BURAN --- ---
    CLOWN: stejnak moc nerozumim tomu ze te muzou nekde vykopat z privatniho pozemku? na cem je ten zakon postavenej?
    BURAN
    BURAN --- ---
    EXX:
    DUB: no a zrovna to tak je, jsem v pamatkovy zone, takze s pamatkarema konzultuju upravy exterieru. nemam s nima nejmensi problem, naopak mi v podsate zdarma poskytujou poradenstvi v tom jak to udelat aby chalupa vypadala jako chalupa a ne nakej slepenec, kterej z toho udelali za totace predchozi majitele :)
    urcite to neprobiha tak, ze mi neco naridej a ja to na svy naklady musim realizovat :) to je takovej dost za vlasy pritazenej folklor :)
    akorat prikladam jejich vyjadreni ke stavebnimu povoleni, a jak rikam, jsem rad ze mi poradej.
    TSOH
    TSOH --- ---
    když jsme u toho bydleni tak na Smichově v přístavišti stojí na mole jurta. Zde stara diskuze k danému tematu http://forum.tzb-info.cz/106291-atypicka-stavba-jurta-a-jeji-zatepleni/strana-3
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    taky mame starej barak v horach, naklady sou strasne male kdyz vis jak na to, taky ans to nebavilo stale bejt od nekad vyhazovanej a dokonce se rozustame(http://dvp.s.cz).nejvetsi problem je i kdyz zijes s tech 10% oproti normalnim lidem tak kde je sehnat.socialku jako reseni neberem nebo jen v nutnich pripadech, tech drobnosti ktere mame doma vychytanejch je mozna i na knizku ale este sme se k tomu nedostaly, je to smes ekologie, permakultury, DIY, trash kultury a dotoho musi bejt ackarismus jakzto nejakej politickej podtext ze to co delas je z nasranosti vuci systemu a snahe ho ojebat.cesta to nejednucha el urcite krasnejsi nez panelak a u pasu v praci.
    ROTIK
    ROTIK --- ---
    CLOWN: Toto je docela zajímavý styl. Já jsem osobně přesvědčen, že se nemusíš uplně vzdát výdobytků společnosti abys mohl žít s 10% náklady. Docela mě láká možnost postavit pasivní domek z přírodních materiálů (kombinace dřevo, cihly a sláma) k tomu kořenovou čističku a tak...
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    Jo a vcera mi nekdo poradil ze existuje vec, ze se muzes vzdat vsech vyhod moderni civilizace a nazvat se tzv. "Man of the common land" neco jako ze nemusis mit obcanku a doklady, ale zase na druhou stranu nemuzes vyuzivat nemocni nebo volat policajty na pomoc a podobne, tak o tom skousim zjistit vic docela mne to zajima....
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    BURAN: prave proto sem zdilel "dulezitou" informaci o novem probihajicim zakone ve francii kde se jedna o to ze te do 48 hodin podle zakona vykopou s tvyho "privatniho" pozemku a znicej ti obydli (nakladak, jurtu, vlastno rucne postavenej baracek bez povoleni, nebo cokoliv co neodpovida lidskym normam), ja nejsem zabredlej nakladackar, mam rad budovy a baraky, respektuju te ze to delas jak rikas. To zadna. Ja sam planuju se svima znamima poridit pozemek a postavit si barak podle vyskumu a vzdelani ktery ted nabiram. Diky bohu mne muj tata o baracich naucil hodne (muj deda byl Gustav Paul postavil motolskou nemocnici, a koleje v dejvicich a stovky nemocnic na slovensku) .... A tata vlastnil a zrekonstruval podle svych bohemskych predstav docela dost baraku a sam dnes rika ze delal chybu a ze nepostavil neco poradnyho, ted zije v jednopokojovim byte v Treboni s jeho pritelkyni, ma tam krb a suchej hajz, velikost maringotky, stoji ho to hovno udrzovat a minimum starosti s tim jeho minimalnim duchodem jakzto bejvalej umnelec. Ale je stastne, kazdej den uziva zivota a smneje se svetu jak vsichni zbytecne utracej za sracky.

Podivej se na stranku http://www.shelterpub.com/, porid si par knizek, jsou uzasne napsany a je tam mraky triku jak zit v baraku a starat se ones co nejlevnejc. Pozor neni to zadna hippizarna, je to psany stovkama archytektu a chytrejch lidi co tu knihu pisou z lasky a pro lidi co chteji a neco takovyho delaji. Ja se tou knihou hodne inspiroval. S kamaradama hledame pozeme, pravne zjistujeme jak je to s povolenima na stavbu neceho takovyho ( jednoduchej barak s alternativnich materialu, nemyslim nejaky pneumatiky s toho jsem uz vyrost, ale prispusobyt barak podmikam a klimatu) Jak usetrit za izolaci, tim spojeny vytapeni a podobny veci.... Jasny ze budemem mit elektryku, ale pokud mozno takovou aby sme pouzivali co nejmin energi, jasny ze budeme mit elektro spotrebice, ale takovy aby brali co nejmin elektryky...... A podobny veci jako stejnou vodou ze sprchy splachnes hajzl a jeste tim zalejes kytky. Pokud mozno pestovat co nejvic zeleniny a ovoce, ja uz pristi rok chci mit pozemek abych zasadil ovocny stromy, aby az budu starej muzu sklizet. Jasny ze nechci zit v nakladaku celej zivot. To by mne ztoho ruplo v bedne pokud uz se nestalo. Nejradsi bych muj nakladak zabudoval do miho budouciho baraku :D Pro mne ziti v aute je jen nejjednoduzsi alternativa myslenky za kterou si jdu a ziju ji, delanim tekno party uz nic nedokazu, ale zas rad oslavim vikend.
    Ja mam svoji planetu rad jen jsem alergickej na lidi co na ni zijou.....
    DUB
    DUB --- ---
    EXX: zrovna burana chajda nebude zadna pamatka, starej barak na vesnici to je se stodolou.
    EXX
    EXX --- ---
    BURAN: no a ted si treba vem ze ti do staryho baraku zacnou fusovat pamatkari, a daj ti podepsat papir ze to musis dat do nejakyho stavu - samozrejme na vlastni naklady, nebo se s tebou o to zacnou soudit a seberou ti to, propadne to statu, kterej na to samo taky neda ani kacku, ale "legalni" cestou to nechaj zchatrat...

coz nerikam ze je tvuj problem - jen poukazuju na to ze ten system je kolikrat dokurvenej do nejmensiho detailu a tam kde bys to treba vubec necekal a rikal si ze jsi konecne ve svym.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam