• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHfree community ☮ & traveller places
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    MEZKALITO: a co kdyby nedostali, napr. kdyby se to nahodou ztratilo ci "ztratilo"? :) Nezapomen, ze ty od toho zadny doklad nemas, ale za to mas oznamovaci povinnost:

    Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky - Oznamovací povinnost
    http://www.vzp.cz/klienti/informace/oznamovaci-povinnost

    Myslim, ze je zbytecne na to spolehat a riskovat pripadnou pokutu. Skoro bych rekl, ze kdyby jednou chteli, tak to zruseni trvaleho pobytu se jim tam vejde ("zmena trvaleho pobytu"), ale nikdy jsem to v praxi neresil, tak nevim.
    MEZKALITO
    MEZKALITO --- ---
    jen teda jeste pro upresneni....jak ste tady resili, jestli se ma informovat pojistovna o zruseni trvalyho pobytu, tak sem projistotu napsal na vzp jak to je....a info o zruseni meho trvaleho pobytu dostali z registru obyvatel...takze opravdu staci jen dojit na urad...:)
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    KCE: tak samozrejme ze kdyz pracujes v zahranici, tak je to neco jinehoa je nesmysl, abys platil zdravotni pojisteni tam i u nas. Ovsem to nijak nesouvisi s tim co se tu resi ohledne zruseni trvaleho bydliste. Pojistovne to musis vcas dolozit atd. V podstate nejslozitejsi je situace ve chvili, kdy pracujes ve vice zemich soucasne (minimalne v ramci EU to teoreticky mozne je). V Unii plati zasada jednoho kompetentniho statu pojisteni, vice napr. zde:

    Jak na zdravotní pojištění při práci v Evropské unii - Měšec.cz
    Jak na zdravotní pojištění při práci v Evropské unii - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/jak-na-zdravotni-pojisteni-pri-praci-v-eu/

    Pokud jde o to zruseni trvaleho bydliste, tak bys to urcite mel ohlasit - nakonec ze zakona jsi povinnen informovat zdravotni pojistovnu o vsech dulezitych zmenach a skutecnostech, pricemz zrovna tohle podle me urcite dulezite je. :)
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    10 December 11





    MIK23
    MIK23 --- ---
    TRASK3: prodlouzi ti ho bez obcanky. pokud si ho budes chtit udelat bez toho aby si mel starej tak ne. vsechno je to hezky popsany tady: [ CZUPA @ free community ☮ & traveller places ►▲◄ ]
    TRASK3
    TRASK3 --- ---
    MIK23: a vydali by ti ho i bez obcanky? ja myslim ze ne.
    MIK23
    MIK23 --- ---
    TRASK3: pas nema s trvalym pobytem nic spolecneho, ani tam trvale bydliste neni uvedeno
    TRASK3
    TRASK3 --- ---
    me teda furt neni jasny ,kdyz odevzdas tu obcanku a tim ukoncis trvaly pobyt, jak tedy nadale muzes mit platnej pas?? viz Mezkalito..
    FEEX
    FEEX --- ---
    GIRK: u cesky, ted se nepojistuju pac mam cestovni pojisteni k bankovni karte, a mas pravdu , kdyz se kvuli necemu musis prihlasit driv jak za 6 mesicu, musis to doplatit, ale nikdy se mi to nestalo..
    GIRK
    GIRK --- ---
    FEEX: pokud je mi znamo, tak to ma jeden hacek... kdyz se odhlasis v CR, tak se nesmis znovu prihlasit driv jak za 6 mesicu...
    KCE
    KCE --- ---
    FEEX: jj, to je mne znamy reseni.. i ta cena je tak nak akuratni...
    ...ale..
    CYBER_GEORGE: pokud to je teda takhle jednoduchy, coz kdyz nad tim premejslim tak asi bude...(je fakt ze kdyz sem makal ve francii, platil sem zdravotni tam, a nikdo neresil jesli platim v cr)
    ..ale nejak si nejsem jistej jak je to pak s pojistovnou..? to jim tam oznamis, ze uz nemas trv.bydl. a nebo to proste neresis a pak budes nejak zpetne dokazovat?

    jinak fakt dik za tuhle debatu, tres pratique ;)
    GIRK
    GIRK --- ---
    FEEX: jen 4500 na rok? u koho to bylo?
    FEEX
    FEEX --- ---
    ja sem si vzdy odhlasil pojisteni v cr, s tim, ze jsem mimo, udelal si za 4500 cestovni na celej rok,( pro pripad urazu/nalehavy nemoci. kdyz sem potreboval neco narocnejsiho, tak sem se v cz na mesic prihlasil..
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    KCE: pokud nepracuje pro zamestnavatele, ktery tu ma sidlo/trvaly pobyt (coz hadam ze asi ne, je-li nekde v zahranici) tak nevidim jediny duvod, proc by mu melo bezet nejake penale. Trvaly pobyt ukoncil, cili zdravotni pojisteni zaniklo. Autor onoho clanku tu pravdepodobne pracuje a tak evidovany byt musi.
    KCE
    KCE --- ---
    me jde predevsim o to pojisteni zdravotni, a z clanku nejsem moc moudrej:/
    Se zdravotním pojištěním je to dost komplikované, ale ze zákona jste jej účastni téměř vždy. Pokud jste zaměstnáni u českého zaměstnavatele, jste pojištěni, bez ohledu na to, zda máte trvalý pobyt nebo ne. Moje zdravotní pojišťovna (VZP) řeší zapeklitý problém, zda mne má evidovat pod kódem 1C nebo 1E nebo jakým, ale to je naštěstí její problém a ne můj.
    Nejsem si zcela jist, jak je to u OSVČ a nebo osob bez zdanitelných příjmů v případě, že nemají trvalý pobyt. Do této situace jsem se nedostal, takže nechci kázat bludy.


    takze prosim MEZKALITO, jestli by se nepodelil o vice zkusenosti.. ("dalsi veci sem neresil" - takze ti vlastne bezi penale za neplaceni u pojistovny??) ..predem dik;)

    jinak clanek slusnej, za ten taky dik;)
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    Ja sem hlasenej na obecnim urade v Janove, ale nikdy jsem si nezasel zaridit zmnenu bydliste. Ted jsem si v anglii vymnenil ridicak kterej je UK a ne EU a tim sem se jako stal UK citizen. No a k tomu vsemu pouzivam ceskej pas kterej mne zatim dostal vsude. Nevim jak to bude s amerikou. Ale zatim jsem spokojenej, a to nemluve ze na UK ridicaku mam jmeno naopak diky dokonalosti meho jmena. Takze nejspis jim v tom delam peknej bordel. Srat nato :D V anglii je zakon ze se muzes stat " man of the comon land", tz nikim :D
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    ACIDIKTATEK: jeste bych doplnil, ze pokud tu trvale bydliste nemas, ale soucasne pracujes pro zamestnavatele ktery tu sidlo/trvaly pobyt ma, tak samozrejme zdravotni pojisteni platis...

    Ale obecne zanika zdravotni pojisteni smrti pojistence ci ukoncenim trvaleho pobytu.
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    ACIDIKTATEK: viz muj prispevek nize.
    ACIDIKTATEK
    ACIDIKTATEK --- ---
    MEZKALITO: No dobře, ale to jestli máš nebo nemáš trvalej pobyt nemá nic společnýho s tim, jestli jseš povinej platit zdravotní nebo ne, né?
    MIK23
    MIK23 --- ---
    JEBTISKA: staci si precist ten clanek co nahodil CZUPA
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam