• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHfree community ☮ & traveller places
    ... narazili jste nekdy na svých vejletech at uz to bylo kamkoliv na komunity lidi volne zijicich v rámci logiky a ve vetsine pripadu v souladu s prirodou ? nemyslim tim squaty... V Německu vyšla dokonce knížka popisujici kde jsou tato místa (což si myslim že je chyba..). Na jihu Španělska jsem par takovejch mist navštívil a mohu říci že určitě zajímavé a pro dost lidí i zásekové... žije tam i dost lidi z cz i sk. Jedná se například o pěkné údolí /poblíž něho se koná známej Dragon fest/ lide tam žijou v jurtach, teepeeckach, i nejakej obydlenej domeček se tam najde... zajimave to je... Beneficio se to menuje... asi 100 km odtud je vyborna zatoka se zriceninou hradu kam nevede cesta pro auta... klid je zde... pramen vody... a take par lidi tu zije...
    v jednech horach je mala vesnice cca o 20 starejch domech > osamocene v kopcich... byla pomerne dlouho opustena a nejaky ten patek dozadu ji take obydleli lide v podstate odkudkoliv...
    co se tyka tech travellerskejch mist... jsou tam i takova ,,městečka/osady,, z obytnejch aut /vetsinou GB, F/ /El Moreon/ z nichz vetsina jiz neni schopna vzhledem k technickemu stavu odjet... ale lide tam fungujou... co do ,kultovnich, mist tak urcite termaly u Santa Fe /na dohled Sierra Nevada/... vzdycky je tam hafo lidi co cestujou... a maj co rict... a toto misto je jedinecne nebot se tam da koupat v horke vode co vyvera ze zeme v olivovem haji a neni to podrobeno komerci... doufejme ze to vydrzi co nejdele...
    videl jste nekdo neco podobneho ? kdekoliv, kdykoliv, cokoliv ..... i ve snu treba... :)

    skoukni kup a jeď :) [ DODAFKY, BUSY, NAKLADAKY, .. vsak to znate >:o] ]
    rozbalit záhlaví
    MASOO
    MASOO --- ---
    KCE: nas letosni plan byt na tenhle svatek tam nevysel... tak aspon chystame na malem skromnem komunitnim placu v Sadu v Libechove toto:
    [ Všechno dobře dopadne: Sny noci Svatojánské 3. / festivalfestival / 20.6.2014 / CR - Stredocesky kraj - Liběchov ]
    take jste zvani!
    KCE
    KCE --- ---
    jo jinak pristi vikend (21.6., fet de music) chystame na squat de camiones "camping Plage Aytre" (vedle la rochelle) slusnou akci, dve stage s technem, bar, obcerstveni, italska pizza z pece, uv show a spousta dalsiho
    vstup/vjezd za donation
    vsichni jste zvani a vitani:)
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    ZABAKOVA: dobrej je ten pes jak nesnasi spz-ky :)))
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    FIDEL: mno mocny je to cely, nejak se o to stara a aspon jsou nejak chraneny pred tim zneuzivanim, jestli je to teda pravda)
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    ZABAKOVA: to je mocnej sifu;)
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    TSOH: to jsou tak klaustrofobicky prostory, jsem zvedava, kdo to tam po Brucovi prevezme...
    Meet Bruce Lee, king of Romania's tunnel underworld
    https://www.youtube.com/watch?v=TwadpGdskCM
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    KCE: To je taky fakt najdes to na mapach podle tech fotek tak za 3 sec ....
    EXX
    EXX --- ---
    Tak tam na nas pockej..
    KCE
    KCE --- ---
    tady by kazdej chtel vsechno hned a easy, coz takhle trochu spiritu do toho travelleni, pobavit se s lidma na ceste... jana tohle misto taky prisel bez gps a netu
    btw pouzivat net a gps snad neni to samy
    a info" aytres-plage" je plne dostacujici, ten kdo by mel na takovy misto prijet, si taky musi umet poradit
    kdyby ty lidi tady chteli aby sem jezdil na dovolenou kazdej jouda, udelali by si stranky s tema gps-ama a reklamou..
    FEEX
    FEEX --- ---


    KCE: pojem kousek od la rochel je relativne sirokej, a "ja takovy veci nepouzivam" je usmevny kdyz to pises pres internet
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    KCE: 46°06'54.3"N 1°07'20.6"W
    KCE
    KCE --- ---
    gps si najdete na googlu, ja takovy veci nepouzivam. LaRochelle na mape snad najde kazdej:)
    TSOH
    TSOH --- ---
    ,zajímavá komunita, - http://xman.idnes.cz/foto.aspx?r=xman-styl&c=A140526_131647_xman-styl_fro
    otázkou však zůstává, zda stojí za to ji vůbec navštěvovat...
    FREEK303
    FREEK303 --- ---
    KCE: looks like my kind of place.... gps please
    TUKI
    TUKI --- ---
    KCE: super, taky chci......
    FEEX
    FEEX --- ---
    KCE: fer, gps?
    KCE
    KCE --- ---
    ziju ted na super miste, viz fotky, je to kousek od la rochell - aytre plage. osquatovanej kemping hned u plaze, cca 30lidi, elektrika, tepla i stud voda, sk8hala, bazen, spolecna kuchyne i koupelna s prackou and many more;) vsechno free a presto to funguje (uz 4 roky)






    vice foto zde
    CYRIL
    CYRIL --- ---
    FEEX: sem se ptal kamose je z boloni, na naky dobry fleky.... a on mi napsal ze by nebyl problem u nej na zahrade parkovat.... jen je tet v anglii ale tet nak se vraci. kdy jedes?

    bydli kousek od boloni neco jako dobrch od prahy
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    TSOH: Hele nemám, za celou zimu na Kanárech jsem neudělal jedinou fotku, chtěl jsem se na všechno podívat hezky vlastníma očima místo hledáčku a místo ukládání vzpomínek na kartu ukládat rovnou do srdce :o)
    Jinak další podobná místa se nachízejí i na Tenerife, pláž La Caleta na jihozápadě, případně pouštní oblast kolem letiště na jihu okolo El Medano, obydlené jeskyně a podobně. Všude vpodstatě několik víceméně stabilně žijících lidí a protáčí se tam travelleři. Pokud vím tak na La Palmě vzniká nějaká permakulturní komunita, přesunovalo se tam dost lidí co jsem na Gomeře potkal, jak píšu, prozkoumám příští zimu :o)
    Cestou z kanár jsem se stavil na pár dní i na jihu Španělska v Beneficiu zmiňovaném v záhlaví. Na podzim cestou na Palmu to určitě zase vezmu přes. Je tam i dost Čechů a Slováků, ale obecně bych řekl že to tam upadá, alespoň jsou takové snahy ze strany španělské vlády. Na Kanárech se to takhle neřeší a člověk kolikrát dostane i nějakou podporu od turistů nebo místních, např. jako v krámě pár kilo přezrálého ovoce, co už nikdo nekoupí, ale je jim líto ho vyhodit :o)
    TSOH
    TSOH --- ---
    ZDENDAK: to zní zajímavě... nemáš sim nějaké fota ?
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    Kdybyste náhodou někdy nevěděli kam se vrtnout, doporučuju ostrov La Gomera, nejmenší z Kanárských ostrovů. Podnikl jsem přes zimu menší scouting po tamních komunitách, doporučuji hlavně pláž zvanou Playa de Chingaurime na jihu, poblíž městečka Playa de Santiago, ale podobných míst se tam najde povícero a svobodných lidí je tam taky víc než dost, hlavně právě v zimě.
    Příští zimu mám v plánu v podobném duchu prozkoumat ještě jeden asi o sto kiláků západnější ostrov La Palma, dosavadní info zní taky slibně :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam