• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHfree community ☮ & traveller places
    ... narazili jste nekdy na svých vejletech at uz to bylo kamkoliv na komunity lidi volne zijicich v rámci logiky a ve vetsine pripadu v souladu s prirodou ? nemyslim tim squaty... V Německu vyšla dokonce knížka popisujici kde jsou tato místa (což si myslim že je chyba..). Na jihu Španělska jsem par takovejch mist navštívil a mohu říci že určitě zajímavé a pro dost lidí i zásekové... žije tam i dost lidi z cz i sk. Jedná se například o pěkné údolí /poblíž něho se koná známej Dragon fest/ lide tam žijou v jurtach, teepeeckach, i nejakej obydlenej domeček se tam najde... zajimave to je... Beneficio se to menuje... asi 100 km odtud je vyborna zatoka se zriceninou hradu kam nevede cesta pro auta... klid je zde... pramen vody... a take par lidi tu zije...
    v jednech horach je mala vesnice cca o 20 starejch domech > osamocene v kopcich... byla pomerne dlouho opustena a nejaky ten patek dozadu ji take obydleli lide v podstate odkudkoliv...
    co se tyka tech travellerskejch mist... jsou tam i takova ,,městečka/osady,, z obytnejch aut /vetsinou GB, F/ /El Moreon/ z nichz vetsina jiz neni schopna vzhledem k technickemu stavu odjet... ale lide tam fungujou... co do ,kultovnich, mist tak urcite termaly u Santa Fe /na dohled Sierra Nevada/... vzdycky je tam hafo lidi co cestujou... a maj co rict... a toto misto je jedinecne nebot se tam da koupat v horke vode co vyvera ze zeme v olivovem haji a neni to podrobeno komerci... doufejme ze to vydrzi co nejdele...
    videl jste nekdo neco podobneho ? kdekoliv, kdykoliv, cokoliv ..... i ve snu treba... :)

    skoukni kup a jeď :) [ DODAFKY, BUSY, NAKLADAKY, .. vsak to znate >:o] ]
    rozbalit záhlaví
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    T_RAVE_LER: jinak jsem se otom trochu rozepsal minule tady MAESTRO_007
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    T_RAVE_LER: jed do chorvatska pres Bosnu a Hercegovinu... tam je to v pohode :)

    Slovinsko nic moc no.... musis se schovavat a tvarit se, ze tam nekempujes.... Chorvatsko ve vnitrozemi relativne v pohode.... na pobrezi milion lidi, takze prchat na ostrovy a tam se taky da dobre zasit...
    CUKI
    CUKI --- ---
    T_RAVE_LER: v Chorvatsku ani náhodou, tam je to vždy a všude za pokutu i pro místní. Ve Slovinsku taky ne, ale tam tě spíš vyhodej než aby jsi platil. Horší je to v parcích
    To ale neznamená, že to nejde. V obou zemích jsme spaly bez problémů, ale vždycky jsme se hodně zašili. Navíc spíme v Yarisu, který nebudí pozornost.

    Ve Slovinsku nás jednou vyhodili z Parku v noci z prázdného parkoviště, kde jsme nebili vidět a na ceduli byl zákaz parkování jen přes den. Museli nás tam notnou dobu hledat od někoho na udání. Poslali nás do kempu, ale vůbec jim nevadilo, že už je pokročilá noc a že kemp bude zavřený.
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    T_RAVE_LER: heled , jsou mista i v Chorvatsku . Plati tady dost blby zakony , ale pokud nejsi vylozene v parcich , tak na jednu noc , pokud nemas rozlozeny vsechny sedacky a markyzy co mas , se da.

    Pamatuji se myslim ze na Barbarigu , hned nahore , pekny misto . Pri potapeni tu bylo na co se koukat, mist na parking dostatek :) 44.985678, 13.763605
    WTG
    WTG --- ---
    T_RAVE_LER: chorvatsko zapomen na freekemping
    T_RAVE_LER
    T_RAVE_LER --- ---
    Cus vsem... mam dotaz jestli se da napohodu uzit slovinsko a chorvatsko a parkovat nekde v prirode jako treba ve spanu a jizni francii, nebo tam lidi v noci budi fizlove a prudej... nutej parkovat v kempech a podobne... popripade jestli nekdo nezna nejaky dobry fleky. Diky moc.
    TERYHASPY
    TERYHASPY --- ---
    nejedete někdo na začátku srpna do řecka? Sháním 2 volná místa
    WTG
    WTG --- ---
    Stara maringotka - Dům a zahrada - Daruji za odvoz
    http://www.darujizaodvoz.cz/6-dum-a-zahrada/15599-stara-maringotka
    TSOH
    TSOH --- ---
    CUKI: v těch Pyrenejích také znám jeden.. od silnice se sejde dolu do údolí kde se přebrodí ledová říčka.. na druhém břehu jsou z velkých kamenů poskládány asi 2 kamenné jezírka s termálem... teplota ideál a občas se jen stačí přehoupnout přes šutry do ledové průzračné říčky... nyní jen doufám, že o tom co píšu nepíšeš také... představa nějakého umělého zásahu v podobě betonových bazénků je poněkud děsivá...
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: hele třeba jeden v pyrenejích, kterej měl opravdu hodně vysokou teplotu, ayudamento rozhodlo předělat a udělali tam velký bazenky do kterýho ta voda stejká po velké ploše kamenné zdi a tím se silně ochlazuje. Navíc bazénky jsou nevhodně veliké a proto je ta voda uvnitř studená, zatímco předtím to bylo teplejší než S. Fe. Ty bazenky přišli asi na 5 mega a přitom de facto zdevastovali původní přírodní lázně. Jinak je po Španělsku dost polopřírodních termállů z doby římské a maurské nadvlády. Dost z nich je i volně přístupných.

    Jinak kdyby nebyla krize 08 tak by nebylo nejen S. Fe ale třeba i prameny v Katalánsku, kde už se postavil i lázenský komplex a vybudoval další vrt, který tomu původnímu sebral vodu. Naštestí došli prachy na dokončení a tak zařízení schítralo a někdo ukradl čerpadlo co čerpalo vodu nahoru do lázní takže to zase vytejká do pole jen asi o km jinde :-)

    Jinak pro S. Fe jedna dobrá správa, praděpodobně tu už nebude letos Dragonfest i když asi někdo taky dorazí... Nicméně zase tu byla v říjnu Haloween kde bylo přes 5000 lidí a ty odpadky to je fakt hrůza...
    TSOH
    TSOH --- ---
    CUKI: ten závěr je poněkud šokující... likvidovat tyto ráje, kde se lidé cítí dobře - to je tak zvrhlá myšlenka, že se to nedá snad ani popsat...
    nemáš nějaké fotky ? a narazil jsi tedy na nějaký termál/y ve volné přírodě ?
    CUKI
    CUKI --- ---
    Tak jsme se právě vrátili ze země věčného slunce a našli zase nové zajímavé místa. Nicméně jedno je jisté Španělsku jakožto přírodě a těmto posledním rájům prospěla finanční krize. Letošní zimu jsme jezdili a hledali místa převážně s teplými prameny (už jen kvůli tomu, že letos byla i na jihu Španělska šílená zima :-)).
    Našli jsme několik dalších míst jako je S. Fe, které by už nebýt kryze bylo obestavěno , pravděpodobně chátrajícími, hotely.

    Další zajímavou, pro mě novou informací je to, že několik z těchto teplých pramenů vděčíme nenáviděnému, ale i milovanému Francovi, který na začátku 70´ let hledal (neúspěšně) ropu a našel "jen" horkou vodu.

    Bohužel mnohá taková místa postupně zanikají nebo je obce na Evropské náklady likvidují. Někde než nechat něco pro lidi, tak raději vodu pustí do stoky nebo dokonce trubkou rovnou do moře. (Oba případy kousek od Almerie). Nebo třeba ty u města Zangoza jsou pravděpodobně skoro celoročně zaplavené. (Ty jsem předtím neznal, ale pravděpodobně tomu tak je protože jsme je nenašli :-)
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    blast from the past

    Morreon otro mundo
    http://www.youtube.com/watch?v=vBECKGy7pFA
    T_RAVE_LER
    T_RAVE_LER --- ---

    Ahoj.
    Prodavam autobaterku starline 95 ah. Je mesic stara, tzn. vcetne zarucaku z auto kelly. Poslouzila jen na cestu do Francie a zpatky. Na rok ted odjizdim, takze je asi skoda ji nechat lezet v garazi. Jestli nekdo ma zajem, at mi napise sms na 739 71 29 29. Je k vyzvednuti v Modranech. Dohodnem se na nejaky prijatelny cene. Stala 2200, takze ji v klidu prodam okolo 1500. Diky.
    CAMKA
    CAMKA --- ---
    SOPTTIIK: taky jsem viděla v Korsickém nebo freekempingovém auditku (ted už přesně nevim) nějaké tipy od dodávkářů, zkus si to vyfiltrovat ;)
    CAMKA
    CAMKA --- ---
    SOPTTIIK: kdyžtak mi napiš do zpráv, jsem zrovna na východním pobřeží Cap Corse na vendange, pak se přesouvám na západní pobřeží. Jsem tu s lidma, co tu jezdí s bremičem spoustu let, budou mít určitě dobré tipy, tak se můžem potkat. Freekemping půjde, hlavně od půlky září už je fakt konec sezóny, začne se to vylidňovat a bude to víc v klidu. Nebála bych se toho :)
    SOPTTIIK
    SOPTTIIK --- ---
    to mas pravdu diky...
    KCE
    KCE --- ---
    To je dotaz spis do freekemping diskuse nez sem, pochybuju ze na korsice je tolik freetravellers, naopak, za me je to dost buržoazní destinace..
    SOPTTIIK
    SOPTTIIK --- ---
    Ahoj chystame se ted v druhy pulce zari na Korsiku.. mate nekdo zkusenosti s spanim tam na divoko? budem dve auta sprinter a T4.. jedem i serfovat da se spat nekde na plazich?... nebo tam prudej hodne?.. diky
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    VERCA_ZABA: zalezi kdy tam clovek jede.. kdyz ses tam pred a nebo po sezne tak ses vsem uplne uprdele :)
    TRIP
    TRIP --- ---
    VERCA_ZABA: v ligurii Monte cuoco krásnej free kemp pod piskovcovejma skalama sprcha záchod atd vše zadarmo ráj pro horolezce pod skalami moře místa jsou musí se hledat ;-)
    SUR
    SUR --- ---
    VERCA_ZABA: italie kolem Porto vira se celkem kempit da, jezdime tam na ryby a zatim nebyl problem. Nevim teda jak uplne u more, ale kolem delty reky to jde.

    https://www.google.cz/...9746848,12.3163817,12.5z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x0!8m2!3d44.99602!4d12.259865
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    LAFLY: hodně štěstí, v Itálii se všeobecně nedá kempit na hulvata, nebo aspoň na severu ne. odevsad, hlavně u more, nás vyhazovali, at tahneme do kempu:/
    LAFLY
    LAFLY --- ---
    Ola plánujeme 24.7-7.8. Road trip do Itálie, začít chceme v bergamu a pak na jih. Sháním sqatty co by nám dali info o dane oblasti popřípadě pokud víte/znáte místo na kempeni u moře kde nikomu nebudem vadit ani trochu ohne, budu vděčná za jakékoliv tipy/triky/návody....diky ze se chce někdo podělit :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam