• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ROUMEN: takovej dojem mám z většiny synchronizačních taky. ale služby či poskytuje přímo Google jsou podstatně lepší než konkurence, takové problémy jsem zatím neměl ani jsem o nich neslyšel
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    ROUMEN: How to use AirDroid without an account?
    There are several ways to use AirDroid without an AirDroid account:
    When Android device and computer are connected to the same network:
    AirDroid Web Lite:visit the IP address displayed on your AirDroid app, something like http://192.168.xx.xx:8888.

    ;-)
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    PAYAXY: Letmo jsem kouknul na airdroid, a nenadchnul mě, je to klikátko, rozumný věci to umí až v placené verzi a zase musí člověk někam registrovat a taháš data přes nějakou cizí firmu, takže o víkendu zkusím najít nějaký ftp server pro android.

    A nevěřím automatickým synchronizacím, už před pár lety, kdy začali prohlížeče nabízet synchronizaci kontaktů, bookmarků, hesel, ... zkoušel jsem synchronizovat ty záložky a selhává to absolutnětně v situaci, kdy člověk používá víc zařízení a snaží se v tom udržet si pořádek. Když začnu na jednom něco mazat a přesouvat a náhodou nefunguje synchro a pak na jiném stroji zase něco něco přidám, tak ten automat v tom akorát nadělá paseku a chaos, protože mi nenabídne výběr co chci zachovat a co změnit, podle nějakého kritéria si vybere, co podle něj asi běžný uživatel chce a já pak jsem naštvaný a přestanu to používat a synchronizuji si raději sám ručně přes export a import nastavení v souboru. Nejsem typický uživatel klikač, který neví co chce a je mu fuk co systém udělá s jeho daty, takže je pr mě utrpení, když s tímhle někde přicházím do styku a ten airdroid vypadá, že si bude dělat co chce on a ne co chci já :-)
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    ROUMEN: Holt od doby androidu 2.0 doba pokrocila, vsechno se ma tlacit do cloudu. Kontakty, fotky etc. google proste predpoklada ze budes mit na svym google uctu, zadny zalohovani pres kabel... Coz z jejich strany docela chapu, vetsina lidi na to nema moral, takze pak nezalohuje vubec.

    Jinak jak se tady pise, asi bude v Linuxu lepsi pouzit neco jako Airdroid - a pujde to i na dalku.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    RATTKIN: Já tomu nerozumím, co je šifrované? Vezmu kabel, připojím do PC přes mtp a to úložiště vidím úplně stejně v PC , jako ho vidím přes filemanager v telefonu. Co a kde je šifrované, když nikde nezadávám žádné heslo? Když mi někdo ukradne telefon a projde přes zámek obrazovky, může data poslat přes usb, wifi, BT, ... Mě to zašifrované nepřipadá. a když přesun o adresář výš nebo níž trvá 30 sekund přes mtp a v telefonu je to hned, tak to zpoždění asi nebude šifrováním, ale nějakou chybou v tom mtp, nebo ne? a když tady ostatní doporučují FTP, které je spolehlivější přes wifi, tak nemělo by to být přes kabel snad bezpečnější? A data sdílená v cloudu, kde musím slepě věřit někomu cizímu, že má data nezneužije, nebo jen neztratí či nesmaže, to považují výrobci za bezpečnější, než zálohování přes kabel? Mě to připadá nějaké šišaté.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    RATTKIN: Bohužel ten trapák s kabelem jsem já, legitimní vlastník a uživatel. Ano, je to naprosto bezpečné - ale to je nezapojený microUSB port taky, výrazně levněji.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    novější android má lepší zaqbezpečení, aby nějaký trapák s usb kabelem nemohl vysvačit celý telefon. úložiště je taky šifrované = pomalejší
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Tak dlouho mě sralo MTP, až jsem začal používat FTP a bylo
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    RATTKIN: Starej tefon s androidem 2 byl v pohodě, žádný rychlík, ale přes mass storage šlo všechno celkem rychle. Ten novej a androidem 6, jsem po dvou hodinách sprostého nadávání jen promazal v integrovaném filemanageru, ale zazálohovat interní paměť na disk se mi nepovedlo a kvůli SD kartě jsem musel hledat návod jak rozebrat telefon, riskovat že popraská kryt a kartu vyndat a zkopírovat přes čtečku.

    HOUMLES: Telefon není můj, já android nemám (a nevím, jestli vůbec někdy budu mít, po zkušenostech), takže mám omezené možnosti nějak moc zkoušet a experimentovat, proto se podrobně snažím popsat k čemu to potřebuju, jestli někdo řešil podobný problém, co se mu osvědčilo. Placenou alikaci můžu navrhnout, ale pochybuju, že si to majitel telefonu koupí (asi ani neví jak a v tom mu neporadím, protože to nevím taky).
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    ROUMEN: ja mam koupeny tohle a naprosta spokojenost https://play.google.com/store/apps/details?id=com.icecoldapps.serversultimatepro
    ale idealni je jich par zkusit co ti sedne, free je jich spusta
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    staré pomalé shitové telefony je bolest spravovat.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    HOUMLES: Máš nějaký vyzkoušený hodný doporučení? na play je jich mraky.

    RATTKIN: Telefon není můj, patří členu rodiny a já to jen občas uklízím (aktualizace, promazání balastu a záloha na externí disk), takže o root se ani nechci pokoušet a instalovat co nejmíň a když už, tak jen to, čím v telefonu uživatel omylem nenapáchá moc škody. Nemám android moc rád, dotyková plocha mě neposlouchá, když měl starý android 2 a něco, to mělo mass storage, to se přimontovalo jako disk, z PC jsem proběhnul krusaderem co postahoval, promazal, popřesouval na SD a pak pustil zálohu na externí disk a že těch pár giga trvalo pár (desítek) minut nevadilo, protože to fungovalo spolehlivě.
    MTP je nepoužitelný a jak je to pomalý a nespolehlivý, tak mám chuť prohodit telefon oknem. Naposled jsem to nějakým filemanagerem v telefonu aspoň promazal, ale kopírování z paměti na SD je v těch aplikacích nějaké nelogické a psychicky jsem při tom trpěl, jak jsem se snažil někam klikat a netušil co to udělá nebo neudělá.

    BUCCI: Pomalost USB 2.0 by mi nevadila, ale pomalá odezva při procházení adresářů, kdy to "něco" půl minuty dělá, to je ostuda. Protože to není můj telefon, nechci tam instalovat nic potenciálně nebezpečného. A protože uživatel hodně fotí a má tam 64GB kartu, tak to zálohování přes cloud asi nebude nejlepší, tolik místa zadarmo asi nikde mít nebude.

    Takže asi přes FTP to bude nejschůdnější. Nějakou konkrétní aplikaci na play, co je zadarmo, malá, ale funkční a spolehlivá můžete někdo doporučit? Kdyby to umělo to ftp nějak našvindlovat přes usb, to asi nepůjde?
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    ROUMEN: mtp je "nástupce" mass storage, problém je při větším objemu dat, protože dnešní telefony mají furt USB 2.0 (a to i ty, s USB-C), doporučim nainstalovat airdroid nebo něco takovýho a přes wifi to připojíš a uklízíš z prohlížeče... případně pak zmiňovaný FTP, nebo to točit přes Cloud (Drive) nebo cokoliv
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ROUMEN: zkoušel jsem toto z Windows a je to tak hrozné jak píšeš, nebo ještě horší.
    zkus to FTP.

    zcela jiné a podle mě lepší řešení je pracovat přímo na telefonu, dobrý správce souborů je solid explorer.
    k androidu se dá snadno připojit Bluetooth hlavice a myš, pokud by to byl problém.

    když si to rootneš tak budeš mít možnost ssh serveru a bude klid.
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    ROUMEN: pust si tam ftp server
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    Jdu skuhrat o pomoc s řešením, jak efektivně pracovat s filesystémem v android telefonu z PC (linux).
    Android v.6, není rootnutý. Neumí se připojit k PC jako mass storage, nabízí jen mtp a ptp.
    PTP je asi jen na obrázky z foťáku do tiskárny a mtp sice umožňuje připojení k PC, interní paměť i SD karta telefonu je vidět, ale pracovat s tím je utrpení. JE to zoufale pomalé a nespolehlivé, na přenesení pár souborů to stačí, ale potřebuji na cizím telefonu občas uklidit (promazat postahované hlouposti, obrázky a to co nechce smazat přesunout na SD kartu a do PC zazálohovat fotky, dokumeny, kontakty, ...
    Netuším, jestli problém mtp (pomalost, výpadky, nespolehlivost) je v linuxu (ubuntu 14.4) nebo v androidu. Napadá někoho řešení, u kterého nevylítnu cholericky z kůže? Mělo by to být hlavně spolehlivé, pak rychlé a dám přednost USB před bezdrátem (wifi, BT). A pokud možno, abych nemusel nit šmrdlat prstíkem po displeji, mám prsty, které si nerozumí s dotykovou vrstvou a je pro mě utrpení manipulovat s něčím po displeji.
    V ubuntu jsem zkoušel místo mtpfs jmtpfs, ale je to asi stejný.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    JEREMIUS: imho zkus kouknout, jestli není někde v nastavení sms aplikace jako úložiště sms zvolena SIM na místo telefonu.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    JIMX: Problém je v tom, že otcovi pak prý další SMSky nechodí. Takže se ani nepříhlásí do banky atd. Takže je to problém, který dost znehodnocuje ten telefon.
    Já mám pocit, že z něj v T-mobilu jen dělají blbce a má nějaký vadný kus. Protože přece není možné, aby v dnešní době telefon neuměl normálně pracovat s SMSkami
    JIMX
    JIMX --- ---
    JEREMIUS: P9 lite má žena, na vodafonu ... a s smskama má zase ten problém, že se jí často po odeslání zobrazí hláška, že se nepodařilo zprávu odeslat, ale přitom se poslala ... zkoušeli jsme i jinou appku a nepomohlo to ... holt se s tím naučila žít :-)
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    RATTKIN: To je nereálné. Psal jsem, že je to telefon otce. Ten anglicky neumí ani slovo
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    JEREMIUS: já bych v tomhle případě zkusil nastavit v telefonu angličtinu a počkal až hláška přijde znovu. určitě to půjde dobře googlovat
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Problémy s SMS a Huawei P9 Lite:
    Otec má ten telefon nějakou dobu. Neustále s ním má problémy, hlásí mu to pravidelně, že je překročený limit SMS (asi na SIM kartě). Chodí s tím neustále do T-mobilu, kde ho koupil. A tam to naposledy "vyřešili" tím, že mu nainstalovali nějakou jinou SMS aplikaci, free verzi, která v sobě zobrazuje reklamu. Nevím, jestli to zabere.
    Takže dotazy:
    1) je tohle u P9 Lite normální? Nepřijde mi pravděpodobné, že by ta originální aplikace neuměla pracovat s SMSkami
    2) Napadá vás, co s tím?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam