HOUMLES: Máš nějaký vyzkoušený hodný doporučení? na play je jich mraky.
RATTKIN: Telefon není můj, patří členu rodiny a já to jen občas uklízím (aktualizace, promazání balastu a záloha na externí disk), takže o root se ani nechci pokoušet a instalovat co nejmíň a když už, tak jen to, čím v telefonu uživatel omylem nenapáchá moc škody. Nemám android moc rád, dotyková plocha mě neposlouchá, když měl starý android 2 a něco, to mělo mass storage, to se přimontovalo jako disk, z PC jsem proběhnul krusaderem co postahoval, promazal, popřesouval na SD a pak pustil zálohu na externí disk a že těch pár giga trvalo pár (desítek) minut nevadilo, protože to fungovalo spolehlivě.
MTP je nepoužitelný a jak je to pomalý a nespolehlivý, tak mám chuť prohodit telefon oknem. Naposled jsem to nějakým filemanagerem v telefonu aspoň promazal, ale kopírování z paměti na SD je v těch aplikacích nějaké nelogické a psychicky jsem při tom trpěl, jak jsem se snažil někam klikat a netušil co to udělá nebo neudělá.
BUCCI: Pomalost USB 2.0 by mi nevadila, ale pomalá odezva při procházení adresářů, kdy to "něco" půl minuty dělá, to je ostuda. Protože to není můj telefon, nechci tam instalovat nic potenciálně nebezpečného. A protože uživatel hodně fotí a má tam 64GB kartu, tak to zálohování přes cloud asi nebude nejlepší, tolik místa zadarmo asi nikde mít nebude.
Takže asi přes FTP to bude nejschůdnější. Nějakou konkrétní aplikaci na play, co je zadarmo, malá, ale funkční a spolehlivá můžete někdo doporučit? Kdyby to umělo to ftp nějak našvindlovat přes usb, to asi nepůjde?