• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    JVCNC: Google Benson approved
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    byl by nejaky odkaz na aktivni prvky v kabelu? na to abych po kabelu prenesl 5A pri 20V staci jen dostatecny prurez.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    SUCZKER: Měly by být. Už jen proto, že USB-C ve stávající specifikaci dovoluje poslat až 5A při 20V (Power Delivery Profile 5), nemluvě o tom, že se musí obě zařízení dohodnout, kdo je client a kdo host (ať už datový nebo napájecí). Nicméně kvůli zpětné kompatibilitě není technicky možné to vyžadovat, jako je tomu třeba u Lightningu. Ty dolarové kabely se prostě chovají stejně jako micro s redukcí (čili drát na drát), takže pokud jsi krmil notebook 20V 100W náloží a pak na ten samý kabel připojíš telefon, tak si můžeš gratulovat k těžítku a ještě se radovat z toho, že jsi ušetřil stovku za značkový kabel :-).
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    JOHNY_G: tyjo, ja vubec netusil, ze v USB-C kabelu jsou nejaky aktivni prvky, respektive jsem ten standard dotedka ignoroval, dokud jsem si neporidil novej telefon a nebyl jsem v prodejne upozornen, ze s tema kabelama muze bejt lapalie. Koukam, ze si budu muset zopakovat zaklady elektroniky a zkusit letmo prolitnout standard :)
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    No na to úplně jednoznačná odpověď není. Třeba na Quick Charge ti prostě kabel za dolar stačit nebude. Nemluvě o tom, že záleží kromě tloušťky vodiče také na kvalitě materiálu - stalo se mi už asi desetkrát, že se perfektně funkčnímu kabelu neustálým ohýbáním polámala měď a výsledný bottleneck už nedovolil navigující telefon ani udržet při životě, natož ho nabíjet. Obecně hraje nabíječka daleko menší roli než kabel, pomineme-li nabíječky se softwarovou identifikací, kdy je nabíjení limitováno uměle. No už aby microUSB vychcípalo; kabelů a nabíječek už mám stohy, a najít správnou kombinaci pro dané zařízení (zejména přecitlivělý Nexus 5 nebo nVidia Shield) je nadlidský úkol. U USB-C už stačí sáhnout po libovolném certifikovaném kabelu a člověk nemusí řešit vůbec nic. Něco to samozřejmě stojí (ty levné čínské kabely bez standardů a handshaku znamenají krom mizerné propustnosti také obrovské riziko poškození hardwaru, zejména pokud používáte třeba notebook s USB-C Power Delivery), ale zase připadne jedno C na pět micro...
    KEJML
    KEJML --- ---
    SUCZKER: Mam Nexus 5X, ke kteremu je 3A nabijecka. S originalnim kabelem, ktery ma asi metr, se nabiji ryhle. Delsi USB-C kabely byly vsude dost drahy (500 - 1000 Kc), tak jsem vzal nejakej dvoumetrovej z Ciny a rychly nabijeni s nim nefunguje....
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    SUCZKER: může být, pokud je dlouhý kabel s tenkým drátem vevnitř. některé super levné kabely mají vevnitř vodiče tenké jako vlas,i když zvenku vypadá kabel normálně (tlustá izolace)
    ale kabel za 400kč fakt nepotřebuješ
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    PETGRIDUS: tak tak, v některých levných kabelech jsou slabý dráty, takže je tam úbytek napětí, můžou se hřát, ale častěji je problém v nabíječce. I když podle cedulky dá třeba 2A, tak je zapojena tak, že to telefon nepochopí a vezme si třeba jen 0,5A. Každý výrobce to má jinak protože standardy jsou od toho aby se porušovaly.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    SUCZKER: no jestli to spíš nebude v těch nabíječkách
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    Dotaz ohledně USB kabelů na nabíjení. Po několika letech používání jsem zjistil, že USB kabely nemusí být všechny stejné a že nekterý může nabíjet rychleji a některý pomaleji, nebo to alespoň tvrdili v prodejně. Všiml jsem si, že někteří výrobci udávají, jaká je kapacita kabelu v ampérech, u některých kabelů to uvedeno není. Jak moc je ta propustost jenom reklamní záležitost a jak moc na to mám brát opravdu zřetel ?
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Ahoj, hledam aplikaci, ktera mi umozni z csv ( nebo jakehokoliv rozumneho formatu) importovat data a pak je pomoci QR kodu validovat. Napriklad, naimportuju do aplikace data a po nacteni prislusneho QR kodu mi zezelena policko v aplikaci.
    Jde mi o osobni zkusenosti, vetsinu veci na Google play jsem projel...
    RANDALLX23
    RANDALLX23 --- ---
    {reply CRUSHEER|4798952ja ted koupil činu coolpad torino S a jsem velice spokojeny.Ips display 4,7 ,2gb ram ,ctecka otisku ...kvalitu zatim testuju:)
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    Jinak, myslite si ze ma smysl jit do pouzite Xperia Z1c (ev. Z3c), potazmo na co si dat pozor? Hledam neco maleho, levneho a kvalitniho.
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    MIKROM: "Mobilní síť je nedostupná"...
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    CRUSHEER: no vypíše *#06* ?
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    Mam Xiaomi Redmi 2 (bezici na CM) a ten mi najednou prestal registrovat SIM karty. Ani v jednom slotu. Vymena za jinou SIM nepomaha. Zkousel jsem preinstalovat ROM a stale nic... nejake napady?
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    E42:Díky, vynucené přepnutí na sluchátka s mikrofonem v soundabout pomohlo.
    E42
    E42 --- ---
    ROBIN_SNNS: Muselo by se to prozkoušet s vícero sluchátky, ale vypadá to spíš na vadu konektoru na straně telefonu. Zrovna v Z3C jsem ho už taky musel měnit (i když já ho vadnej už koupil). Zkus si pohrát s tímhle, jestli ti to něco nevyřeší:
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.woodslink.android.wiredheadphoneroutingfix
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    PUNKREASS: Díky.
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    RAINBOF: kdyz se karta po, tak se ja taky po. Dik za pripomenuti, ze sem uz dlouho nezalohoval;)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PUNKREASS: akorat kdyz se karta po ... tak mas po ..
    pouzivam link2sd
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam