• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    RATTKIN: dělá to jenom občas. Už se mi několikrát stalo že se mi ztratila GPS při navigování v autě mezi loukama takže asi to nebude úplně v pořádku
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MIKEKT: ve volné krajině by to skákat nemělo. asi reklamace.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Ahoj mám problém s GPS u Samsung galaxy A3 2017. Používám endomondo na trackování turistiky nebo běhání a dost často se mi stává že GPS skáče všude možně okolo mé trasy. Teď jsem si toho všiml i v aplikaci mapy. Cz když stojím na místě tak GPS poskakuje. Zkusil jsem kalibraci kompasu, reset a stažení nových agps a stejně to pořád dělá. Starý zte a HTC s tím neměli problém. Nevíte co s tím? Nepřijde mi to úplně normální a rád bych s tím něco udělal. Nemůže to být vada na nějakém hw v mobilu? Díky
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ARIAEL: Jojo, vim o nem. Pockam, uvidim...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    LAUNCHER: Gear Fit2 PRO by mel byt za par tydnu... Je takovy vic hodinkovy (tedy s paskem atd).
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ARIAEL: Tvemu prechodu na Gear S3 rozumim a verim ze je funkcne dale, ale bohuzel nemohu ucinit totez. Pro me ucely potrebuji co nejmensi, abych s tim jeste mohl pohodlne psat na klavesnici. Zkousel jsem Moto360 a Moto360 Mk2 a bylo mi to na ruce neprijemne. I jsem si vsiml, ze asi nejsem sam, protoze nekteri si na psani na klavesnici (bezne) hodinky sundavaji. Pise se mi lepe bez Charge2 nez s nim, ale sundavat si ho nemusim.

    Koukal jsem, ze Samsung tam ma jeste Gear Fit2, coz je naramek (nikoliv hodinky) a brzy ma byt i jeho nastupce, ale podle fotek uz je to zase vetsi a tezsi.

    Ja jsem puvodne chtel jeste mensi Alta HR, ale tam uz jsem se bal, ze to bude umet az moc malo.

    Uznavam ze ty naramky nijak hezky nevypadaji, cerna guma a misto bezneho skla to ma jen pruhledny plast na displayi. Ale tohle tolik neresim, pokud je potreba vypadat formalneji tak ho mam stejne pod rukavem kosile. Navic pri poctu lidi nosicich ruzne gumove fitness naramky se myslim mezi ostatnimi ztratim :-)
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Doporučíte aplikaci na čtení českého textu, která by zvládla webové stránky, ale bez toho, že by sosala mobilní data? Nedávno se tu řešila čtečka knížek. Potřeboval bych něco na články z webu, kdy bych si vybral článek, ten se mi načetl přes wifi pro off-line použití a já si to pak mohl kdykoli později pustit
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    LAUNCHER: Ja mel douho Charge - no nabijecka je hodne na picu, jestli nechali stejnou tak se priprav na to ze to proste budes parkrat vymenovat. Nastesti s tim nedelaji problem a vymenuji za nove hodinky.
    Stejne tak nekdy to zpracovani je divny, ale zase - s vymenou neni problem, ani nechteji kus zpet, proste poslou novy. Mimochodem maji velice propracovane sledovani tech hodinek na dalku, takze jejich helpdesk toho vi hodne o tom co jsi s tim delal.

    Google fit - jde to ruznym zpusobem, zadny neni ale dobry. Je jedna app placena (dost draha), ktera to umi - nejak. Neni to nic moc. Obvykle je lepsi to resit pres web fitbitu, odkud tahas data a transformujes je do google fit.

    Monitoring spanku maji imho nejlepsi na trhu. Mozna az moc citlivy, v tom citlivejsim modu ukazuje az kraviny. Takze jestli to chces brat podle monitoru tak mas smulu, lepsi neni.

    Do vody - me to problem nedelalo, sprchovani ani plavani, ale to byl model 1. Ale oficialne do vody nesmi.

    Garmin je predrazena vec. Jeji jedina skutecna vyhoda je vydrz na baterii.
    Propojeni s mobilem imho nic moc.
    Osobne jsem kvuli propojeni s mobilem, google fit a nabijecce presel na Gear S3, ale ten je taky o dost drazsi - ale vypada reprezentativne a jako skutecne hodinky, zadny plastacek...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RAINBOF: No jenze nedostavas to jako celek. Nebo se to nekde skutecne rika?:) Ty si snad kupujes pocitac se softwarem tak, ze na nem nesmis zmenit OS?
    To ze si zmenis SW nastavi jen to, ze nemusi resit SW, ale zaruku jako takovou to nemeni. Zaruka je totiz NA TEELEFON. A telefon je at chces nebo ne FYZICKE ZARIZENI.
    SW na nem je pouze kdykoli vymenitelna nehmotna komponenta, kde lze pouzit mozna stovky ruznych variant z nabidky.

    A co se tyka "neochoty": ta souvisi zcela a pouze s tim, ze opravna chce vydelat a oskubat zakaznika na vse co lze. Takze te donuti zaplatit si veci navic, pokud se nechas zahnat do kouta.
    takze kdyz si udelas root ci zmenis room, tak jedine co legalne mohou je bud rict at jdes jinam a nebo chtit penize navic za flash originalni rom.
    Zadnou diagnostiku skrze nainstalovany OS nedelaji, protoze to ani nejde.

    A ze to tak je - s tim se operatori nijak moc netaji, i kdyz mlzi...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NECROMAN: Fitbit Charge 2 nosim na ruce asi mesic. Vadi mi nasledujici:

    1) Pro me ucely jen drobna neprijemnost, ale zamrzi: Nema to primou kompatibilitu na Google Fit. Udajne to jde pres 3rd party appku, nezkousel jsem, tak moc to nepotrebuji, proste jsem smiren ze o dlouhodobou statistiku jednou prijdu (mozma ale prekvapi a dodelaji to).
    2) Zasadni vec: Nesmi to do vody. Obcas se mi stane, ze to rano zapomenu nandat po sprse a necham to doma.
    3) Nejaka jejich proprietarni debilni nabijecka. Tohle chce proste bezdrat v normalnim standardu, ktery sezenu leckde (cestuji a nebavi me resit nestandardni nabijecky). Druha moznost by bylo USB-C, ale uznavam ze na to je to moc male, takze ten bezdrat.

    Mimo vyse uvedene to mam rad, zvlast monitoring spanku - co nema alespon podobne dobry jako tohle bych nechtel. Taktez bych na ruce nechtel nic, co je moc tezke, je mi to neprijemne a musel bych to sundavat pri programovani. Ale jak zjistim kam utect kvuli nevyhodam 2 a 3, utecu a tohle prodam.

    Slysel jsem, ze dobre jsou nejake Garminy, maji monitoring spanku, jsou male a i smi do vody, ale nemam s nimi zkusenost. Hodne lidi zase rikalo, ze Charge 2 je lepsi nez ty Garminy. Nejspis dopadnu tak, ze pockam na dalsi generaci souboje Fitbit vs Garmin a pak se rozhodnu. Asi by mi vlastne s odrenyma usima stacilo, aby tohle v dalsi generaci smelo do vody.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ARIAEL: to tvrdim porad a nevidim tu nic dokazujiciho ze je to blbost. (mimo prazdnyho tvrzeni o nadrazenosti zakona. to sice pravda je ale zakon nic takovyho nerika) hw a sw dostavas jako celek. pokud do fw zasahnes v rozporu s licenci, nemusi ti vyrobce sw resit.
    vymena mikrofonu nabijeciho konektoru neni sw a o tom se nebavim. tam neochota vymeny muze souviset s nemoznosti overit funkci skrz diagnosticky sw. (ale taky s necim jinym).

    nic ve zlym ale pokud si za tim stojis podloz to necim jinym nez svym tvrzenim.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RAINBOF: No tvrdil si ze rootem prijdes o zaruku, coz je evidentne minimalne blbost. Bohuzel pro ne pravo a nas zakonik rika, ze v licencnich podminkach ci v pracovni smlouve nebo na zdi v prodejne muzou mit klidne vylepeny koran, ale muzou ti s tim jenom vyhrozovat a hrat na to, ze budes blb a nebudes si stat na svym.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    JEREMIUS: Presne tak. Me odmitli flashnout system na telefonku, protoze jsem mel praskly sklicko na zadni strane telefonu. Tak jsem ho musel vymenit, nez se na to vubec podivali.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Nechci vám brát iluze, ale tohle jsem řešil s herní konzolí, softwarově hacknutou. Přestal po roce fungovat obraz, ale jinak fungovala. Reklamaci zamítli z důvodu neoficiálního zásahu do SW v rozporu s licencními podmínkami. Tenkrát jsem to řešil i s poradnou dTestu nebo něco takového a prostě je to tak, že jestli je to v podmínkách, máš smolíka
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    AXTHEB: ja se bavim o sw. nepodsouvejte mi neco jinyho :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    RAINBOF: Pokud by ti vyrobce odmitl opravit vadny konektor protoze sis flashnul FW, tak bys soud rozhodne vyhral
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SPM: to ja ale netvrdim.
    soud bys nevyhral.
    SPM
    SPM --- ---
    RAINBOF: zrovna rootnuty samsung jeste s rozflakanym displayem jsem reklamoval (casto se restartoval, dlouho po rootu) a proslo to :-) obchodni podminky stejne u nas nadrazeny zakonu nejsou. reklamace bricknutyho telefonu asi stezi projde, ale zase nemuze obchodnik neuznat reklamaci upadlyho jack konektoru, protoze telefon byl rootnutej. druha vec je, kdyzu se to stane, jestli ma cenu se kvuli kramu za par tisic soudit...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ARIAEL: vychazi to z toho ze operacni system neni uzivatelsky menitelny. kdyz si stroj bricknes nemuzes cekat ze je povinosti vyrobce to resit.
    samsung na to ma warranty bit. tj muzes cokoliv co ho nezmeni.
    nechapu proc by mel byt zakon ktery ti zakazuje flashovat telefon kdyz ti staci aby to bylo v obchodnich podminkach.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    JEREMIUS: jak kde ale v obecne rovine ano. treba xiaomi maji root povoleny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam