• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Schanim nahradu za myho bohuzel uz moralne mrtvyho bb passport, pouziti pracovni telefon, vr, zabava. Do keyone jit nechci, kolega ho ma a uz je moc dlouhej. Chtel bych neco do 20k, s dobrou podporou, slusnou baterii, qhd, cistym androidem pripadne dobrejma alternativnima rom, aby to nemelo skleneny zada. Zatim mam favorita Nokii 8, ale u ni by me zajimalo, proc nema podporu daydream.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TCHUBA: kolega měl Vernee Thor a během pár měsíců umřel konektor na sluchátka. Jinak snad cajk. Normální Čína, nic extra. Z lowcostu bych doporučil Nokie. Minimálně sw update tam bude. Nebo Xiaomi.
    TCHUBA
    TCHUBA --- ---
    Zdravím, máte někdo zkušenosti s telefony Vernee? Přijde mi to jako fajn kousky za malou cenu, navíc skoro čistej Android. Jen se trochu bojím případných reklamací apod.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    IV0: Ja si ted poridil XZ1 compact a moc se mi libi. Bloatwaru tam je min, nez v S7ce, kterou jsem timto prodal. Jediny problem, ktery s timto telefonem zatim mam, je zruseni tap to wake, kdyz musim pro kazdou pitomost mackat power button.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    IV0: Bloatware u Xperii se upne jednoduse vymazat, staci to rootnout a pak pustit skript. Z1 compact sem mel, supr telefon.
    Ale blbej display a uz foti fakt otresne. Ale to rikam ja z pohledu cloveka, kdo fotak opravdu HODNE resi, protoze mi casto nahrazuje zrcadlovku
    (jo, az takovej progres samsung ma). Ale zas abych neprehanel, roky sem s nim fotil a fotky ok, ale proste nejde to uz srovnat, je to dnes uplne jinde.
    Jako proste udelas s tim pekny fotky, ale tohle uz ne:

    IV0
    IV0 --- ---
    DRAGON: Čistým jsem myslel co nejméně software od výrobce telefonu a co největší šance na upgrade. Nexus by byla jasná volba, kdyby existoval v "normální" velikosti. Zatím jsem našel Xperii XZ1 compact, tam je jediný nedostatek spousta Sony bloatwaru, nevíte někdo, jestli se to da odinstalovat?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DRAGON: no pokud trva na cistym androidu za par tak na vyber moc nema. celkove ty jeho pozadavky jsou dle mne scifi.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    IV0: na eink se vykasli a jdi po amo-led displayich, zerou malo a maj genialni podani cerne (v noci cerna plocha nesviti sedive jako u vseho ostatniho). podivej se na Samsung, foti uzasne (mam S7 a jsem velmi spokojen coby profi fotograf sem fakt prekvapen, co ta mala mrcha umi), najdi si srovnani ostatnich modelu, protoze S7 na tebe asi bude velky, ale treba ta A2 nebo jak se to.. verze 2017, urcite fotit blbe nebude.
    Jinak moje S7 vydrzi necely dva dny, kdyz nehraju hry. Sd kartu umi do 256GB. Bohuzel ma pomalejsi slot nez umi jeho interni SDcko (to kopiruje cca 50MB/s, externi, ac umi vyssi rychlost, zapisuje nejakych 20MB/s)
    Cisty android myslis jako bez bloatware nebo to, ze nechces jiny operacni systemy? To totiz Samsung nema. To se pak musis koukat po nexusech a podobne.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    RAINBOF: vodafone telefony nejlepsi fotak? to byl dobrej joke ;)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    IV0: nejakej z tech vodafone telefonu ?
    cistej android a fotak byvaly nexusy.
    e-ink a dobry fotak podle mne neexistuje.
    IV0
    IV0 --- ---
    Poradí někdo malý mobil (rozměry by neměli přesahovat cca 125 × 60 mm), který by byl silný v těchto oblastech (seřazeno dle důležitosti):
    1. výdrž na baterie alespoň celý den intenzivního používání (ocenil bych i funkce typu e-ink display apod.)
    2. co nejlepší foťák
    3. čistý Android (iPhone ne)
    4. SD karty
    * až pak mě zajímají věci jako výkon procesoru, velikost operační paměti, design apod.
    Cenový limit není.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    já jsem z ničeho menšího než n5x spokojený nebyl.
    má NFC a velmi dobrou čtečku prstu, to se bude teď s android pay hodit
    KEJML
    KEJML --- ---
    RATTKIN: Pro tu Nokii právě zatím aspoň ty bezpečností updaty vycházej. Zato procesor má minimálně Nokia 3 viditelně slabší, dneska jsem si ji byl vzít do ruky a v systému jakž takže, ale plynulý skrolování v Google mapách je zřejmě za hranicema možností toho hardwaru,,,

    KORKMAZ: Hledám teď něco podobnýh (viz níže) a ještě mne zaujal Honor 7 Lite
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    KORKMAZ: Zrovna Xiaomi RedMi 4X ve variantě Global 3 GB RAM, 32 GB zvládá všechny frekvence LTE, případně i varianta Note s 5.5” a cenou taky do 5k i s pouzdrem a ochranným sklem...
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Tip na nákej mobil kolem 5k? Koukal jsem na Xiaomi, ale oficiální nabídka těch s plnou podporou LTE je chabá
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    co jsem zatím viděl, tak když nějaký výrobce ohlásí, že update "určitě bude", tak ve 30% případů se update zpozdí a u dalšího 30% případů se update nakonec z různých důvodů zruší.
    dokud to nevyšlo, tak to nevyšlo.

    nemluvě o většině telefonů, kde nejsou ani kritické bezpečnostní opravy.
    KEJML
    KEJML --- ---
    RATTKIN: Jako ty Nokie mají 7.1 a osmičku maj mít do konce roku, to mne celkem překvapilo, ale zase ty levný jsou pochopitelně fakt lowendy
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KEJML: mírně přes šestku se dá sehnat nový. je to jeden z mála mobilů s androidem 8, je to v podstatě novinka :-)
    KEJML
    KEJML --- ---
    RATTKIN: Jo, ten mám já, tak jo znám, pouzitej se za pět sehnat dá, i když mám strach že máma bude chtít pro pocit novej :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KEJML: Jo Tak to Nexus 5x fotí slušně a rychle. Ve dne bez problémů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam