• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    KEVIN182
    KEVIN182 --- ---
    DRAGON, LAUNCHER: Ukázka fotek a videí z Pixelu 2:

    Photos and Videos from Pixel 2 - Google Photos
    https://photos.google.com/...SU9Ao8v9Ec-r1v1cKdWEx6PNqg?key=WEdYT3BMNFZGdUlwQ0l6aEdFT1UwVlg2LUZESDhn
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    LAUNCHER: no tak staci se podivat na srovnavaci fotku a mas jasno, mohl sis usetrit spoustu psani :)
    btw resit hdr z vice fotek pri nejakym poctu uz zacne byt naopak skodlive, nejoptimalnejsi jsou 4. Problem techto stack aplikaci je v tom, ze to spatne pocitaj, kdyz si totiz vytvoris svoje fotky, ktery si pak slozis, vysledky jsou mnohem lepsi. Nevim jestli je to tim, ze aplikujou kontrast a podobny savle jeste pred spojenim nebo cim to muze byt, ale takovy mam bohuzel zkusenosti.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DRAGON: S7 nemuzu komentovat, neznam a neresim. Note 8" ma na sirokaci 1/2.55" Sony Exmor, takze bude tezko valcovat 1//2.3" Sony Exmor podobne generace co ma Google Pixel.

    K tomu Google zamestnal hromadu lidi na praci na camera stack, kazda fotka je spocitana z az 8 fotek (HDR, noise reduction, motion blur reduction atd).
    Povidani o tom napr. zde: https://www.xda-developers.com/...prehensive-breakdown-of-the-google-pixels-sensor-and-its-features/

    To druhe se da resit portem Google Camera app na jine telefony, coz jsem zatim nezkousel a na Note 8 ani nevyzkousim, protoze HDR tomu funguje jen na Snapdragon CPU - a ja mam Evropskou / Exynos verzi Note 8.

    Fotky z Note 8 nejsou spatne kdyz se povedou, ale ten "hit rate" s tim mam zatim nizsi. Mimochodem jsou lepsi nez jsem cekal, takze pro me no stress (jakoze nemam pocit, ze ted s novym telefonem trpim oproti predchozimu).

    Fotky z Pixel 2 XL nemam osobni zkusenost, ale neverim ze s nove mensim 1/2.6" sensorem nebudou v nekterych aspektech horsi nez na soucasnem Pixel XL.

    Abych fotacek na Pixel jen nechvalil, ten ma talent na lens flare, jeste ke vsemu osklivej. To ma sice tak trochu talent kazdy objektiv, ale tolik lens flare jako u Pixelu jsem v zivote nevidel a clovek to musi resit vice nez je z jinych telefonu zvykly. Problemy s lens flare u Note 8 jsem zatim nezaznamenal a verim ze jsou radove mensi. Tohle je hmatatelna prijemna zmena.

    Nechci a nebudu zabredavat do nejakeho pripadneho Samsung fanboyism (nerikam ze Tvuj pripad, jen se jistim dopredu), na stole mam Pixel i Note 8 a o odpovednych oddelenich obou firem si nemyslim nic hezkeho, takze doufam ani jednomu nenadrzuji.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    DARUMA: Ano, zalezi na telefonu, kolik proudu si vezme, ne n nabijecce, kolik dava.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Měl bych jeden rychlí a možná hloupý dotaz k nabíječkám. Je bezpečné používat například usb-c quick charge nabíječku od Samsungu pro různé jiné telefony? Mám například starý Xiaomi telefon na micro usb takže akorát vyměním na Samsung nabíječce kabel a nabíjím...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    LAUNCHER: jak muze mit galaxy note8 horsi dynamicky rozsah nez pixel, kdyz ho valcuje S7? to je nejakej nesmysl ne?
    ANS
    ANS --- ---
    kralovstvi a pul dcery za lg v30 s cistym androidem .. achjo
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Google Pixel XL -> Samsung Galaxy Note 8

    Disclaimer: Vse nize sepsane je pouze z meho POV a pro me use-cases. Na zadne objektivni porovnani neaspiruji a svet neni fer.

    • Vetsi display, za coz jsem moc rad. Jenze ten vetsi display pro me ucely znacne kazi zahnuti dlouhych stran smerem od uzivatele. Udajne se to nekomu libi, me to jenom a pouze stve, zejmena u videii z YT.
    • Na zadech pribyla druha kamera s FL ~50mm, coz je moje oblibena FL. Bohuzel kamerky maji oproti Pixelu horsi zejmena dynamic range, ktery mi ted chybi. Ono to nejakou podporu pro HDR ma, ale nedari se tomu tak kouzlit, jako s tim umi kouzlit Pixel.
    • Bezdratove nabijeni je fajn, clovek sedne k pocitaci, polozi telefon na podlozku, hotovo. Telefon nabijim caslo, mam ho rad hodne nabity. Takze mi jednak nevadi, ze se takto nabiji pomaleji a zaroven jsem rad, ze si u toho castejsiho nabijeni nenicim konektor.
    • Vic RAMky a rychlejsi SSD je videt. Rychlejsi start aplikaci, jak prvni, tak navrat k tem co uz bezi a telefon je drzi v RAM. Telefon mi prave ted hlasi 60MB volne RAM, takze to umi vyuzit - jiste, podstatna cast je available / cache.
    • Jsem moc rad ze na telefonu zustal 3.5mm jack. Casem asi prejdu na BT handsfree, docela se mi libi to nove od Googlu. Ale ted jsem proste v situaci, kdy mam na ruznych mistech 5 dratovych sluchatek a migrovat to vsechno na BT se mi nechce. Hlavne proto, ze se mi nechce udrzovat 5 BT sluchatek v nabitem stavu. Zaroven to neni compliant v letadle, kde by spravne melo byt vsechno vysilani vypnuto, tedy vcetne BT.
    • Software od Samsungu je zlo. Na ty jejich "vylepseni" vubec nejsem zvedavy, co se dalo jsem povypinal. Zaroven jsem musel downgradovat pryc z Oreo, nedik. Zlo jde tak daleko, ze u noveho telefonu tvoriciho radoby-top nabidky Samsungu se vam to snazi cpat temata za 40 Kc. Nastesti jde tento reklamni spam povypinat. Nemoznost zmenit spodni listu na cernou barvu me urazi. Barva se tomu obecne zmenit dat, ale maji na vyber bilou a par ruznych pastelovych barev, ne cernou. Koukat na cerne weby a dole si nechat svitit bilou listu je dost hnusne. Ta lista jde cela skryt, ale to neni to co chci. Komedie je to o to vetsi, ze driv to udajne slo (byl tam color wheel s vyberem barvy), po update uz ne. Da se to resit nejak pres ADB, ale telefon mam na praci, nechci drazdit stabilitu.
    • Stylus je fajn. Nepotrebuji ho zas tak casto, ale kdyz uz ho potrebuji, potrebuji ho hodne moc. Typicky rychle nacrtky kdyz si tablet nekde zapomenu, mokre ruce, ruce v rukavicich atp. Ne, na rukavice pro dotykove displaye zvedavy nejsem, rukavicema myslim poradny Mechanics atp.
    • Extremni demence je ctecka otisku prstu. Jednak je proti Pixelu mala, druhak je vzadu asymetricky a vedle objektivu kamerek. Ano, obcas prstem trefite objektiv misto ctecky otisku. Nepochopim kdo tohle vymyslel a proc. Fotacek prosim do rohu a co nejvetsi ctecku otisku doprostred vyse. Zvyknout se na to urcite da, ale vzdycky to bude pomalejsi a mene spolehlive.


    Hodne jsem resil jestli koupit Pixel 2 XL nebo Note 8, neprijde mi ze by jeden z tech dvou telefonu byl jednoznacne lepsi. Note 8 jsem nekoupil s nejakou laskou k tomu telefonu, ale jen kvuli tomu, ze me Pixel 2 XL zklamal jeste vice nez ten druhy. Hodne by mi pomohlo, kdyby se bud Samsung do budoucna vykaslal na ty svoje zahnute displaye a zaroven se vice venoval vcasnym updates; nebo kdyby Google nacpal do telefonu druhy fotacek a nesnizoval velikost sensoru z uzasnych 1/2.3" jako mel Pixel 1 XL. Radost by mi toho udelalo vice (stylus na Google Pixel 3 XL), ale snazil jsem se lovit zejmena v tech snadno proveditelnych vodach.
    ANS
    ANS --- ---
    tak jsem koupil tenhle malej cudl https://www.alza.cz/aukey-quick-charge-3-0-1-port-car-charger-d4671717.htm?o=2 a pri asi 70% baterky se to furt krmi pres 2000 mA. snad konecne nebude navigace + stream muziky naraz takovej problem .)
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    ANS: mělo by to být kompatibilní a běžet v 2.0 režimu
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ANS: no to zalezi na zpetny kompatibilite nabijecky nejspis ano.
    ANS
    ANS --- ---
    nemate prosim nahodou nekdo vyzkouseno, jestli bude fungovat rychly nabijeni, kdyz zarizeni podporuje quickcharge 2.0 a nabijet ho budu nabijeckou quickcharge 3.0?
    E42
    E42 --- ---
    ARIAEL: A jo, díky!
    Taky jsem si to mohl najít:
    img-icon-footer-facebook
    https://www.lastpass.com/pricing
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    E42: Synchrnonizace vic zarizeni je zadarmo. Placene jsou sise veci jako skupinovy pristup k databazi (treba pro firmy spolecne DB hesel), ruzne fancy autentizace atd.
    E42
    E42 --- ---
    ARIAEL: Synchronizace je ale jen v placené verzi, nebo se pletu?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    E42: lastpass je hodne univerzalni a da se hodne rozsirovat. I ve fre verzi ma otisky.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Ehm
    Announcing Microsoft Edge for iOS and Android, Microsoft Launcher - Windows Experience BlogWindows Experience Blog
    https://blogs.windows.com/...10/05/announcing-microsoft-edge-for-ios-and-android-microsoft-launcher/
    E42
    E42 --- ---
    OK, díky. A doporučení na konkrétní Android app?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    teda keepass je víc klientů, tak kdo ví který umí co, ale zase je to výhoda, že databáze je společná a klient se může měnit
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    taky doporucuju keepass, autofill to sice ma, ale pouze pres vlastni klavesnici, zatim to neumi oreo api
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    E42: já mám keepass a prst umí. mám to přes gdrive. autofill jsem ještě nezkoušel
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam