DRAGON: S7 nemuzu komentovat, neznam a neresim. Note 8" ma na sirokaci 1/2.55" Sony Exmor, takze bude tezko valcovat 1//2.3" Sony Exmor podobne generace co ma Google Pixel.
K tomu Google zamestnal hromadu lidi na praci na camera stack, kazda fotka je spocitana z az 8 fotek (HDR, noise reduction, motion blur reduction atd).
Povidani o tom napr. zde:
https://www.xda-developers.com/...prehensive-breakdown-of-the-google-pixels-sensor-and-its-features/
To druhe se da resit portem Google Camera app na jine telefony, coz jsem zatim nezkousel a na Note 8 ani nevyzkousim, protoze HDR tomu funguje jen na Snapdragon CPU - a ja mam Evropskou / Exynos verzi Note 8.
Fotky z Note 8 nejsou spatne kdyz se povedou, ale ten "hit rate" s tim mam zatim nizsi. Mimochodem jsou lepsi nez jsem cekal, takze pro me no stress (jakoze nemam pocit, ze ted s novym telefonem trpim oproti predchozimu).
Fotky z Pixel 2 XL nemam osobni zkusenost, ale neverim ze s nove mensim 1/2.6" sensorem nebudou v nekterych aspektech horsi nez na soucasnem Pixel XL.
Abych fotacek na Pixel jen nechvalil, ten ma talent na lens flare, jeste ke vsemu osklivej. To ma sice tak trochu talent kazdy objektiv, ale tolik lens flare jako u Pixelu jsem v zivote nevidel a clovek to musi resit vice nez je z jinych telefonu zvykly. Problemy s lens flare u Note 8 jsem zatim nezaznamenal a verim ze jsou radove mensi. Tohle je hmatatelna prijemna zmena.
Nechci a nebudu zabredavat do nejakeho pripadneho Samsung fanboyism (nerikam ze Tvuj pripad, jen se jistim dopredu), na stole mam Pixel i Note 8 a o odpovednych oddelenich obou firem si nemyslim nic hezkeho, takze doufam ani jednomu nenadrzuji.