• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    SKAUT: To je zajímavý, jak to drží na té palubovce? Akorát teda já su zvyklej mít telefon nastojato. Párkrát jsem jel s mobilem naležato a byl jsem z toho furt jakejsi nešťastnej nebo co...

    TOOMIX: Zkusím to, stojí to taky pár kaček. Dík.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    MADCAT: mam https://www.spigen.com/products/spigen-car-mount-stealth


    XSOFT: Air Bank appku ma ( coz bylo i duvodem proc jsem kdysi opustil GE Money - nynejsi Moneta ) ale rozhodli se pro vlastni reseni ( coz bude duvodem meho rozlouceni s nimi), o kterem nekolik mesicu pisou ze bude hotove za nekolik mesicu. Tak nejak jsem tajne doufal ze se pusti do Android Pay nebot nedavno upravily podminky sluzby a nejaky ten den na to jsem se dozvedel o planovanem spusteni Android Pay v CR.

    Bohuzel tady asi ten kockopes s malou domu jen tak nevymizi :(
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MADCAT: mám tenhle a telefon se ani nehne

    USAMS Car Phone Holder for Iphone 7 6 5S Air Vent Mount Car Holder 360 Degree Ratotable Support Mobile Car Phone Stand
    http://s.aliexpress.com/I3EvIzMj
    (from AliExpress Android)
    WABICEK
    WABICEK --- ---
    XSOFT: myslel jsem ze AB to v planu ma
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    SKAUT: presne. Cekal jsem ze treba AirBank taky bude na Google Pay, ale prdlajs. Vyviji si na to vlastni appku. Hmm .. uz vidim, ze bude mit podporu pro Andoirware, Samsung Fit, ... chjo :(

    Proc pouzivat neco co funguje, kdyz si muzete udelat vlastni balast :(
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Lidi, jaký máte zkušenosti s držákama mobilu do auta, co se montují do mřížky ventilace? Dlouhý leta používám klasickej s přícuckou na přední sklo a takovým tím ohebným krkem, kterej mi vyhovuje, ale ta přícucka už dost nefunguje a držák odpadává. Tak si říkám, že bych to mohl s tím držákem do mřížky ventilace mít trochu blíž k očím i ruce, ale mám obavy, jak to bude fungovat..? Ty lamely ventilace se přece celkem snadno otáčejí, takže rozhodně neudrží mobil v poloze, v jaké bych ho chtěl, a vždycky se to vlastní vahou opře spodní stranou mobilu o palubovku. A když pojedu po hrbolech, tak to bude poskakovat, ne? Už jsem si totiž zkusmo jakejsi podobnej držák za pár $ koupil na nějakým banggoodu nebo kde, a přesně takhle to dopadlo. Tak nevím, jestli když v CZ obchodě na první pohled dost totéž stojí třeba 299,-, nebude výsledek stejnej. Navíc totiž - na tom čínským držáku ty "prsty" fungujou tak, že když je utáhnu, aby se chytily té lamely, tak se chytnou jenom úplnýma konečkama - v utaženým stavu nejsou rovnoběžně k sobě, ale směrem od palubovky se od sebe vzdalujou jestlimirozumíšmilane. Výsledek je ten, že za chvíli to celý spadne na zem anebo "dovnitř" a je to na volno, což je taky na prd.

    Magnetickej si kupovat moc nechcu - nechce se mně lepit si něco nepěknýho na záda svýho krásnýho telefonu.

    Díky všem za rady.
    2ND
    2ND --- ---
    Setkali jste se s necim podobnym? tel. SONY Xperia X (F5321) Android 7.1.1

    Nasdilim si LTE pripojeni pres Wifi, pripojim se na notaku. Na vsech telefonch dosud fungovalo instantne. SoNy mi ale pres DHCP prideli adresu a jako DNS server uvede sebe. Jenze nikam neforwarduje DNS dotazy. Takze pri kazdem pripojeni musim na NTB do vlastnosti wifi pripojeni (sitovy adapter) a DNS nastavit rucne 8.8.8.8. To udelam na notasu, ale na jinem Androidu, treba kdyz chci pripojit tablet pres telefon to ani nejde. Hrabe mi z toho...

    SKAUT
    SKAUT --- ---
    RATTKIN: Všude kde se da platit kartou ( přiložením samo...). Je to v podstatě ona karta ale v lepším provedení. Ale jsem v ČR kde je lepší roky vyvíjet vlastní řešení místo použití něčeho ověřeného a fungujícího ( malé povzdechnutí nad smutnou realitou ).
    GREVE
    GREVE --- ---
    RATTKIN: Den hledání čeho?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    GREVE: nechápu že používáš Outlook, za ty léta jsem zjistil, že tohle je chování, které se prostě občas vyskytuje, dokud tomu nedáš den hledání.
    GREVE
    GREVE --- ---
    ZUZU: Nastavení Outlooku se nějakým zázrakem už povedlo. Prostě to po desátém pokusu najednou začalo fungovat, bez změny čehokoliv...
    Teď řeším spíš to, že mi Outlook nechce stahovat a otevírat e-maily, ale pouze při připojení přes wi-fi! Když jsem připojený přes 4G, e-maily se normálně stahujou. Fakt nechápu.
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    RATTKIN: urcite to bude funguvoat vsude kde mas bezkontaktni terminal. Ja bydim v Londyne a uz si skoro nedokazu predstavit platit jinak (do vyse 30£).
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    BADHORSE: asi nejseš v česku? mě to jen tak zajímá kde všude to bude fungovat
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    GREVE: kolik máš volného místa v interní paměti? pokud pod 500 mb mohlo by to být i tím => něco odinstalovat....
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    RATTKIN: uz platim neco pres rok..co potrebujes vedet? :D
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    tak hoši, kdo už platil s android pay?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Nedávno mi umřel N5X. Koupil jsem Pixel a po naťukání google acc jsem mel téměř všechno zpátky ( včetně sms ). Jen Telegram a WhatsApp ( bohužel ) bylo potřeba ručně aktivovat / přihlásit.
    GREVE
    GREVE --- ---
    Tak oprava. Ono se leccos zachovalo, u některých aplikací docela dost, ale u některých vůbec. Možná to souvisí s tím, že se mi nějak podělala SD karta a nejde ani načíst, ani zformátovat.
    Největší problém je teď Outlook - nastavení se úplně smazalo, ale nejde s tím nic dělat, hned po zadání e-mailové adresy to hodí chybu a spadne. Takže nevím, jak dál (reinstalace nepomáhá).
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    GREVE: a proc sis ty aplikace nejdriv manualne nezazalohoval? neni jich moc, co by to neumely. je to otazka par minut a pak to po cisty instalaci das obnovit.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    GREVE: Jojo, tohle Google nebyl schopnej za celou dobu vyresit. U iPhone to funguje dokonale.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam