• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GEKONZPRAHY: Banka, telefon, a zřejmě i ROM musí být stock bez rootu.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    BADHORSE: To ale musi podporovat i tvoje banka, ne? Treba ja s rajfkou mam smulu...
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    jenom hlasim ze jsem normalne ted zaplatil skrz android pay za nakup v albertu
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    Nejaky tip jak v CR na Samsung Gear 3 rozchodit platby? Andoir Pay (s rootem) jsem na S7 rozjel, Samsung Pay ne (ani v mobilu, takze pak ani v hodinkach).
    E42
    E42 --- ---
    MADCAT: Hmm, to vypadá celkem podobě. Fakt je, že ten můj Z3C je z druhý ruky a v servisu mi tvrdili, že displej je měněnej za neoriginální, což by to vysvětlovalo. Ale narazil jsem na zmínky o stejném problému i u telefonů s originálním displejem (viz např. https://talk.sonymobile.com/...ia-z3-Compact-top-and-bottom-Touch-screen-not-responding/td-p/1075538 ).
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    E42: Relativně čerstvě na Doogee F5 - kolem dokola celýho displeje. Je to i viditelný okem - takový světlý čárky a body po okrajích. Projevovalo se to tak, že telefon trpěl na ghost touches v určitých místech, takže se mi furt dokola spouštěly nějaký aplikace, nebo to psalo jiný písmena než jsem mačkal atd. Digitizer se na to dá koupit za pár stokorun, ale musí se to celý rozdělat, a to se mi nechce.
    B3DA
    B3DA --- ---
    E42: naposled na starých palmech s resistivnim digitizerem..
    E42
    E42 --- ---
    Pro zajímavost, setkal jste se někdo s postupným odcházením dotykové vrstvy od horního a spodního okraje displeje? Já to mám konkrétně u Xperie Z3C, kde to podle Googlu není ojedinělé. Virtuální ovládací tlačítka se hůř mačkají a notifikační lišta už skoro nejde stáhnout (obcházím to zatím přes overscan nastavený v ADB).
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MADCAT: je to super. umí přečíst srozumitelně smsku i když obsahuje České i anglické slova naráz, řekněte odpovědět a text odpovědi (to zatím v Česku není dokud nebude asistent). když navigace říká pokyny, ztlumí se hudba z předních repráků a hlas navigace je slyšet jen vepředu, ze zadních hraje hudba dál. skvělé vymakané ovládání prstem. o 10 let dál než infotainment vestavěný v novém autě.

    android auto funguje i když auto nemá obrazovku, přímo z mobilu/tabletu.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    BUCCI: Tahle zmena se tykala prave NFC plateb ( dle jejich infa ). Jinak do toho nevidim vubec, jen to prostě člověka nepotěší.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    SKAUT: podmínky banky mění z důvodu předpisů PSD2, je tam od sdílení účtů aplikacim 3. stran, přes poplatky až po instantní platby dost závazných věcí pro banku, taky je tam povinnost vrácení peněz při neoprávněné transakcí bez nutnosti pojištění atd...
    TAP
    TAP --- ---
    DR_K: jo, to jsem taky našel na jejich fóru, imho blbost, jen šance, jak odstranit všechny možný vedlejší vlivy, ale ta chyba je někde u nich. mám dojem, že to bude nějak souviset s dlouhodobým používáním offline módu a nějakou DRM orchranou, naposled se mi to stalo, když jsem byl asi týden bez netu a Spotify ani nezapnul, pak mi zmizelo vše naráz, když jsem se konečně připojil.
    DR_K
    DR_K --- ---
    TAP: jop. je to docela opruz, oficialni rady jsou smazat, wipe data, instalovat znova, ponastahovat znova. me ani to nezabralo, zatim nevim, co dal zkusit :(
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    RATTKIN: Aha, už chápu, dík. Android Auto jsem vůbec neznal, ale jak tak o tom čtu, tak mi to ani nepřijde nějak extra zajímavý, nevím... Každopádně auto mám pouze služební, takže nějaký vyměňování rádia a podobný kejkle nepřicházejí v úvahu.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MADCAT: Googluj Android auto. je to super. pokud máš v autě staré rádio, jde vyměnit za nové.

    prastará ale Česká recenze: https://www.svetandroida.cz/plnohodnotne-android-auto-201611/
    dneska tam funguje krásně Waze a chybí jen Český Google asistent abys mohl hlasem odpovídat na příchozí SMS, které ti to přečte.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    RATTKIN: Jak to myslíš "android auto"? Jinak výdech, kde by ten mobil byl, se dá zavřít, aniž by se ale zavíraly samotný lamely - ten uzávěr je někde uvnitř. Takže foukání horkýho vzduchu na už tak rozhicovanej telefon snad nehrozí...
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    SKAUT: Presne. Na zacatku roku 2017, ze to bude v srpnu a misto toho jen udelali rebrend appky, a NFC nikde. Jako zatim je pouzivat budu, jen mam dalsi banku kvuli abcenci featury u nich :(
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MADCAT: android auto? to je řešení!
    před tím ve starém autě jsem ebay držák přivázal k mřížce kaničkou a jak to pane drželo.

    na výdechu vzduchu je to dobré v létě. v zimě kdy se topí bych to nedělal.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    MADCAT: Zespodu je takovej lepici gelovej polstarek. Mam strukturovanou palubku ( neni hladka ), jen jsem ji otrel isopropylem a priplacl. To bylo pred tremi lety. Parkuju venku takze od mrazu po dost velke teploty a porad drzi bez problemu. Vcetne mobilu v nem samozrejme ( Nexus 5, 5X a nyni Pixel )
    Me zas prijde divne mit telefon nastojaka pro navigaci ( foceni a toceni videi mobilem "nastojaka" je kapitola sama pro se be :D ) aj by to Waze vypadalo podivne ( "ubiralo" by se zbytecne misto na display ). To je ale kazdeho preference, nicmene drzak co mam by mobil nastojaka nedal.
    Obcas si rikam proc jsem to nekoupil driv a nevyhnul se tak vsem tem ruznym prisavkam a podobne. Do ventilace to neni vzhledem k tvaru palubky uplne moc sikovne ( u me ).
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    SKAUT: To je zajímavý, jak to drží na té palubovce? Akorát teda já su zvyklej mít telefon nastojato. Párkrát jsem jel s mobilem naležato a byl jsem z toho furt jakejsi nešťastnej nebo co...

    TOOMIX: Zkusím to, stojí to taky pár kaček. Dík.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    MADCAT: mam https://www.spigen.com/products/spigen-car-mount-stealth


    XSOFT: Air Bank appku ma ( coz bylo i duvodem proc jsem kdysi opustil GE Money - nynejsi Moneta ) ale rozhodli se pro vlastni reseni ( coz bude duvodem meho rozlouceni s nimi), o kterem nekolik mesicu pisou ze bude hotove za nekolik mesicu. Tak nejak jsem tajne doufal ze se pusti do Android Pay nebot nedavno upravily podminky sluzby a nejaky ten den na to jsem se dozvedel o planovanem spusteni Android Pay v CR.

    Bohuzel tady asi ten kockopes s malou domu jen tak nevymizi :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam