• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    BUNDA: kdyby se ti moc chtelo a otestoval bys to na svém modelu, byl bych ti vdecny, ale je treba dvou zarizeni.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    BUNDA: tak bohuzel porad vse stejne :(
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BUNDA: btw mám Note 4 a global rom s MIUI 8.2.10, takže to můžeš mít maličko jinak.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BRKODLAK: Já to mám v Baterie a výkon - Výkon - Spořič baterie - a tam je přehled aplikací na které má a nemá vliv spořič baterie. Apka by měla mít Žádné omezení. Dále Povolení - Správa aut. spuštění - a tam je přehled které apky se mohou spouštět automaticky a které ne. Apka by měla mít povoleno. A nakonec když stiskneš leve tlačítko pro zobrazení běžících apek a tuto apku stáhneš dolů tak ji máš možnost zamknout v RAM.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    BUNDA: na zacatku se appka zeptala, zda ma ignorovat optimalizaci baterie, dal jsem ano, to je ono? btw update na nugat a problem trva.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BRKODLAK: můžeš zkusit aplikaci povolit automatické spouštění v optimalizace baterie, případně jí zkusit zamknout v RAM. Tím vyloučíš, že padání je způsobené úsporou baterie.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    MAKROUSEK: otestuju to. na tom dormi bylo dobrý, ze kdyz hluk presahl urcitou hranici tak to začlo prenaset zvuk nebo obraz, dle nastaveni, do druhého zařízení. fungovalo to na androidu 2, 4 i pet, problem jsem zaznamenal az ted...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    BRKODLAK: Ja pouzival kombo IP Webcam, IP Cam Viewer Pro. Na starem xperia mini pro s cistym androidem to nespadlo nikdy.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    MAKROUSEK: to me napadlo taky, ale nedari se mi najit zadnou, ktera by fungovala podobne. pri dalsim zkouseni se ukázalo, ze appka i pada a znovu se zapina. znamena to problem s kompatibilitou androidu 6?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    BRKODLAK: Pouzij jinou appku.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Ahoj, pořídili jsme si s manželkou xiaomi redmi 4x. Kromě toho, že se ukázalo, že to má fakt otřesnou kvalitu záznamu, oproti třeba samsung galaxy j3, jsme narazili na problém s chůvičkou (aplikace Dormi). Neustále to hází audio chybu na dětském zařízení, a to i když se telefony prohodí. V podstatě jde nejspíš o to, že mikrofon nesnímá neustále, ale vypne se v momentě, kdy hluky ustanou, což hodí chybu. Netušíte, jak to řešit?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MADCAT: nebo pod to dát papírek
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MADCAT: GPS modul asi neuvidíš, moderní mobily jsou SoC - System On A Chip, vše v jednom: procesor, paměť, všechno ostatní. Maximálně ten vypadlej konektor, snad.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    RATTKIN: Vrátit telefon z GearBestu sice asi jde, ale asi se spíš do toho pouštět nebudu. Možná ho spíš zkusím otevřít a prozkoumat, jestli tam neuvidím něco jako GPS modul s nějakým napruženým kontaktem, kterej bude třeba nějak zjevně ohnutej nebo tak něco... za to nic nedám. Na YT jsem narazil na nějaký videa, kde taky lidi zkoušeli nad GPS přijímač lepit nějakej vodivej pásek, třeba z mědi, a prej to dost pomhlo... tak uvidím.. jestli seženu nějakej takovej měděnej nebo třeba hliníkovej pásek, že...
    GLUMIK
    GLUMIK --- ---
    Ahoj, má tu prosím někdo zkušenosti s telefony Aligator? Už mě nějak přechází trpělivost, a po pátým rozšvihaným smartphonu (můj drahý synek, no..) si říkám, že ustoupím od "našlápnutosti", a zkusím spíš odolnost. Konkrétně mám nabídku na Aligator RX510 eXtremo za 3k, což mi přijde celkem rozumný. Kdyby měl někdo konkrétní uživatelské zkušenosti, budu rád. Díky.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MADCAT: antény bývají často součástí krytu a jsou propojené kontakty, které se můžou ohnout, třeba když se na telefon máčkne. zažil jsem to s Bluetooth a WiFi.
    software to ale taky může být, zkusit vrátit.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Je možný, aby v telefonu z ničeho nic skoro umřela GPSka? Případně po OTA updatu? Nevybavuju si teď přesně, jestli ty dvě události nastaly současně nebo ne, zato si ale pamatuju, že když byl telefon novej, tak GPS test ukazoval většinu sloupečků zelených a fix byl v řádu sekund, kdežto teď když už některej zežloutne, tak je to na oslavu, jinak většinou oranžový, a ještě jenom max. 5 - 6 satelitů. Dokonce jsem si v autě musel telefon přestěhovat z mřížky větrání do držáku na čelní sklo, aby měl lepší výhled. Ale pomohlo to jenom tak jak jakože...no...nic moc. Jak to vlastně bývá v telefonech řešený ten GPS modul - to je něco, co se dá vyměnit, má to nějaký kontakty, který třeba špatně kontaktujou..? Je to teda číňan, takže o servisu si můžu nejspíš nechat zdát, ale jinak zas tak špatnej není za ty prachy (Umidigi Z1 Pro). Dík.
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    JAEN: nechci, aby to znelo jako prudeni, ale pokud de jenom o zaznam, nejakej rychlej filtrovanej vystup a graf, tak by mohla stacit nejaka bezne free kancelarska tabulka. Design si v ni navic muzes udelat sam(a).
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    JAEN: jednoduchý je google health, ale asi měří jen dobu, ne počet. je tam hmotnost.. asi to bude zas moc jednoduché
    JAEN
    JAEN --- ---
    Ahoj, používáte někdo androidí aplikace typu fitness log? Hledám něco jako jednoduchý deníček s příjemným designem, kde si člověk rychle odškrtne, co si ten den odcvičil (typu: série cviků A: 30 min, kolo, lezení - ne jednotlivé cviky) a případně to umožňuje i zápis váhy, hydratace apod.? Ideálně pak možno si to i zobrazit jako přehled nebo graf... Hledala jsem na google play a všechno to byly spíš osobní trenéři, kde jsou i videa s cviky a neumožňuje to rychlý zápis vlastních aktivit, člověk se musí proklikat seznamem tisíců jednotlivých cviků... Děkuju!
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    PETINY: netguard
    PETINY
    PETINY --- ---
    čau, můžu nějak nativně zakázat libovolné aplikaci, aby posílala data ven?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam