• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    TAP
    TAP --- ---
    SKAUT: google účet samozřejmě chtělo, ale nabídlo mi to místo zálohy ze starýho telefonu akorát nějakou prastarou zálohu z tabletu, kterej už nepoužívám a pro tenhle účel mi je naprd. už se mi stalo dřív, že se nenabídla ta záloha, co bych potřeboval. a přitom na google drive je, všechno mám nastavený správně.
    no, asi to rootnu a budu se modlit že starej dobrej titanium backup ještě funguje jak kdysi
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    TAP: To jako ze to nechtělo žádný přihlášení ke google acc? Nebo po přihlášení nedal dialog kde si clovek vybere?
    TAP
    TAP --- ---
    MAKROUSEK: ten se mi bohužel nepodařil/nenabídl. přechod z nexusa 5x (8.1) na xiaomi a1 (8.0, jakože čištej android) mi restore aplikací nenabídl.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    TAP: Google account backup. Jediny, co funguje.
    TAP
    TAP --- ---
    jsem to jenom já nebo už je Helium na přenos app data do druhýho telefonu úplně nepoužitelný, na Oreu? zazálohuje jen každou druhou app a obnovit nejde vůbec nic... máme nějakou funkční alternativu?
    MATEJCIK
    MATEJCIK --- ---
    SRNECEK: MAKROUSEK: na samsungu S8 je v nastavení fíčura jménem "Zlepšovač videa", která tohle automaticky dělá pro aplikace co si o nich myslí že přehrávají video.
    nemá ten Mate 9 něco podobnýho?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SRNECEK: Zkus prehrat video v jine appce. Udela se ti to stejne? pak je problem v telefonu. Neudela se ti to? Pak je to nastavenim appky.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, nevlastnite zde nekdo Huawei Mate 9? Behem prehravani videi pres cely displej se automaticky nastavi vysoky jas a rozhodi white balance. Zkousel jsem pres i vypnout funkci Zvysit citelnost na slunci, avsak bez kladneho dopadu. Netusite, jaky problem by to mohl byt? Dekuji za rady.
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    RATTKIN:
    FATBOZZ:
    Díky, nakonec jsem zjistil že to jde nastavit nativně, bud to umí android nebo je to funkce S8, v režimu nerušit jde nastavit vyjímky na upozornění aplikace, ta vyjímka se pak nastaví přímo v menu u konkrétní aplikace.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RESCAPE: bez použití aplikaci by to trochu si udělat tak, že bys z ostatních aplikaci oznámení zrušil, tím by přestaly jejich zvuky
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    RESCAPE: napadá mě tasker
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    Mám na tabletu vypnuté zvuky na všechny oznámení ale potřebuju, aby z jedné aplikace zvuková oznámení byla aktivní, nějaká aplikace která umí tyhle vyjímky? Stačí mi jednoduduchá která umí hlavně tohle.
    Android nativně umí snad jen zvuky na sms a volání ale vyjímky aplikací neumí
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MADCAT: Servisák je retard.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    GPS a Glonass mám, Beidou ani nevím, i když je to čínskej telefon. Zajímavý je, že třeba tady v tom videu borec je z Kanady, zkouší GPS a signál satelitů má suprovej. Mně se to tam krpačí na 20 maximálně, všechno červený, sem tam oranžový, a většinou tak 4 - 5 satelitů a furt to vypadává. Tak třeba mám vadnej kus, hmm...

    PUNKREASS: To jsem taky kdesi zahlídl, tak to zkusím znova najít. Říkám si teda ale, když je v nějakým souboru definovaný pořadí, ve kterým se má GPS dívat po satelitech, tak bych to chápal tak, že když se teda napřed dívá po satelitech "čínských" a není to ono, tak přeskočí na další instrukce a zkusí to znovu a líp. U mě se nic takovýho neděje, furt bída.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MADCAT: Taky jeste existuje krome GPS a GLONASS Cinsky BeiDou. Ktery funguje dobre v Cine, ne tak dobre v Evrope (jeste nemaji dost satelitu na obezny draze). Tak pokud ma telefon jenom tohle, bude poloha fungovat blbe.
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    Tak ne, byl to gsmart a resil sem to i tady: PUNKREASS
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    MADCAT: taky sem neco takovyho resil, v mym pripade kdyz sem mel driv huawei. Je tam nekde nejakej soubor, kterej urcuje prioritu po kterejch druzicich a serverech se diva jako prvni a taky sem na to nasel nejakou appku jako Prusatko. Myslim, ze to bylo neco jako "gps location fix" a urcite to vyzadovalo root, a nebo sem to mozna prepisoval rucne podle nejakyho navodu na xda.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    MADCAT: GPS je všude stejný. Stejně jako GLONAS. Jiný můžou být max pásma mobilních sítí .
    PRUSATKO
    PRUSATKO --- ---
    MADCAT: pouzival jsem na to jednu appku, ted si nevzpomenu na nazev, pro rychlejsi nabeh, ale i kdyz jsem mel tel urceny pro cinskou distribuci, jednou i pro Afriku :-D, signal byl vzdy ok, takze spis marny servisak
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MADCAT: nemel namysli rychlej nabeh AGPS?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam