• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    MADCAT: U cistehi androidu s google launcherem se da jen zapnout / vypnout i s cislem zmeskanych. podrzet prst na plose - nastavení.
    Jinak je to dle launcheru jak bylo napsano
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MADCAT: já mám pocit že je to věc Launcheru. v tvým případě to asi bude miui
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Kde je prosím pěkně v androidu 8 schovaný nastavení, jestli chcu zobrazovat u ikonek barevný puntiky, nebo rovnou badges s počtem upozornění (jaksetořeknečesky?). Zmizelo mi upozornění u Ex Dialeru, přitom tam určitě bylo, a nemůžu to najít, nemám to ještě tak našprtaný. Mám teda emui na Huawei... díky.
    HULIK
    HULIK --- ---
    LAUNCHER: Ja potrebuji nekoho zevnitr kdo neco u nich opravi, to nikdo z fora neudela, ale mohu zkusit.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HULIK: Vsak mas oficialni forum, napis na forum.

    Skupiny Google
    https://productforums.google.com/forum/m/#!forum/phone-by-google
    HULIK
    HULIK --- ---
    Ahoj lidi, nemáte někdo známého, nebo kamaráda v googlu? Potřeboval bych pomoc s Pixel telefonem a na maily co posílám na ty různé maily podpory prostě nikdo nereaguje už několik měsíců.
    DATEL
    DATEL --- ---
    Např. mám doma jeden čínský tablet, který tu byl prodáván jako EET pokladna, a obsahuju malware od výrobce, ačkoli systém sám o sobě je bez nadstavby. Tak jsem taky přemýšlel, že bych zkusil ukuchtit upravenou ROM, ale ovladače jsou ještě pořád součástí ROM (Treble je novinka v pár nových telefonech), tak moc nevím jak bych to z toho dostal. Ale ještě jsem to nestudoval.
    DATEL
    DATEL --- ---
    Ono ale jedna věc je AOSP a druhá kernel a ovladače pro konkrétní model telefonu, ty se jen tak sehnat a upravit nedají, ne?
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    ARIAEL: wtf? rom uz je normalne prekompilovanej zdrojak, jediny co se dela v telefonu je dalvik cache
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RAINBOF: No stahni si vyvojarsky kit od Google, zdrojaky taky od nej a muzes se predvest. Stejne jako to delaji ostatni... Neni to zadna velka veda, prace s rom kuchyni je celkem jednoducha a dobre popsana. Navic samozrejme ROM je sama o sobe zdrojak, takze ji lze libovolne cist a upravovat. Kompiluje se az v telefonu.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    RAINBOF: Samsung je snad největší peklo, teda z hlediska softwaru. Jestli máš prachy kup si toho Pixela a můžeš si hrát. ;-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    HOUMLES: muj soucasnej telefon je samsung note a uz ho popravde mam plne zuby. Vybiram nastupce a snazim se najit neco co me nebude nervovat. zatim asi nexus. ale na copperhead jsem nevzpomel. diky jdu se tim prohrabat. urcite budou jeste otazky.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    RAINBOF: Nemáš to jednoduchý chlape. :-D
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    RAINBOF: a v cem je problem si naklonovat aosp source, hodit tam kernel z tvyho telefonu a zkompilovat to?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Ja ale nechci starej achjo :) past vedle pasti.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    RAINBOF: V tom případě si pořiď Pixel, popřípadě starší Nexus 5X a naper tam Copperhead OS. Více zaměřený Android na security a privacy neexistuje. https://copperhead.co/android/

    Popřípadě si pořiď cokoliv, na co existuje oficiální Lineage OS (https://lineageos.org). A nebo good luck s vlastní tvorbou no. ;-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DARUMA: myslim ze jsi prave spadl do klise. :). Ale myslim si taky ze je rozdil kdyz o necem vis a necem nevis. Je lepsi vedet nez nevedet. smirovani od google je z vetsi casti resiteny a tim se pro hromadny zpracovani stanes neviditelnej/nepouzitelnej. Vic mi vadej ruzny rozsireny prava aplikaci ktery nelze casto efektivne ridit, ruzny integrovany vychytavky v jadre to bych si rad prozkoumal.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Navíc je to všechno open-source.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    RAINBOF: Tak první velký SW backdoor je Google, že jo. :-D
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DARUMA: protoze nevim co v ni je. resp bral bych to kdyby bylo snadne si ji prohrabat porovnat pripadne s vanila a sestavit. neni to projev paranoie ale spis se chci naucit a nasledne praktikovat to ze chci vedet z ceho je ten telefon slozenej. ze tam jsou backdoory v hw se vi ale mit telefon plnej kdoviceho se mi nechce pokud nebudu muset. A rad bych nemusel. zatim to vypada na nexus kde snad pojede tohle: https://github.com/AOSiP
    nejdriv jsem se tu zeptal nez se pustim do takhle rozsahleho vyzkumu. Se samsungem mi bylo pekne ale prave u nej jsem zjistil spoustu veci ktere nechci aby telefon delal tak chci jit o dum dal a pokud mozno lepe :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam