• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    LAUNCHER: Ale děkuji za tip a info s pochopitelnými argumenty.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    LAUNCHER: Já ale koukám po náhradě která bude mít těch pár bodů ve specifikaci. Zbytek ať je jakej chce, mít Px3 rozumnější cenovku tak jej nejspíš už mám doma ( navzdory tomu že je 5,5“ ).
    Mimochodem jak je to myšleno s tím rozlišením? i Px1 je 1080?

    A pokud jsem se svou prosbou o pomoc ,s celkem jasným zadáním, někoho dotkl tak se omlouvám. Netušil jsem že je to tak problematické když od toho zařízení chci jen pár věcí.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SKAUT: Fair enough, ale tedy nepis "koukam se po nahrade" a napis rovnou "hodlam si spravit muj rozbity mobil a stejne nepoznam rozdil od / nevyuziji nove generace". Usetris ostatním cas a vysledek bude stejny...
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    LAUNCHER: Cokoliv od PD si měřím a testuju. Px1 nemám problém s 5V 2A+ .
    V autě je mi to celkem jedno, používám sporadicky a to co tam mám krmí bez problemu 1,5A. Navíc mám na stole rozdělaný bastl PD nabíječky která by měla být vcelku schopná.
    K tomu se váže to proč chci PD - bastlim takže tu mám pár modulů co umí PD. Dokonce jsem natrefil i na mikropajku co používá PD ( prototyp ale...)

    V původním poštu píšu že nebudu dávat 20k+ za mobil, to si radši koupím další přístroj do dílny. Tím pádem Px3 nehodlám teď kupovat .

    - Faceunlock - nechci. Měl jsem možnost si to vyzkoušet ( Pocophone ) a dekuji opravdu ne - důvody si nechám pro sebe.
    - Jednička mi po 3 létech šlape pořád bezvadně a to používám dev preview a bety přes sebe ( nedělám nějaký čistý reflash )
    - OK víc RAM, víc Adidas souhlasím ale vzhledem k používání mě to nijak zvlášť neomezuje. Waze funguje když jej občas zapnu ( tak 6x za rok? )
    - asi taky možné, mě funguje OK . Až teď tedy zlobí ale stejně je po záruce a servisy nemají mou důvěru - dost špatná zkušenost. Opravuji sám co jde ( seženu díly ). U Alzy nehodlám cokoli kupovat i kdyby mi platili, větší šmejdy jsem nepoznal ( moje zkušenost )
    - to mě netrápí / nevím na čem bych to poznal či kde by to vadilo.

    A taková, pro mě zásadní věc ( rovněž zmíněná ). Je to moc velký. Budu se cukat i u kousků přes 5". To co by mělo mít 6" a více ani zdarma.

    Určitě je to fajn stroj ale nesplňuje ani to málo které chci.
    Uvidím jak dopadne Px3 lite a pokud neklape ani něco dalšího tak ten mobil zahodim a bude klid :-).
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SKAUT: Teorie vs praxe je v tomto pripade zasadni :-)

    Z bezne no-name nabijecky se Ti OP nabije na 5V*1.5A. S tovarni az nejakych 30W.

    Z PD nabijecky se Ti Pixel dost mozna nabije take na 5V * 1.5 A, protoze velmi striktnimi pozadavky na PD standard ho ne vsechno s napisem PD umi taky nakrmit. Been there. Preji hodne zabavy zejmena se shanenim PD nabijecky do auta, ktera nabije rychle Pixel, nebo dokonce dva Pixely.

    Nasledne po tom nabiti Ti OP vydrzi den nebo dva provozu.

    Dalsi vyhody OP6 a OP6T oproti Pixel 3 XL:

    1) Stoji mene nez polovinu, dle konfigurace.
    2) Neskutecne dobre a rychle fungujici face unlock, vcetne toho ze si to na Tebe ve tme sviti displayem (bila + vytazeny jas). Zacal jsem pouzivat relativne nedavno a zpetne je mi lito kazdeho dne, kdy jsem to nepouzival :-)
    3) Na Pixelu se obcas stane, alespon na nekterych kusech, ze zpomaluji s casem. Na konci zivota Pixel 2 kvuli tomu odchazel MKBHD z Pixel 2 XL na OP. Nedavno opet zminoval, ze OP6T je v realnem provozu plynulejsi nez Pixel 3.
    4) OP6T s 6GB az 10GB RAM dle konfigurace ma proste vetsi cache (takto prosim nejen na Androidu slouzi "nevyuzita" RAM) nez Pixel s max 4GB, takze je to v realnem provozu sviznejsi. Zdravim zejmena Waze.
    5) Hodne stesti s reklamaci Pixelu. Koupil jsem tri a reklamoval jsem dva. Oba u Alzy, protoze oficialni distro tu neni. Pixel 2 XL trval presne 30 dnu, Pixel XL z hlavy nevim, vyrizoval ID Hulik, k doptani u nej, ale bylo to dle meho pohledu na vec dlouho. U Alzy mam pritom nemale obraty a kdyz uz musim neco reklamovat, vyresi mi to promptne, tuk tuk alespon zatim.
    6) Nativnich 1080px rozliseni displaye na vysku videa je proste prijemnejsi, protoze nemas rescale.

    Kdyz jsem ja presel Pixel 2 XL -> OP6, mohl jsem realne zrychleni (napr. Waze) bohuzel jen potvrdit, ale to bylo pravda asi dano i proste novejsim Snapdragonem.

    Nevyhoda je jedna a to slabsi SW kamerky. HW je totozny. Teda v praxi je otazkou, jestli si toho nekdo vsimne, pokud si vysledek zobrazi na displayi telefonu. Take je pravdou, ze ten FW kamerky na OP se pravidelne lepsi (ale to i na Pixelu).

    Vystup: Pockal bych na OP7 a jestli neco zasadniho nepokazi nebo do te doby nekdo jiny nenabidne neco podobneho tak sup do nej. Pripadne za par penez zlevneny OP6, jestli jeste jsou.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    E42: Tak samozřejmě že jsem hledal ( jak nepřímo píšu v původním dotazu ), šlo mi spíš o to že mi mohlo neco utéct ( jako to HTC ). Jo bohužel navzdory tomu jak dlouho tu USB PD je, pořád nic moc. Kdyžtak je v záloze Pixel ( aspoň budu držet značku ).
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    HULIK: Tohle "Adoptable Storage" byl hrozny nesmysl. Jsem to nekolikrat zkusil na min vybavenejch telefonech / tabletech a po nejake dobe, kdy cele zarizeni prestavalo fungovat, jsem se nastval a cele to preformatoval jako externi SD kartu. Vono problem je v tom, aspon co jsem nekde cetl (mozna dokonce tady na Nyxu), ze vyrobci optimalizuji svuj android na svoje hardware. A ty SD karticky jsou kazdy pes jina ves, takze vyrobce hardwaru nemuze zarucit, ze to bude fungovat tak, jak ma.
    E42
    E42 --- ---
    Mchm, nemáte někdo nějakou zkušenost se ZTE Axon 9 Pro? Je to asi jediný telefon, který papírově splňuje moje požadavky (můj výběr zase hodně zužuje bezdrátové nabíjení a OLED displej), a měl by mít čistý Android dokonce snad v programu Android One.
    HULIK
    HULIK --- ---
    Tak asi to nejde, jak jsem prozkoumal net viz treba https://support.google.com/photos/thread/596102?hl=en
    Jedine reseni davat fotky do interniho uloziste, coz uz clovek opravdu nevi k cemu by pak ta SD karta byla, ze. No co se da delat, zase si Samsung holt myslel ze je chytrejsi nez jeho uzivatele.
    Aby se todle nedelo vymyslel google Adoptable Storage, tedy SD karat se chova jako vnitrni uloziste spojene napevno s vnitrni pameti, tedy aplikace vidi jen jedno jedine uloziste.
    Samsung se zamysle a rekl si ze jeho uzivatele todle nepotrebuji a tak posledni modely nemaji moznost naformatovat sd kartu jako vnitrni uloziste.
    Za 14 dni s S9 jsem narazil jiz na nekolik pripadu ktere me serou a diky tomuto to nevyresim, protoze se telefon holt k SD karte chova jinak.
    Priste uz holt neudelam tu chybu abych koupil zarizeni s SD kartou, priste uz jen velkou interni, chjooo :-(
    E42
    E42 --- ---
    SKAUT: Kompletní parametry si naklikej sám, ale zdá se, že požadavek na Power Delivery je extrémně zužující (nebo nemají v DB kompletní informace):
    Phone Finder results - GSMArena.com
    https://www.gsmarena.com/results.php3?sFreeText=power%20delivery
    (Ještě ráno to vyhledávání nefungovalo, ale napsal jsem jim a bleskurychle to opravili. Takže pokud jsi GSM Arenu neúspěšně zkoušel, zkus ji teď znovu.)
    MESHUGGAH
    MESHUGGAH --- ---
    MAKROUSEK: S quickpic byly nějaké bezpečnostní problémy, dokonce ji Google odstranil z marketu (možná jen dočasně).
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    HULIK: Ah, to mi uteklo.
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    HULIK: zkus smazat /sdcard/DCIM/.thumbnails
    HULIK
    HULIK --- ---
    SKAUT: Mozna, ale jak reflesnout?

    Jinak jsem psal ze jsem resetoval apku a dal vse znova nacist a nepomohlo to.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    HULIK: Neni jen starý náhled /miniatura?
    HULIK
    HULIK --- ---
    MAKROUSEK: Chapu, ale kdyz jina apliakce nedela vubec to co potrebuji, je mi na nic ze umi s SD kartou. :-)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    HULIK: Kdyz se ti nelibi, jak funguje jedna aplikace, zkusis jinou. Takovy je zenovy svet Androida ;-).
    HULIK
    HULIK --- ---
    MAKROUSEK: Chci mit zalohu na googlu, chci editovat na googlu, abych se mohl vratit k originalu a zaroven nemel dva soubory. Nevim proc bych kvuli SD karte mel pouzivat jinou aplikaci kdyz ji k nicemu nepotrebuji.

    E42: Dokud jsem mel Nexus jen s vnitrni pameti vse fungovalo bez problemu, tak ti nevim.
    E42
    E42 --- ---
    HULIK: Google Photos pokud vím dělají jenom nedestruktivní úpravy v cloudu. Lokálně uložených originálů se nijak nedotýkají. Pokud chceš fyzicky změnit lokální soubor, musíš použít jinou aplikaci. Asi by šlo i stáhnout z cloudu upravenou verzi.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    HULIK: Pouzivej jinou aplikaci, treba quickpic.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam