• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OnePlus 6T 6.4" -> Huawei Mate 20 X 7.2"

    Z UK jsem si nechal dovezt tohodle obrika-bobrika, ktery se v CR bohuzel neprodava.

    Opet to nema bezdratovou nabijecku, asi mi ohledne ni proste neni prano.

    Lepsi:
    * Vyhovuje mi velikost displaye, proto ho mam. Tohle mi prijde pro me ucely (email, Duolingo, mapy, PDF ...) v soucasne dobe skoro jako optimum mezi prenositelnosti telefonu a pouzitelnosti. Ocenil bych mozna jeste o fous sirsi, ale z toho co se prodava, dobry. Uvidime co do budoucna ty rozkladaci telefony.
    * Libi se mi vystup z kamerky, na pomery telefonu. Huawei Mate 20 Pro vyhrava srovnavacky kamerek, tohle Xko ma kamerky stejne.
    * 5 Ah baterie.
    * Je to o fous rychlejsi.
    * Podpora stylusu, na ten ale bohuzel neni misto v telefonu, proto ho budu typicky nechavat v kancelari. Ale tak ono na rychly nacrtek pro utrideni myslenek se to obcas v te kancelari hodi.

    Horsi:
    * SW neni uplne zlo, ale dobre to neni. Z toho co jsem videl, nejradsi jsem mel Oxygen na OP (tedy skoro cisty android, ale mmj par skrytych nastaveni vytazenych do GUI).

    Na uvod mi treba vadi, ze na OP se da nastavit jake ikonky vyhazet ze status bar (napr. NFC, VoLTE, BT, zapnuty performance mod, ikonku baterie kdyz preferuji pouze procento). Tady bych musel instalovat appku a i ta nektere veci umi jen pres ADB.

    * Suplatko ticho/vibrace/zvoneni z OP mi chybi.
    * Ma to mensi RAMku, ale i tech 6GB je dneska nadstandard (OP6T az 10GB, moje ma 8GB)

    Ano, do kapsy panskych kalhot se to normalne vejde a v kapse si s tim normalne sednete.

    ATAN
    ATAN --- ---
    GIOMIKY: jo, nejvic pouzivam DNS66, coz je adblock bez rootu.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Pouzivate nekdo obchod F-Droid? Je tam neco zajimaveho?
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    TOM: ja uz tasker delsi dobu nepouzivam, ale naposledy kdyz jsem ho videl tak se tam nic primo nepsalo, ale muselo se to vyklikat v UI .. jako trigger das jestli aplikace bezi a jako akci das pokud ne tak ji spust
    TOM
    TOM --- ---
    HOUMLES: mně se to děje i na Androidu 7.1.2, protože Hisense úspěšně znemožnil rootnout můj typ (A2 Pro), má nějaký vlastní task killer (aka battery optimizer), který nastavení v aplikacích ignoruje
    s Taskerem jsem se nikdy nenaučil, jak bys ten skript napsal? :)
    B3DA
    B3DA --- ---
    ZOIDBERG: děláš v nyxdroidu úplně to samý jako předtím? asi ne, co..
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Nedávno jsem se tady ptal na telefon s čistým Adroidem, u kterého nejde přemístit widget Google. Nakonec jsem to Xiaomi Mi a2 lite i tak koupil. Kupodivu mi pevný widget nijak nevadí, ovšem čistý Android jinak velká výhra není. Běhá to sice svižně, ale to by mělo být samozřejmostí i tak, jenže hrabat se ve spoustě různých nastavení kvůli relativně banálním věcem mi jako terno nepřijde. Co mě zarazilo, je vyšší spotřeba mobilních dat u některých aplikací. Třeba zrovna nyxdroid mi teď žere výrazně víc. Akumulátor 4000 mAh stačí tak tak na dva dny, předchozí telefon měl stejnou kapacitu a vydržel i tři. To ale přičítám většímu žravému displeji.
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    PRUSATKO: E42: ten zamek je tam jenom aby sis tu apku nekillnul sam v app switcheru. pokud ji zabiji system tak s tim nic neudelas.
    v custom kernelech se da oom killer vyladit a excludovat i apky, ale jinak s tim nic nezmuzes .. jediny co me napada je tasker/automate, script, kterej bude hlidat jestli bezi apka a kdyz ne tak ji spusti.
    E42
    E42 --- ---
    PRUSATKO:
    Hm, pak bohužel nevím :(
    PRUSATKO
    PRUSATKO --- ---
    E42: bohuzel, objevi se jen toto



    E42
    E42 --- ---
    Tohle se ti v task switcheru neobjeví? Používám LineageOS 15 (Oreo), ale nemyslím si, že by zrovna tohle bylo přidané, i když možné to je.

    PRUSATKO
    PRUSATKO --- ---
    E42: tak asi jsme si nerozumneli, zamek je v miui, ne? nyni jedu na cistem androidu, kde se mi moznost "zamku" neobjevuje :-/
    ANS
    ANS --- ---
    JEREMIUS: uz at je v ty popelnici ;)
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Synovi přestal fungovat starý S3 - když se zapne, jen na něm svítí úvodní Samsung obrazovka, ale dál se nic neděje. Zkoušel jsem vyndávat baterku, nechat to úplně vybít atd. Ale prostě se ten telefon nerozjede, zůstane zaseklý na úvodní obrazovce. Je nějaká šance, že je to jen baterkou? Ta byla špatná a z Číny se dá nějaká koupit za pár kaček. Jestli je to něco komplikovanějšího, telefon povalí do popelnice
    SARGO
    SARGO --- ---
    E42: No, ale oni byli taky překvapení, že to pomohlo :-D
    E42
    E42 --- ---
    SARGO: Tak na tom přeci není nic tak divného, ne? Problém vznikl, byl identifikován, opraven a aktualizací odstraněn. Mně ta časová souslednost smysl dává :)
    SARGO
    SARGO --- ---
    E42: PISKVOR: Tak info o výsledku: na twitteru reagovali opravdu bleskově a ochotně. Nakonec jsem nainstalovala DNEŠNÍ aktualizaci a NĚKOLIK DNÍ starý problém se vyřešil. Patrně mapy s telepatickou predikcí. :-D
    E42
    E42 --- ---
    SARGO: Hm, pak to fakt musí být nějaký obskurní bug na straně Seznamu a pomůže asi jen: PISKVOR.
    Problém s cesťákem by ti ale zatím mohlo vyřešit https://www.google.com/maps/timeline
    SARGO
    SARGO --- ---
    E42: Áno :-)) Všude přihlášená, všechno (co jsem našla) povolené, nic jsem neměnila - a jestli mi nebudou chtít proplatit cesťák, tak se naštvu. :-D
    E42
    E42 --- ---
    SARGO: A přihlášená na webu i v aplikaci jseš?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam