• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    LBW
    LBW --- ---
    Trapi me neco z toho nebo uz zijeme v jinych casech a zaspal jsem?

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Trump Huawei Ban Ripples Across Industry as Supplies Halted - Bloomberg
    https://www.bloomberg.com/...019-05-19/google-to-end-some-huawei-business-ties-after-trump-crackdown
    The impact of the Trump administration’s threats to choke Huawei Technologies Co. reverberated across the global supply chain on Monday, hitting some of the biggest component-makers.

    Chipmakers including Intel Corp., Qualcomm Inc., Xilinx Inc. and Broadcom Inc. have told their employees they will not supply Huawei till further notice, according to people familiar with their actions. Alphabet Inc.’s Google cut off the supply of hardware and some software services to the Chinese giant, another person familiar said, asking not to be identified discussing private matters.
    ...
    The impact of the ban also began to be felt outside the U.S. and Asia. Germany’s Infineon Technologies AG fell in early trading Monday after the Nikkei reported it halted shipments to the Chinese company in the wake of the U.S. ban. Shares of STMicroelectronics NV and Austrian-based AMS AG were also hit.

    Huawei said it will continue to provide security updates and sales services to customers, according to a company statement Monday.

    Blocking the sale to Huawei of critical components could also disrupt the businesses of American chip giants like Micron Technology Inc. and retard the rollout of critical 5G wireless networks worldwide -- including in China. That in turn could hurt U.S. companies that are increasingly reliant on the world’s second largest economy for growth.
    ...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ADAMH: myslim, ze kdyby cinani mohli, tak telefony zakazou, ale doba mao ce tunga je pryc a cinani uz chapou, ze je lepsi dat obcanum nejake vydobytky blahobytu (takzvana normalizace spolecnosti, kterou obdivuje milos zeman), protoze je furt lepsi, kdyz obcani resi nejnovejsi model telefonu huawei ci opo nez nejakou politiku, lidsky prava nebo tibet.

    v souvislosti s cinou je potreba mit porad na mysli, ze jsou to kumunisti, ze v cine je vlada jedne jedine strany, ktera popravuje lidi, smiruje svy vlastni lidi a urcuje, co obcane muzou videt a co nemuzou videt.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ADAMH: Taky jsem to řešil. Jám mám Essential, dal se koupit v USA za hubičku. Nebo ucházející jsou android one, pixel 3a (až trochu zlevní), oneplus.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LOPIK: ti nejak nerozumim, ale co ti brani instalovat prave nize zmineny lineageos. pak mas rychly android bez googlich sluzeb.


    ADAMH: on by asi zapad reagoval varovanim, protoze si myslim, ze cinske story budou zcela nepochybne dodrzovat pozadavky cinske komunisticke strany pro sledovani a monitoring uzivatelu v souvislost napriklad s kreditem obcana. ( https://en.wikipedia.org/wiki/Social_Credit_System#Implementation_by_Chinese_government )
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Já osobně budu rád, jestli huawei dokáže rozběhat operační systém bez googlu - takovej telefon bych asi chtěl..
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Huawei už store má, akorát pouze na Čínském trhu, kde ve svých telefonech nemá google services, které jsou tam k hovnu
    DWAY: BFU si nic instalovat nebude, protože je BFU a BFU je imho tak 95% trhu
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ADAMH: huawei si protlaci svuj store pro cinsky klienty. navic netusim, jestli uz nejaky cinsky story neexistujou, protoze google v cine defakto neoperuje, pokud me hlava neplete

    google nejak odmitl pristoupit na pozadavky cinskych komunistu, aby upravil cinskou verzi vyhledavace kvuli cenzure. takze pro cinany je logicky krok, ze se zbavi zavislosti na googlu.
    DWAY
    DWAY --- ---
    VYHULENY_UFO: ja taky ne, ale jednou sem potreboval ma testovaci mobil nahodit neco kvuli vyvoje a nechtelo se mi tam davat muj ucet...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DWAY: vubec netusim, ja tyhle alternativni story nepouzivam. jedu jenom fdroid a google store.

    u tech ostatnich bych se bal zamorenych appek.
    DWAY
    DWAY --- ---
    VYHULENY_UFO: co třeba takovy yalp store? Ten funguje na bazi ziskavani apk z google store a instalace bez google uctu. Chapu ze pro BFU to asi bude ojeb ale pujde to?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ADAMH: problem neni v androidu, ale v googlich sluzba (google store, google services), ty s holym androidem nedostanes.

    to zna kazdy, kdo si hral s distribucema typu cyanogenmod ci niny lineageos.

    huawei muze dal pouzivat android, ale nebude smet nabizet telefony s android+google services. a uznas, ze android bez storu je android celkem k hovnu.
    jasne muzes pouzit fdroid nebo si google store doinstalovat, ale nejsem si jist, jestli to neni proti pravidlum pouzit. k tomu aby cinan mohl prodavat telefon s androidem a google sluzbama musi mit souhlas google.
    E42
    E42 --- ---
    Poopravím: Kupovat jakékoli telefony zn. Huawei a nejspíš i Honor je momentálně blbost:
    Google has reportedly revoked Huawei's Android license
    https://www.xda-developers.com/google-revoke-huawei-android-ban-blacklist/
    Z toho bude pro uživatele velký mrzení.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    EXIS: Kupovat telefony určené pro čínský trh je blbost. mají jiná LTE pásma a Huawei není vůbec root friendly, takže nějaký rebrand (přehrání čínského OS) jako třeba u Oneplusu myslím moc nehrozí.
    EXIS
    EXIS --- ---
    ADAMH: hehe, to bych řekl, že je v každém. Nicméně když otevře word, tak se jí to otevírá v čínské verzi. Tak nevím, jestli to má jen blbě nastavené a stčail by ten factory reset a nebo by se to muselo flashnout a dát tam nějaké jiné UIčko
    EXIS
    EXIS --- ---
    Ahojte, kamarádka má H P30 Pro, H P20 a má na nich verzi s čínskými appkami, má to dovezené z Číny. Myslíte, že stačí jen restart přes factory reset a nebo se to musí flashnout nějakou lepčí verzí?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    PUNKREASS: A hovory jsou kontakty :-D ( proč to Google musel takhle zjednodušovat když ten kdo nechce, stejně nečte :-\)
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    TOOMIX: bylo to opravneni ke kontaktum, dikec!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PUNKREASS: dej sygicu oprávnění k hovorům, vyskočí pak nahoře jen dvě tlačítka pro zvednutí/zavěšení ;)
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    Mam v telefonu sygic a telefon sparovanej s bluetooth s palubnim pocitacem. Da se nejak dosahnout toho, aby se nezobrazoval pri hovoru telefon, ale zustala zobrazena navigace?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam