NIGHTHUNTER: Spis narazim na celkovou neprivetivost toho procesu, kdyz se ti automaticky syncnou data z telefonu do google pekla a pak bys je odtamtud chtel smazat. Verim, ze i to nejak jde udelat, ale jak, to uz bezny uzivatel nevi / nezjisti. V telefonu vidis jen to, ze se data nekam posilaji, ale mas tam jenom moznost synchronizaci vypnout. Ne jiz synchronizovana data z googlu smazat. A tenhle web to taky neresi. Jen si muzes data prohlidnout.
A resit tohle nejaky "dopisem" ala GDPR a cekat "nezbytne nutnou dobu" (klidne 2 mesice) na smazani... Ja bych si zkratka idealne fungujici sluzby predstavoval jinak.
Ja vim, ze tohle bezny uzivatel obvykle vubec neresi. Lidi se o svoje soukromi moc nestaraji. Ani ja nejsem prikladem, ale aspon u neceho se tomu snazim branit a Google a Facebook jsou holt nejvetsi hraci na poli data miningu. Tak se jim snazim vyhybat tam, kde to jde.
Proto jsem se tu ptal na nejakou "anonymni" moznost platby na Google Play, protoze pred casem Google zacal postihovat vyvojare, co v aplikacich nabizeli moznost platby (donation) pres PayPal, nebo jine formy plateb. Coz je mimochodem taky dalsi vec, co me od Google vadi. Ale chapu, ze si snazi z kolace ukousnout co nejvic a nevahaji k tomu pouzit jakykoliv zpusob.