• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    QUIP: když je otázka blbá, tak odpověď nemůže být lepší. co budeš dělat s těma 3200 webgl voláníma?
    co ip adresa, kterou v tcp komunikaci nikdy nemůžeš skrýt?
    na private browsing je tor browser
    JIMX
    JIMX --- ---
    QUIP: nyx? to je naprosto celej internet, to sis ještě nevšiml? :-D
    QUIP
    QUIP --- ---
    RATTKIN: Ale to ja vim. Vsimnul jsi si treba, ze na tom odkazu, co jsem poslal, je prave videt ten fingerprint?
    Nyx je fakt specialni misto na dostavani odpovedi na neco, na co se clovek neptal.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    QUIP: nepomůže to, je tolik dalších identifikátorů... každý typ telefonu má jinou výšku canvasu a jiné instalované fonty, vygoogluj si fingerprinting.
    ATAN
    ATAN --- ---
    QUIP
    QUIP --- ---
    Netusite, jestli na Android existuje nejaky web browser, kde se da plne editovat User Agent string? Pripadne, co ho dokaze generovat nejak "nahodne"? Cilem je omezit trackovani na zaklade informaci z browseru - https://amiunique.org/

    BASIK: ja si fotky synchronizuju doma pres WiFi pomoci Rsyncu, ktery se spousti v telefonu a pushuje to na domaci NAS do urcene slozky (na NASu se delaji snapshoty, takze muzu pripadne vytahnout i neco z historie)
    SPM
    SPM --- ---
    ja mam na slozku s fotakem pusteny syncthing
    BASIK
    BASIK --- ---
    TAP: Ano, z telefonu na "cloud" do Google Photos to samozrejme pujde dal (i kdyz porad v komprimovany podobe), ale doted bylo mozny v Drivu zobrazit slozku Google Photos a z ni pres Backup & Sync ty data automaticky zalohovat do PC. Tohle spojeni mezi Photos a Drivem ted utnuli, protoze "to uzivatele nechapali" (oficialni vysvetleni), takze uz neni mozny delat tu zalohu do lokalu pres nastroje googlu.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    BASIK: ja pouzovam folder sync s mega.nz ale pokud se nepletu maji i api pro gdrive
    TAP
    TAP --- ---
    BASIK: co že google zaříznul? mně fotky zálohuje na cloud jako vždy.
    JIMX
    JIMX --- ---
    BASIK: já mám free variantu nějakých 5,5GB (asi díky nějakým doporučením dalším lidem) a mám tam momentálně fotky a videa za cca rok a půl + další data a zatím tam místo mám ... a fotky a video se mi z mobilu syncuje do extra složky "Camera uploads", kterou si to samo vytvořilo po aktivaci funkce "automatic camera upload" v dropbox klientu na mobilu ... :-)
    BASIK
    BASIK --- ---
    TOOMIX: Nakonec jsem nasel zrejme idealni reseni :) P2P backup s moc peknou desktopovou i mobilni appkou Resilio.

    JIMX: Mam bohuzel na dropboxu jen zakladni objem dat a navic sem se dost zdesil, kdyz mi v tom photobackup smichal fotky s ostatnima obrazovejma datama z celyho dropboxu, tak jsem to hned zase vypnul. Kazdopadne by byl asi druhej v poradi (kdybych se s tim rozhod naucit :)
    JIMX
    JIMX --- ---
    Máte někdo Sony Xperia 10 nebo 10 Plus? Docela vážně o něm uvažuji jako náhradu za dosluhující LG G6 (už cítím jak tomu pomaličku skomírá baterka a občas se trochu zadejchá) ... líbí se mi designově, líbí se mi, že má celkem čistý systém ... nikde jsem ale zase nevyčetl jak to má s těma dvěma čočkama, na LG jsem zvyklej, že jedna je širokoúhlá a druhá "úzkoúhlá" a můžu mezi nima přepínat, u toho Sony jsem v appce nic takovýho nenašel ... nějaké další zásadní plusy nebo mínusy?

    ... případně doporučíte něco obdobného, co se dá teď koupit, do 10k ... nechci určitě samsung a huawei; nesedí mi jejich nadstavby ...
    JIMX
    JIMX --- ---
    Fotky syncuju přes dropbox ... klienta mám na mobilu, notebooku a pro jistotu ještě i na NASce :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BASIK: tohle jsem resil tak dlouho, az jsem se na to vykaslal, nainstaloval LAN plugin do Total Commandera a cca jednou za tyden se doma pripojim na NAS, oznacim slozku Camera, dam kopirovat, duplicity dam preskocit a za par minut je hotovo
    BASIK
    BASIK --- ---
    Co ted Google zariznul automatickej sync Fotek a Drivu, tak potrebuju vyresit nejaky automaticky zalohovani fotek z telefonu do PC; klidne kabelem. Neresili jste nekdo neco takovyho? Idealni stav je pripojit k PC kabelem, pricemz se automaticky spusti rozdilovej sync do urceny slozky. Nic vic :) Zkusil jsem par klasickej backup SW, ale ty nejsou schopny videt telefon jako jednotku, ze ktery by byly ochotny zalohovat.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    JOPS: Umi tvoje wifi AC ? S8 to podporuje, A20 ma jen Nko . Jinak
    LEXXA . Neprekvapive je levna mrdka horsi nez bejvala vlajkova lod.
    JOPS
    JOPS --- ---
    LEXXA: kdyz jsem spustit instalaci blbeho OUTLOOKu na mobilu z GPlay, tak download byl 130kB/sec na A20

    na S8 jsem spustil stahovani hry z GPlay a behem 4 vterin stazeno. A hra mela kolem 30MB. Proste je v tom neco shnileho...

    Jeste to schvalne zkusim vzit domu, az pojedu na obed, zda se to nezmeni...

    JOPS
    JOPS --- ---
    TOOMIX: tak me to donutilo se zvednout a jit primo k AP a pres 10mbps s downloadem se nedostanu. BT zaple nemam.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    LEXXA: to si za tim klidne stuj, na to mas pravo. Ja ti do toho s dovolenim hazu vidle tim, ze ta prenosova rychlost tech pameti neni rozhodne tak mala, aby si stihal cigo pri instalaci aplikaci. Dukaz je to, ze ty mp3+videa se kopirovala uplne normalne, jak na internal, tak na sd. Takze jestli to je necim, rozhodne ne cipama. Muze to byt softwarova chyba, napriklad.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    DRAGON: stejne si stajim za tim ze synteticky benchmark sitoveho stacku je smerodatnejsi nez posuzovani jak rychle se stahne a nainstaluje aplikace
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam