• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    E42
    E42 --- ---
    CADDY: ERGOSUM hlavně nepochopil, že je řeč o tabletech školy využívaných k výuce, nikoli o soukromých zařízeních žáků. Z toho pramení debata o voze a koze.
    CADDY
    CADDY --- ---
    ERGOSUM: ono je to tu trochu jinak, nebavime se tu o vychove malych deti, jde o stredni soukromou skolu (OA, cestovni ruch, jazykovka), takze spis zabranit vylomeninam...ja tam nepracuji, ani nejsem pedagog, jen se me na to ptal syn reditelky, ktery tam krom vyuky dela zaroven IT :) Cili jen zkoumam teren, abych vedel, co mu rici :) Ja osobne taky nejsem moc pro restrikce jakehokoli druhu, natoz plosne. Ale ve skolach to vitaji, protoze classroom management ocenuji a vetsinou jsou k nemu prvni otazky pri dodavani PC :) A tam to teprve umi zverstva...nahled monitoru kohokoli nebo vsech najednou, blacklisty ci whitelisty na cokoli, ucitel ma moznsot zhasnout monitory, aby davali zaci pozor...atd., atd...to uz mi prijde az nechutne...a hlavne to jen posune spolecnost zase dale k nezodpovednoti a ovcovitosti, coz se deje tak jako tak porad a furt je hodne tech, co si mysli, ze narizenimi a omezenimi na kazdy prd neco vyresi...takez nejsme vepri a docela jsem se vzdalil od tematu :)

    SPIKE411: diky, kouku a poslu dal :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    CADDY: KIDLI: Ano. Dětský režim. Jenže ten platí jen na hloupé děti, které nemají chytré kamarády. A když bude nejhůř vytáhnou mobil, nebo piškvorky. Uč děti zacházet správně s normálním tabletem a na omezování se vykašli.
    Tohle je cesta do pekel. Jak je začneš omezovat, vezmou to, že je máš za blbce a přijmou to jako výzvu. Pak tvá omezení budou zkoušet překonat, jen aby udělali blbce z tebe. A pokud by jim to náhodou nešlo, tak je alespoň zablokují.
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    CADDY: jo jde. Hledej appky na bázi dětskýho režimu (ne nutně to co je v tom Samsungu)
    CADDY
    CADDY --- ---
    Ja vim, ze bych se asi hledanim po netu k necemu dobral, ale tady asi nekdo bude vedet z voleje a treba i z praxe:

    Potreboval bych vedet, zda je mozne u androidiho tabletu nejak omezit moznosti uzivatele. Konketne ve skole, aby zaci nemohli menit nastaveni, instalovat aplikace a podobne veci ohrozujici prubeh vyuky ci zarizeni samotna :) Vim, ze tablety maji moznost prepinat mezi ucty, takze by mohl byt jeden adminsky a jeden zakovsky s omezenim? Nebo to na urovni systemu nejde a musi na to byt nejaka aplikace apod.? Ja tablet nemam, tak si s tim nemohu moc hrat... a jde o Samsungy S5e, kdyby nahodou treba meli neco ve svem UI jinak...

    Diky
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PETER_PAN: Ad 1: Firefox pro Android, web m.youtube.com, přehrávat fullscreen, tlačítko Home - ejhle, přehrávání v okně. (Možná to vyžaduje nějakou podporu v OS/ROM, mně to funguje na Androidu 8 a stock SGS 7)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    NECROMAN: Neni zač. Jedna app si dokonce přepnula DPI v onom okýnku.
    Mě Pixel3 přijde teda až dost velkej ( bral bych menší ale nic moc neexistuje )
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    SKAUT: netušil jsem, že to rozdělení funguje i na malém Pixelu 3. Není to nejlepší, ale aspoň něco, dík.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    PETER_PAN:
    1. Premium only. ( nebo neofi cesta )
    2. Na čistým droidu se v seznamu spuštěných tapne na ikonku aplikace (uprostřed ) a tam je nabídka

    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dotaz, nevíte nějakou appku, která by uměla přehrávat ČT24 stream jako Picture-in-Picture, jako to umí třeba Seznam zprávy? Oficiální appka ani iVysilani to neumí, tak zda třeba není nějaká neofiko?
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    E42: já to vypisoval ručně jako návod...ach jo:))
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    8BB76E1: bud premium nebo tohle https://youtubevanced.com/
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    PETER_PAN: není 1] jen v premium?
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Asi jdu lama dotazy.

    1] Jak v Androidu nastavit aby se youtube video (resp. hudba) prehravala na pozadi. Nejde mi to ani v Youtube Music.

    2] Mam Samsung J6 (SM-J600FN/DS). Ted po aktualizaci na Android 9 prestala fungovat dost klicova ficura. Existoval zpusob jak mit spustene 2 aplikace nad sebou. Mohl tak clovek treba z jedne neco cist a zadavat do druhe, nebo tam mit pustenou hudbu z youtube. Je to nekde schovane, proc to zmizelo, wtf?

    Dopredu dik za info.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    SKAUT: a taky myphoneexplorer
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    PushBullet to dává nezávisle na SMS app...
    HULIK
    HULIK --- ---
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    HULIK: na tu sms aplikaci, co umi webaccess.... da se nekde najit link na apk nebo je to pixel only? za ni bych byl rad. U delsich sms to resim zatim tak, ze na laptopu napisu do whatsapp a pak to otevru v mobilu a pastnu to do sms, ale bylo by rozhodne lepsi, kdyby to slo taky pres webaccess. dik
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam