• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JIMX: to sem nerekl, ale zabil si tim pomerne dost velky pocet potencialnich kupcu, co makaj s multimediema ;)
    JIMX
    JIMX --- ---
    DRAGON: no já tím chtěl jenom říct, že to, že to vadí zrovna tobě a Linus je z toho smutnej ... ještě neznamená, že se google může jít s prodejem zahrabat :-)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    B3DA: tak zrovna v dnesni dobe tohle fakt problem neni, jsou telefony s 1TB storage. I ta moje S10 ma 512GB.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JIMX: no ze tobe to nevadi je uplne jedno, ceskej segment zrovna neni ukazkovej pripad. Ale je milion lidi, kteri v telefonu strihaj videa z dronu, goprocek atd atd. A sebrat lidem slot a nabidnout max 128gb. Tim uplne zabijou zakazniky ze segmentu "graficky prace/video/youtuberi/atd".
    No jejich problem, ja na dalsi pixel docela cekal, pac sem chtel prejit ze samsungu na cistej android, timhle si zabili zakaznika :)
    JIMX
    JIMX --- ---
    i pro mě, jakožto imho celkem advanced usera, nic z toho není absolutně podstatný (mám telefon s 64GB paměti bez SD slotu a k tomu mám jenom pár GB dropbox a nepociťuju problém), pro BFU imho téměř nerelevantní ... ale chápu, že budou lidi, co jim to vadit bude ... ale to je tak vždycky :-)
    B3DA
    B3DA --- ---
    DRAGON: 'neomezenyho' cloudu skoda, ale pokud se nepletu, tak uz k p3 to bylo casove omezeny (na 2 roky nebo tak nejak?)..
    microsd pryc za me neni nevyhoda (jako spis odebrani zdroje ruznych wtf). na druhou stranu nechat v tom zaroven maximalni mozny misto na 1 hodinu videa neni uplne fajn.
    ale jako jo, najit telefon blizici se nejakymu optimalnimu reseni je rok od roku tezsi, jsem docela rad ze me tohle zatim jeste netrapi.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    B3DA: dali jen max 128GB internal storage, pritom vyhodili microSD slot, k tomu odebrali neomezeny cloud storage na google photos a jdou smerem "zaplat si Google Cloud" se 100GB, coz je v cechach diky cenam dat fakt super. A celkove neni Linus uplne spokojenej a ja s nim souhlasim.
    B3DA
    B3DA --- ---
    DRAGON: tl;dw
    nejakej vycuc co je spatne?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ad storage a cloud atd: to se google fakt posral? Totalne zabitej telefon pro spousty lidi.

    Google may have cut too many corners... - Pixel 4 Review
    http://www.youtube.com/watch?v=cx-mn95FJ-0
    TAP
    TAP --- ---
    APIN: zvláštní, já to používám leta a na všech telefonech to fungovalo. ještě jsem kdysi používal https://play.google.com/store/apps/details?id=net.rgruet.android.g3watchdog ale dneska už to fakt najdeš i v systému (nastavení / připojení /využití dat, něco takovýho tam musí od nějakýho androidu 6 zabudovaný)
    APIN
    APIN --- ---
    TAP: tohle vypadá jako super věc, akorát mi to počítá jen data přes wi-fi. vyzkoušel jsem už fakt všechno, ale mobilní data ukazuje furt 0MB :(
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    APIN: přímo android ukazuje spotřebu, někdy se to dá snadno vysledovat
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    pls, da se nejak na Androidu (samsung S10) nastavit globalne, aby vsechny appky ukladaly svoje data na interni a ne na externi MicroSD? rad bych tim zrychlil system, vim ze neco se mi urcite uklada i na externi kartu, ale tam bych rad hazel treba jenom fotky.
    diky
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    FORELLI: jezis promin, ja sem to spatne precetl :)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    APIN: U aplikací kterým chceš internet dovolit, nastav "pouze přes wifi".
    APIN
    APIN --- ---
    Zdravím. Nemáte tip na nějakou appku, která dokáže vysledovat, co se mi připojuje na mobilní net (android 8.1.0)? Zjistil jsem podle výpisu od operátora, že vždycky, když se dostanu z dosahu domácí wi-fi, tak si telefon (zhasnutý v kapse) tahá 50-200MB. Nemůžu přijít na to, co to způsobuje. Všechny aplikace mají data na pozadí zakázány a stejně se to děje...
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    DRAGON: o tomhle vím, ale tam jde nastavit jen vyzvánění a ne sms zvuk nebo to nevidim?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    FORELLI: primo pod kontaktem v Others

    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Je možné v čistém androidu 10 přiřazovat jednotlivým kontaktům různé zvukové notifikace SMS? Bohužel se mi to nikde nedaří najít. Díky za případný tip.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam