• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    8BB76E1: Sice s krizkem po funuse, ale nedam dopustit na Garas. Maji teda koncovky na MicroUSB a USB-C...jsou ovalny, a oboustranny. Pouzivam teda jen na nabijeni, data taham vzduchem.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ATAN: Jde o to, Co vše je na té kartě. Pokud aplikace, místo kam odkládají, nebo ukládají data a podobné věci, musíš to nejprv ošetřit a dát vše na lokál.
    Filmy, obrázky, muziku, atd. prostě přesuneš/smažeš/zálohuješ/... Tady problém není.
    Další možnost je risknout to, vyměnit kartu a koukat, co vše se rozbilo.

    Dobrou představu si uděláš, když dovolíš čistou flasku připojit jako lokální disk a koukneš co vše na ní přibylo.

    Každopádně je dobrým zvykem mít zálohované balíčky aplikací a uživatelská data. Třeba pro případ, kdy Google či někdo jiný rozhodne, že aplikace, její verze, nebo nějaká její funkce pro tebe nejsou dost dobré.

    Já bych postupoval cestou:
    Zálohovat balíčky a uživatelská nastavení. Data přesunout jinam. Odinstalovat většinu aplikací(před tím smazat mezipaměť a data). Zkontrolovat, zda si ze zbývajících něco neukládá na kartu(a zjednat nápravu). Vyměnit kartu. Vyslechnout si nadávky systému. Opravit, co se pokazilo. Nainstalovat aplikace které potřebuji z balíčků.
    ATAN
    ATAN --- ---
    neresil nekdo vymenu sd karty za vetsi u adoptable storage? V clanku pisou, ze vymena je mozna jen po factory resetu. Coz se mi moc nechce (i kdyz je to jen detsky tablet). Neco jako vyndat sd, naklonovat na vetsi, roztahnout partition a dat kartu zpet by neslo? Pokud ano, jak?
    JIMX
    JIMX --- ---
    JAROUS04: diky, to bylo ono ... uz je to pryč ... akorát jsem teda fakt nepochopil, k čemu to vlastně je ... :-)
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    V převodu textu na řeč mám češtinu...
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    Ještě dotaz k android auto, včera se mi stalo, že mi to zase jednu zprávu v hromadné konverzaci na whatsappu přečetlo normálně česky, další, z té samé konverzace zase v zápětí anglicky, netušíte, kde by se to mohlo dát nějak nastavit, jakym jazykem to čte...?
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    DRAGON: Mam to v nastavení, baterie, ochrana baterie...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SHMADE: nikde to nevidim
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    DRAGON: Já když dávám mobil nabíjet přes noc, tak se mi zapne nabíjení s funkci ochrany baterie a napíše to, že telefon bude plně nabít až v dobu kdy cca vstávám, a tak se mi přes noc nabiji třeba ze 70% na 100% klidne 7 hodin... Pomalé nabíjení podle mě chrání víc, než časté rychle... To tam nemáš tuhle funkci?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    LEF: Kdysi jsem narazil ,na xda tuším, na vlákno kde to kdosi dobře rozebral a nepřišlo to jako úplný nesmysl.
    Ten člověk tam psal o tom že se ten akku nikdy nenabiji na 100% ale méně z důvodu životnosti i bezpečnosti.

    Stejně jako se u lithiových akku v datasheetech uvádí standartní nabíjení proudem 1C - tj. pokud má akku 2Ah tak je standartní nabíjecí proud 2A ( za splnění ostatních podmínek samozřejmě ).
    Mobil dobíjím odjakživa přes noc a u žádného jsem nikdy nezaznamenal pozorovatelné snížení výdrže. V průměru mívám mobil 3 roky .
    Tam kde je hodně tepelně namáhaná ( hry + dobíjení najednou ) bych věřil že umře rychle.
    Takže úmrtí akku se moc nebojím při standartním používání.
    SUK
    SUK --- ---
    LEF: Li-ion typicky ztraci casem kapacitu, takze nabijeci elektronika si vetsinou pamatuje, kde je maximalni level a podle toho to kompenzuje zobrazovanou hodnotu.
    LEF
    LEF --- ---
    hele a da se spolehnout ze kdyz telefon ukazuje 100% ze je to opravdu 100% na baterce? nemuze byt cely ten diskutovany problem jiz vyresen tak ze sice ukazuje 100% pro uzivatele, ale ve skutecnosti je to trea tech 90% na baterce? Vyrobce by mohl mit zajen na tom aby se pristroj (baterka v nem ) nekurvil a chvili to vydrzelo.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    E42: Pro mne je bolestiva pouze predstava, ze bych na neco takovyho musel myslet. Ale kazdyho to ma jinak zda se :)
    E42
    E42 --- ---
    SMOKY: Odkládání telefonu na bezdrátovou nabíječku a její sundání, když mě náramek upozorní, že jsem na 80 %, nepovažuju za "voser s resenim nabijeni". Ale dál samozřejmě viz E42.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Ma to smysl resit vubec? Stejne, nez ta baterka nejak citelne degraduje, tak si koupis novej telefon nebo rozmrdas display a alespon u Samsungu davaji s novym displayem i novou baterii. Jinak vymena baterky u S10 stoji asi 1500, takze v pripade hypoteticky degradace baterky mi to prijde porad lepsi dat 1500, nez absolvovat kazdenni voser s resenim nabijeni.
    E42
    E42 --- ---
    JOHNY_G: Dobře víš, že výměna baterie je u většiny dnešních telefonů hodně netriviální záležitost (to ten Nexus 6 byl ještě zlatej). Ale samozřejmě každému, co jeho jest. Psal jsem to hlavně pro inspiraci těm, co takový (nekomplikovaný) charging management chtějí zavést, nikoho nepřesvědčuju a uznávám, že můžu dělat víceméně zbytečnost.
    CASTER
    CASTER --- ---
    O rychlonabíjení jsem nedávno četl že až tak nevadí, pokud se zmenší proud právě na těch posledních X procent, což se děje. Že je šetrnější dobíjet na míň než 100% jsem četl mnohokrát.
    Notebook mám Thinkpad a většinou leží na nabíječce, tak jsem si tam nastavil těch 40-60%. Po třech a něco letech ukazuje kapacitu baterek 90% výrobní, což jsem u dřívějších notebooků viděl že klesalo rychleji. Ale mohly se mezitím taky zlepšit technologie...
    KULA
    KULA --- ---
    DRAGON: to rád slyším, radši nic než něco napůl. Z takového chování bych rychle okoral. Jinak je to ale těžká petelice, já to mám na focení a legrace. Lezou z toho nádherný snímky. Dokoupím ještě nějaký gimbal a budu spokojený parchant.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KULA: bud v klidu, ctecka otisku v displayi "nefunguje" ani s oficialnim. Proklinam toho cloveka, co to udelal. Nekolikrat denne musim zkouset treba trikrat, nez me to potvrdi platbu atd. Zlata predchozi S9, kterou sem daroval a koupil (ja idiot!) S10.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam