• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SPM: Ok, thx
    SPM
    SPM --- ---
    LAUNCHER: psal jsem že ano. Teda po tom, co mi z jejich dobré vůle rekalibrovali display, kdy se to teda vrátilo skoro v OK stavu (artefakty viditelné až při hodně detailním hledání) jsem nastavil Waze na noční režim, nastavil noční režim v celém telefonu + jsem udělal taskerem a tou aplikací co tu někdo doporučoval tenkrát snížení celkového jasu při puštěném wazu na 70% (tedy furt to nastavuje adaptivně a do toho se to ještě poměrově sníží), tak mám po roce display ve stejně hnusném stavu. Takže se ta destrukce sice asi 4x zpomalila, ale viditelné je to pořád dost...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Prosim vas, vypalila se nekomu Waze na OLED v trvale nocnim rezimu? Nebo jen denni rezim?

    (Abych pro zajimavost vedel, co muze cekat rekneme castejsi ridice, mene stridajici telefony.)

    KOLCON
    KOLCON --- ---
    Já mám zkušenost že pravda je na obou stranách. Displej co jsem měl na s7 byl úžasný. Mohl jsem ho číst i po ránu bez brýlí. Lepší než třeba iphone xr co nám teď. A zároveň ano, také se mi tam vypálil waze...
    SPM
    SPM --- ---
    SMOKY: tak právě proto jsem psal, že bych si dobrovolně OLED nevybral. Bohužel jaksi dneska člověk moc volbu nemá... Možná to použití je extrémní (nicméně jezdím tím autem do práce/z práce, takže taky na tom telefonu to neběží furt), ale nevím co jinýho by to mělo zvládat, když ne vlajková loď největšího výrobce... a že 99% uživatelů nemá problém, protože těm 99% by stačila i 3310ka, když na tom telefonu nic nedělají... to je fajn, ale takový by taky vůbec nepoznali, co v tom mají za display.

    Ohledně iPhonu, první diskuze na googlu: https://www.reddit.com/r/apple/comments/932h4r/any_iphone_x_users_experience_burn_in/

    Statisticky, když to vezmu, tak 2 z 10 tam to vypálené mají.

    ANS: tak tam ten display zase vypálíš v zimě, no :-))
    ANS
    ANS --- ---
    JIMX: drzak na vydechu klimatizace rulez ;)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SPM: Proste pro tvoje extremni pouziti neni OLED vhodnej , se s tim smir. Kdyz si koupis OLED TV a budes koukat celej den na CNN na plnej jas , za mesic tam budes mit vypalenej pruh a nikdo ti to nevyreklamuje.

    Ale tvuj vyrok "ktery vydrzi tak 3 mesice nez se ten display vypali na sracku " neni pravda pro 99% uzivatelu. Ja jezdmi s Waze casto a nemam problem. Vsechny novy vyssi rady iPhone maj OLED a nikde nectu o zadnejch aferach s vypalovanim a ver ze by jim to dali sezrat.

    Ja bych nic jinyho nez OLED v TV ani mobilu nechtel. Kup si klidne IPS a nic se tim nevypalis a budes v klidu , ale nesir tady bludy.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    LAUNCHER: Nojo. Klekl jsem na display a ten na kraji pod pavučinkou přestal být dotykový. Jinak funguje dál. Jenže to dlouho nevydrží. Ale tak, jsem pod 1000Kč / rok, to už jde. A nebyl to typický režim používání.
    JIMX
    JIMX --- ---
    neni u mobilu narozdil od monitoru taky problem v teplotě ... v autě za sklem vs klimatizovana mistnost, kam v životě nesvitilo slunce ...
    SPM
    SPM --- ---
    LAUNCHER: to sice nemá, ale narozdíl od toho telefonu má najeté tisíce hodin, ten telefon těch 1000 nemá ani dneska... Podsvětlení, těžko říct. Není to ohulené naplno. Ale mám stejné typy monitoru u pracovních stanic, kde ten monitor neběží pořád a takhle pohledem nevypadají ty obrazy od sebe nějak hůře...

    Jinak jak jsem psal: se zamítlou reklamací poprvé udělali něco, čemu říkali kalibrace displaye. Tím to skoro opravili, artefakty tam byly, ale display zesvětlal, byl celkem použitelný. Tehdy jsem všechno včetně wazu nastavil na noc, omezil jsem max jas ve wazu na 70%, atd. Takže od té doby ten telefon prakticky nikdy nejel naplno. A stejně ten display je teď úplně stejně hnusnej a flekatej... Takže, nějak si tu věrnost podání barev neužívám, když mám 2/3 displaye (nezakryté klávesnicí) o půlku tmavší a z videa na mě koukají najeté kilometry. Takže mi z toho vyvstává, že buď display na tomhle kusu je opravdu hodně velký šmejd (což si i myslím, že je pravděpodobná varianta, protože ta stará S7 je sice taky vypálená, ale aktuálně jí je přes 4 roky, má jí žena se stejně blbým používáním a ten display je mnohem hezčí), ale pak mi neoprávněně i po kontrole zamítli reklamaci, což mě u takhle drahého telefonu docela štve... anebo je ta technologie do telefonu fakt nevhodná (což si reálně myslím taky, protože to vypalování je ještě způsobený teplem, takže malá obrazovka v malém zařízení tahaném po venku na tom bude násobně hůř, než ta televize/monitor v místnosti) a většině lidí je to buřt, protože ten telefon používají stejně jako 3310ku, takže se jim ten display nikdy nevypálí... ale honedbají se tím, jak to krásně zobrazuje, ikdyž na tom na nic nekoukají.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SPM: 1) Ta IPS stena predpokladam nema takovy jas ani kdyz byla nova, jako mel Tvuj telefon v podminkach Waze v dennim rezimu v aute.

    2) Artefakty na LED urcite nejsou, to LED nedeli kvuli systemu podsvetleni. Jenze to podsvetleni uz ma touhle dobou polovicni jas oproti novym LED, predpokladam...
    SPM
    SPM --- ---
    LAUNCHER: tak za 3 mesice ten waze tam zdaleka 1000 hodin nebezel. mozna tak 100. navic po tom incidentu jsem nastavil vsude nocni schemata, omezil max jas... a stejne ten display odchazi. verim, ze ma lepsi vernost obrazu. ale fakt nevim, k cemu mi takova vec u telefonu je... chapu to na monitoru, kde se dela grafika, na tech televizich... ale na telefonu s malou obrazovkou na kterou stejne koukam v nepriznivejch podminkach? zvlast kdyz proste ten display evidentne odejde jako uplne prvni vec (treba baterku mam furt puvodni a je v pohode).

    (pro porovnani dodam, ze mam v kanclu dohledovou stenu z 6 IPS 24" monitoru, ktera je zapla 24/7 a je na ni skoro vsude statickej obsah. a na tech monitorech neni jedinej artefakt...)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ERGOSUM: "prokleknuti"?

    Odolne tablety mam pro nase mala decka Samsung Tab Active radu, zatim se jim zadny nepodarilo znicit.

    Narozdil od meho stareho Tab S2.. R.I.P.

    Tak hezky jako muj S6 to neni, ale ucely to plni a prezije to.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Tip na tablet odolný prokleknutí?
    Brzy jeden musím nahradit. S verzí nechci jít pod 8 a potřebuji GPS.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SPM: Burn in:

    Nejake testy na burn-in pro OLED TV muzes najit treba tady:

    Real Life OLED Burn-In Test on 6 TVs - RTINGS.com
    https://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test

    Opravdu to neni k tomu, abys s beznym spotrebitelskym displeyem udelal treba 1000 hod pri vysokem jasu (Waze v denni rezimu v aute?) a kontrastu, to opravdu ten display znicis.

    Pro predstavu tech 1000 hod pri vysokem jasu uz znicis i IPS LED TV, ktere na to trpi mene nez OLED TV - vypalis typicky podsvetleni.

    K videni v testu treba zde:

    https://www.rtings.com/tv/learn/permanent-image-retention-burn-in-lcd-oled

    Myslim ze bezny uzivatel pouziva telefon rekneme 2hod * 365 dnu * 2 roky na beznou uroven jasu, coz OLED zvladne.

    Jak psali jini, tech OLEDu se prodava miliony kusu na Androidu i Apple...

    Vernost obrazu:

    Co se vernosti obrazu tyka, OLED ma lepsi moznosti nez LED, proto kdo muze dava OLED. Druha vec se jestli nejaky vyrobce nepouziva hloupe agresivni krivky, ale tak to se vetsinou da poresit jinymi rezimy nez "vivid" atd v nastaveni libovolneho telefonu. Treba Apple si na vernost obrazu velmi potrpi, presli na OLED hned, kdy jim Samsung dokazal garantovat potrebne mnozstvi.
    SUK
    SUK --- ---
    LEF: No, jde mi o "vyuziti obrazovky od uplneho nabiti 6h" - to odpovida tomu, ze fon je sice schopen dlouho bezet ve standby, ale za 10 hodin aktivniho pouzivani z toho nezbyde nic.
    LEF
    LEF --- ---
    SUK: myslim ze to pocitas blbe, ze by to odpovidalo 1/3 (6h zbyva pri 29%).

    Ja to predevsim porovnavam s telefony co sem mel. predpokladam ze je pouzivam tak nejak stejne. Z5 max 2 dny, BV tyden. nemam co dodat. Jinak BV zvlada i mraz :-)

    LAUNCHER: na CAT jsem koukal take, ale cena byla vyssi, tak jsem prave hledal dal.

    kazdej mame svy predstavy o "dokonalem" telefonu. ;-) ja jsem proste spokojeny uzivatel cca pul roku.
    SUK
    SUK --- ---
    LEF: Clovece, 6 hodin uzivani tomu sebere 2/3? To nezni nijak skvele. Nekdy mam tendence cucet do telefonu i nekolik hodin v kuse (kdyz jsem nekde mimo, musim zustat na miste a nemam u sebe knihu)...
    SPM
    SPM --- ---
    SMOKY: Jo, ano, že to špatně používám mi při reklamaci řekli taky. Protože telefonu za bratru pětadvacet klacků si doopravdy kupuju kvůli tomu, abych na něm za den napsal dvě SMSky a jinak ten display ani nezapnul. Mám na něm vypálenej waze. Mám ho vypálenej na obou samsung telefonech, byť na tom prvnim to nebylo tak citelný (po zkušenosti s tím druhým jsem tam ty artefakty šel hledat a našel je taky, ale nebilo to do očí). Na tom druhym je ten display vysloveně nekoukatelnej kentus a furt se to i přes přijatá protiopatření zhoršuje. Je možný, že ten kus fakt šmejd je, ale autorizovaný servis a následně i oficiální zastoupení mě poslalo do řiti, že je to moje chyba. Takže jaksi vážně nemám v tuhle technologii důvěru, když to rozhodně není levný díl na výměnu, výrobce se k tomu staví takhle a má to takovouhle životnost. Na IPS displayi se mi tohle nikdy nestalo. A ta nevýhoda je teda co, že to má horší barvy? Jako nevím kolik lidí ten mobil doma používá místo kina, aby bylo tak strašnou výhodu mít super kvalitní obraz na přenosnym zařízení, který 99% času používám tak, že ho vyndám zabordelenej z kapsy, abych na něm napsal zprávu nebo někam zavolal.

    A že to ty displaye nedělají teda rozhodně nesouhlasím. Já to mám na obou telefonech. Když jsem to reklamoval a měl jsem půjčenej náhradní, tak na něm byla vypálená ta horní stavová lišta. Kamarádovi se na stejném telefonu vypálila webová stránka v prohlížeči s fórem. Když jsem o tom hledal ty informace, tak hromada lidí tam měla vypálený logo netflixu nebo nějaké podobné streamovací služby - takže i při koukání na videa se tam ta statická část vypálí. Takže ano, za mě bych si to dobrovolně do mobilu prostě nevybral, ty telefony to dělají... jenom možná krapet rozdíl je, že těm lidem z US to bez keců opraví, zatímco v Evropě je v kurzu si i se zákazníkem, kterej si koupí to nejdražší z nabídky, vytřít zadek.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LEF: Diky za data. Tech 6h 5m screen-on time vs 29% by myslim melo odpovidat.

    Ja proste kazdou noc polozim telefon na lampicku na nocnim stolku a rano si ho tam vyzvednu nabity protoze bezdrat nabijeni.

    Ale tim nic proti, chapu ze nekdo muze potrebovat 10 Ah baterku. Ostatne staci vzit telefon do mrazu a ty vydrze budou prudce klesat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam