ZUZU: můžu doporucit redmi 8, ktery jsem nakonec vybral i ja, rezignoval jsem ale na požadavek malého přístroje, to se ukázalo jako strasne omezujici a nikdy to nebylo dohromady s dalsimi mymy pozadavky. po vypusteni velikosti najednou nebyl zadnej problem, ale samozřejmě jsem se snazil vybrat i tak co nejmensi. ukazalo se, ze dost dela krome vysky i sirka a tloustka.rozhodne koukat na rozměry telefonu, ne na palce displeje, to muze byt zavadejici, protože okraje. nakonec mi to oproti redmi 4x neorislo jako velkej skok. pokud by ale byla fakt hlavní hodnota velikost, daji se koupit starší modely iphone. maji sice ve srovnani s androidama za stejny penize horsi konfiguraci, ale ono to neni na miste srovnavat. iphone jsou prostě maximalne vyladene, aby se nic nesekalo a jelo vse hladce. nejsem zastánce apple, ale zadnej jinej telefon nez iphone jsem nevidel, ze by po ctyrech letech používání byl svizny a nesekal se. i kdyz vlastne mají celkem malé baterky, jaj, takovej zbytečnej text. no takze redmi 8 s 5000mAh