• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    SUK
    SUK --- ---
    Tak jestli pamatujete, jak jsem tu resil, co si koupim za telefon a nakonec jsem koupil ten Blackview GBV9500 Plus.

    Dnes jsem ho podruhe a naposledy vratil. Poprvy mu vubec nefungovala SD karta a fotak preostroval az prilis casto. Vraceno presne po 14 dnech.

    Predevcirem se uprostred noci samovolne restartoval. Dneska to udelal znova. Bylo to akorat 14 dnu od chvile, co jsem si vyzvedl predchozi kousek. Ideal, nemusim aspon projit reklamacnim rizenim. Jen pro zajimavost: https://www.youtube.com/watch?v=AyKyWEFDPvw

    Jinak - vubec mi nevadilo, ze to je cihla. Bylo to obrovsky a tezky, ale netrapilo me to. Pri aktivnim pouzivani (hotspot, navigace, cumeni do FB, browser) vydrzel bezproblemu treba 5 dni, nechat ho lezet na stole, da tak 10 dnu.

    Ale z 2 kousku blbly 2 kousky. Takze se jdu poohlizet po necem dalsim :( Ach jo!
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    SKAUT: kdyz mas dve simky, tak nektery nastaveni zprav muzes mit pro kazdou jiny. Mozna se to zobrazi vsechno v jedny nabidce, pokud mas jednu.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    MICKEY_MOUSE: Psal jsem ze v nastaveni. Tak nějak jsem předpokládal že když se bavíme o sms aplikaci že se rozumí nastaveni oné sms aplikace.
    BTW Trošku by mě zajímalo co je myšleno tím nastavením sim karty, taková možnost se mi v zařízení nenalézá - krom fyzicke karticky protože operátor neumí e-sim (no ale jsme v ČR tak co chtít že).
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    SKAUT: Sice jsi mi neřekl, kde to nastavit, ale nakonec jsem to tam skutečně našel. Bylo to v nastavení sim karty, což mě tam napadlo hledat až když jsem byl fakt zoufalý. :) Takže vyřešeno a díky.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    MICKEY_MOUSE: pokud je to opravdu čistáGoogle app tak v nastaveni je patřičná položka. ( čistý android 11, Pixel )
    Není žádný problém ať s diakritikou, či bez.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MICKEY_MOUSE: Tak zrovna u Xiaomi a MIUI bych se nedivil. Sám mám tedy Mi8 ale ještě s MIUI 11 a tam je Messaging (Zprávy) jako Systémová app MIUI.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    BUNDA: Jde o aplikaci Zprávy od Googlu, tudíž asi standard, nic specifického. Telefon mám Xiaomi Redmi Note 8 Pro, Android 10, MIUI 12.0.1.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    E2E4: variant je více. Buď máš čistý Android a pak je SMS app od Google. Nebo nemáš čistý Android, máš tam SMS app od výrobce (je třeba součástí nadstavby) a při update se změnilo její chování. Proto to E42 píše. Stejně tak aktualizace se mohla týkat verze Androidu nebo taky jen verze nadstavby. Opět bez bližšího upřesnění telefonu nelze soudit.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MICKEY_MOUSE: ze ta aktualizace updatovala Appku na SMS chápeš?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MICKEY_MOUSE: pokud to nemá možnost tohle změnit v nastaveních SMS, nainstaluj si jinou aplikaci na čtenj SMS a u ty systémový vypni notifikace..
    E42
    E42 --- ---
    MICKEY_MOUSE: Musíš napsat, o jaký telefon jde. Skoro každý výrobce má svoji aplikaci na SMS.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, mám dotaz k Androidu, resp. k aplikaci „Zprávy“ pro odesílání SMSek (není to nic, co bych doinstalovával, mám na mysli defaultní aplikaci, která v telefonu odjakživa byla). Vše fungovalo jak mělo, až do poslední aktualizace systému před pár týdny (žádný hack, oficiální aktualizace). Od té chvíle kdykoli napíšu zprávu s diakritikou, vyskočí dialog „Pouze jednoudché znaky“ s tím, že se automaticky odstraní diakritika. Na tom dialogu je zajímavé, že je na něm i tlačítko „Uložit moji volbu“, ale on mi nedává na výběr. On mi jen oznamuje, že očeše diakritiku. Dřív to nedělalo, diakritika fungovala jak měla, a rád bych, aby to tak bylo i nadále. Dokážete s tím poradit? Díky.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    SAL2040: Já bych to hledal v usnadnění. Snad ti pomůže tohle.
    Používání zkratek přístupnosti - Nápověda Usnadnění přístupu v zařízeních Android
    https://support.google.com/...droid/answer/7650693?hl=cs&visit_id=637362791536232932-3136884655&rd=1
    SAL2040
    SAL2040 --- ---
    ERGOSUM: Aha...a jak se to prosím dělá? Sory...asi jsem slepej, ale nikde v nastaveních to nemůžu najít a googlování taky nepomáhá. Předem díky.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    SAL2040: Musíš to udělat v nastavení toho buttonu.
    SAL2040
    SAL2040 --- ---
    Ahoj. Mám Samsung Galaxy A40 s Androidem 10. Až do včerejška home button fungoval tak, že pokud jsem ho dlouze podržel, otevřel se mi seznam doporučených zpráv a článků. Nevím, jak se ta funkce jmenuje...byla tam vždycky.
    Ode dneška se mi místo toho vnucuje Google Assistant. Vypnul jsem ho v nastaveních, ale když teď podržím home button, jen mě to navádí, abych asistenta znova zapnul. Nevíte prosím někdo, co s tím?
    DWAY
    DWAY --- ---
    SMOKY: zkusil sem nvidia.com/research... Ironic

    BUCCI
    BUCCI --- ---
    KEL: tak v tom je u mě rozdíl, tím, že mám firemní OneNet (Vodafone pro korporátní klientelu) tak tam mám MMS zakázaný už v nastavení, tzn. nemám povolenou službu MMS
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    KEL: na webu to mám hned
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam