• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    LAUNCHER: já mám ten S10e (5,8"). Výbavově je okleštěnej no, to je holt fakt. Ale myslím že čistě v poměru "velikost/výkon" v tuhle chvíli král

    Mimochodem já bych taky teď už bral něco trochu většího, ale co jsem ochmatlával po krámech, tak 6,2" je můj strop. Co jsem koukal na ty 6,7" to už mi přijde fakt na ledvinku
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ZUZU: TEKKIT: Jak je to vlastne ted s malymi Android telefony, hosi?

    Ja mam rad ty padla :-)) ale ptam se, kdyby nekdo shanel - abych vedel co pripadne doporicit.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ZUZU: přitom nejprodávanější celostvětově mobil za rok 2019 byl iphone co má 6,1"...a u nás se u řady Galaxy S10, nejvíce prodával ten nejmenší S10e (dokonce ho Samsung "vrátil na trh")

    takže se nedá říct že by úplně nebyl zájem imho
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NIGHTHUNTER: S tim neidealnim testem vydrze souhlasim.

    S tou vetsinou lidi si dovolim oponovat. Zalezi jaky region, zalezi jak definujes metriky, ale rekneme, ze iPhone ma trzni podil ~20pct plus minus autobus. To mi s dovolenim prijde jako vyrazna mensina. Tudiz bych se nebal tvrzeni, ze Apple stavi telefony, ktere vyhovuji pouze mensine lidi. Ostatne jako kazdy vyrobce telefonu. Akorat tech Android vyrobcu je mnohem vice.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    apple hlavně dělá rozměrově normální - tj. malé že se vejdou do kapsy - telefony, ne tříkilový serfařský prkna.
    ach, kéž nějaký androidí výrobce tuhle vhozenou rukavici už konečně zvdvihne!

    tak jsem si postěžoval a jdu zas pár let čekat. :)
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    LAUNCHER: ok, chápu a souhlasím. Ale ber v potaz to, že na obou videích to testujou stylem nonstop zapnutý displej a nějaká práce na tom. Nevím kolik lidí to takhle dělá, aniž by to mělo třeba připojené v nabíječce, nebo to pro ně byl tak směrodatný rozdíl, že jeden telefon to dá jen 4 hodiny a jiný 8 hodin.

    Lepší by byl nějaký reálnější test používání, kde by se mohlo projevit i to, kolik ti ten telefon sežere baterky, když ho zrovna nepoužíváš, ale je na síti a komunikuje. Protože jeden extrém jsou lidi, kteří kouknou na tyhle videa a vědí, že s tím telefonem můžou hrát 4 hodiny na cestě v autobuse bez nabíječky. Ale taky jsou lidi, kteří mají celý den pár hovorů, napíšou pár zpráv a občas si něco přečtou - pro ně jsou tyhle testy k ničemu, když se jim méně efektivní telefon bude vybíjet rychle, přestože na něm nic nedělají.

    Apple je prostě jen jeden a tak vyrábí telefony, které vyhoví většině lidí. Telefony s Androidem vyrábí mraky firem a tak může být klidně jedna značka specializovaná na telefony s opravdu dlouhou výdrží. Apple kdyžtak nabízí verze MAX, které mají taky větší baterku a v žádném z těch srovnání se neobjevili ;-).
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NIGHTHUNTER: Domnivam ze, ze mame pravdu oba.

    Ty mas, zda se, pravdu, ze iPhone ma o neco vyssi energetickou efektivitu.

    Ja mam pravdu, viz videa nize, ze iPhone kvuli vyrazne mensim bateriim typicky vydrzi o dost mene, nez premiovky Androidu.

    Necham na uzivatele, jestli je pro nej dulezitejsi kolik hodin telefon na baterii vydrzi, nebo s jakou efektovitou tak cini.
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    LAUNCHER: Ano stejný, deal with it. A věřím, že když se dostatečně zasnazis, najdeš ještě nejakou další čínskou sračku, co vydrží ještě o 3 minuty déle!
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KOLCON: LAUNCHER: "Stejny"? Budget kategorie.

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KOLCON: Stejny?

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NIGHTHUNTER: Chtel jsem dat srovnani drazsich telefonu a srovnani levnych telefonu.

    Ten Nord vs SE jsem tu s pobihajicima deckama nasel driv.

    Ty iPhone na videu vydrzi mene.
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    LAUNCHER: na tvoje "fakta" - ze vyrobce napise nejakou kapacitu baterky - ti sere pes. Dulezity je vysledek pro uzivatele a ten je plus minus stejny, viz to video. Cely to vzniklo, ze jsem napsal, ze mi zacaly vadit androidi nedodelky a bloatware, co tam ty picusove cpou (krome Nokie a par dalsich, ale to je zase shit po HW strance). Ty jsi na to reagoval nejakymi nepodstatnymi "fakty" (jaky kabel se do toho strka, jakou to ma baterku). Takze OK, jak jsem psal, hon si tady klidne dal, nemam s tim problem...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KOLCON: Ja jsem se snazil poskytnout fakta. Ty jsi poskytl nepravdy ktere jsi pak sam bral zpet, sve dojmy a zavrsil jsi to urazkami nazorovych oponentu.

    To cele v diskuzi o Androidu.

    Ja treba do diskuze o iPhones ani nechodim, kdyz mi nevyhovuji, proc tam psat, ze ano.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    LAUNCHER: nevím co se tím snažíš říct, ale hezky to dokazuje moje tvrzení, kdy sami píšou v prvním komentáři, že iPhone spotřeboval 1.36 mAh/minutu v porovnání s 2.70 mAh/minutu u Norda. Takže když je Nord větší, aby mohl mít víc než 2x větší kapacitu baterky, tak i prostě dýl vydrží...
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    jo a spatny prijemce toho trapaka koukam
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NIGHTHUNTER: LAUNCHER:

    iPhone SE vs iPhone 11 vs iPhone 11 Pro vs Samsung vs OnePlus Battery Drain Test!
    http://www.youtube.com/watch?v=KRrsIp1kNtc
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NIGHTHUNTER:

    OnePlus Nord vs. iPhone SE Battery Test
    http://www.youtube.com/watch?v=BUiLhKWfaT8
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    TEKKIT: Spletl jsem si to se svým ipadem, iphone nabíjím bezdrátově
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    KOLCON: on to imho spíš myslel tak, že srovnává skutečné kapacity udávané výrobcem a ty srovnáváš svoje dojmy...ale o je jedno obraťme list
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    NIGHTHUNTER: "kdysi na s10" - loňský model, jsi trapak. A jo konektor jsem si spletl s ipadem. Jak říkáš, nic o tom nevím, takže jdu zase mlčet a můžeš se tu plácat po rameni.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam