• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    TRAVIX: V systému je vestavěná historie polohy + "Najít telefon" pro online.
    JIMX
    JIMX --- ---
    ARIAEL: poslouchal jsem hudbu z iphonu i z androidu, taky z gramodesek a z pc ... a ze bych v tom slysel nekdy nejaky zasadni rozdil, kvuli kterymu bych řval, ze apple je neposlouchatelny kram, jsem nezaznamenal ...
    TAP
    TAP --- ---
    TRAVIX: Google maps?
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    Zdravím, potřeboval bych poradit ohledně nejlepšího řešení - sháním aplikaci/službu na sledování a záznam pohybu telefonu. V praxi - abych se mohl podívat, kde všude jsem s telefonem za posledních 24 hodin byl. (Volitelně i možnost on-line sledování, tedy že telefon posílá svou aktuální polohu a já si ho s nějakým heslem můžu najít.)
    Zatím jsem našel Traccar, máte zkušenosti s něčím jiným?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    JIMX: Nekdo se spokoji s malem, no... Viz applisti treba. Oni si to malo dozenou mnohonasobnym predrazenim, aby nemeli pocit ze to co maji je az tak o nicem :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    A klidne si mi Kolcone davej minusku kolik chces... Proste appli kram neumi hrat hudbu a nikdy to umet nebude. To je prosty fakt a tvoje ublizeny knuceni tady ti nepomuze
    JIMX
    JIMX --- ---
    ARIAEL: mate cela rodina netopýří uši? :-) ... dikybohu, ze jsem hluchej a nepotřebuju zlatý konektory, abych si hudbu užil :-)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KOLCON:
    LAUNCHER: No a abych to zcela konkretne ukoncil - k cemu bych si kupoval drahy kvalitni sluchatka, kdyz bych je mel pripojovat ke sracce jako je iphone a tim z nich udelal neco jako ten megakvalitni iphouni sluchatkovy hnus, co vypada jak kdyz nekomu vyteka semeno z usi?
    Jejich "premiovy" sluchatka jsou dobry leda tak na telefonovani, rozhodne bych to nenazyval sluchatkama na hudbu. O necem jako kvalitni kodek si jabko muze nechat jenom vlhky sny. A o necem jako je bezestratovy kodek nikdy ani neslyseli.
    Uz jenom tohle bohate staci k tomu, aby tyhle veci nikdy ani neprisli na stul pri rozhodovani...
    p.s. a druha vec - vyhodili to i moje deti... Neproslo to ani jako nenarocny hudebni prehravac pro nenarocny....
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    A poslední příspěvek, kterým bych to tu ukončil, protože sem iPhony opravdu nepatří. Sám nosím už 5 let dva telefony, letos konkrétně Xiaomi Mi 9 SE a iPhone 11 Pro. Oba používám zhruba stejně - v Xiaomi mám soukromou SIM s neomezeným voláním a 3 GB internetu, v iPhonu služební SIM s neomezeným voláním a 10 GB internetu. Fotky a videa dělám jen iPhonem, jednak kvůli kvalitě a také kvůli datům na posílání dál. Ale jinak má každý telefon nějaké výhody a nevýhody a kdybych si měl vybrat jen jeden telefon, tak bych to nedokázal. Výdrž baterky je podobná a neřeším ji, protože jen jeden telefon má aplikaci eRouška, sdílím na něm polohu pro rodinu a pouštím na něm Waze, takže to nemůžu srovnávat. K druhému mám zase sprárovaná bezdrátová sluchátka a poslouchám přes něj hudbu, služebních hovorů mám víc než soukromých... Používám Apple Pay i Google Pay, v roušce opravdu sahám po Androidu a odemknu otiskem prstu. Také Androidu (resp. spíš už jen Xiaomi) děkuju za možnost nahrávání hovorů (přestože mám Android 10). iPhone mi ale zase třeba ukazuje notifikace z NYXu, poté co Nyxdroid nemůže. Takže prostě nejsem obhájce ani jednoho, potřebuju oba dva :-).
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    LAUNCHER: já bych neřekl, že iPhony vyhovují menšině lidí - podíl v USA je kolem 50%. Jde spíš o to, že si je zbývající většina nemůže nebo nechce dovolit (je pro ně zbytečné dávat o dost víc peněz za iPhone, když můžou mít mnohem levnější Android). A když v té většině jsou i státy jako Čína, kde jsou telefony s Androidem za hubičku a iPhony kvůli obchodní válce Čína-USA skoro nedostupné, tak to pak s číslama pěkně zamává. Takže jestli někomu nevyhovují, tak myslím,že ve většině případů pouze cenou. Určitě to budou malá procenta lidí, kteří si teď kupují mobily CATterpillar kvůli odolnosti, nebo jiné značky kvůli výdrži baterky a iPhone by tak nechtěli.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    LAUNCHER: já mám ten S10e (5,8"). Výbavově je okleštěnej no, to je holt fakt. Ale myslím že čistě v poměru "velikost/výkon" v tuhle chvíli král

    Mimochodem já bych taky teď už bral něco trochu většího, ale co jsem ochmatlával po krámech, tak 6,2" je můj strop. Co jsem koukal na ty 6,7" to už mi přijde fakt na ledvinku
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ZUZU: TEKKIT: Jak je to vlastne ted s malymi Android telefony, hosi?

    Ja mam rad ty padla :-)) ale ptam se, kdyby nekdo shanel - abych vedel co pripadne doporicit.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ZUZU: přitom nejprodávanější celostvětově mobil za rok 2019 byl iphone co má 6,1"...a u nás se u řady Galaxy S10, nejvíce prodával ten nejmenší S10e (dokonce ho Samsung "vrátil na trh")

    takže se nedá říct že by úplně nebyl zájem imho
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NIGHTHUNTER: S tim neidealnim testem vydrze souhlasim.

    S tou vetsinou lidi si dovolim oponovat. Zalezi jaky region, zalezi jak definujes metriky, ale rekneme, ze iPhone ma trzni podil ~20pct plus minus autobus. To mi s dovolenim prijde jako vyrazna mensina. Tudiz bych se nebal tvrzeni, ze Apple stavi telefony, ktere vyhovuji pouze mensine lidi. Ostatne jako kazdy vyrobce telefonu. Akorat tech Android vyrobcu je mnohem vice.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    apple hlavně dělá rozměrově normální - tj. malé že se vejdou do kapsy - telefony, ne tříkilový serfařský prkna.
    ach, kéž nějaký androidí výrobce tuhle vhozenou rukavici už konečně zvdvihne!

    tak jsem si postěžoval a jdu zas pár let čekat. :)
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    LAUNCHER: ok, chápu a souhlasím. Ale ber v potaz to, že na obou videích to testujou stylem nonstop zapnutý displej a nějaká práce na tom. Nevím kolik lidí to takhle dělá, aniž by to mělo třeba připojené v nabíječce, nebo to pro ně byl tak směrodatný rozdíl, že jeden telefon to dá jen 4 hodiny a jiný 8 hodin.

    Lepší by byl nějaký reálnější test používání, kde by se mohlo projevit i to, kolik ti ten telefon sežere baterky, když ho zrovna nepoužíváš, ale je na síti a komunikuje. Protože jeden extrém jsou lidi, kteří kouknou na tyhle videa a vědí, že s tím telefonem můžou hrát 4 hodiny na cestě v autobuse bez nabíječky. Ale taky jsou lidi, kteří mají celý den pár hovorů, napíšou pár zpráv a občas si něco přečtou - pro ně jsou tyhle testy k ničemu, když se jim méně efektivní telefon bude vybíjet rychle, přestože na něm nic nedělají.

    Apple je prostě jen jeden a tak vyrábí telefony, které vyhoví většině lidí. Telefony s Androidem vyrábí mraky firem a tak může být klidně jedna značka specializovaná na telefony s opravdu dlouhou výdrží. Apple kdyžtak nabízí verze MAX, které mají taky větší baterku a v žádném z těch srovnání se neobjevili ;-).
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NIGHTHUNTER: Domnivam ze, ze mame pravdu oba.

    Ty mas, zda se, pravdu, ze iPhone ma o neco vyssi energetickou efektivitu.

    Ja mam pravdu, viz videa nize, ze iPhone kvuli vyrazne mensim bateriim typicky vydrzi o dost mene, nez premiovky Androidu.

    Necham na uzivatele, jestli je pro nej dulezitejsi kolik hodin telefon na baterii vydrzi, nebo s jakou efektovitou tak cini.
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    LAUNCHER: Ano stejný, deal with it. A věřím, že když se dostatečně zasnazis, najdeš ještě nejakou další čínskou sračku, co vydrží ještě o 3 minuty déle!
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KOLCON: LAUNCHER: "Stejny"? Budget kategorie.

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KOLCON: Stejny?

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam