• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    DATEL
    DATEL --- ---
    LAUNCHER: Tento novy chromecast bude jiny, nez ty predchozi, ma na nem bezet Google TV (potomek Android TV) a ma 8 GB uloziste, pro uzivatele dostupnych cca 4,4 GB myslim. Osobne jsem Android TV nikdy nemel, ale pocitam, ze tam pujde nainstalovat treba VLC apod. Ja mam treba doma NAS, takze muzi prehravat z nej, teoreticky by k tomu Chromacastu pripojit USB HUB a flashku... Ale to si jen domyslim.
    KASTA
    KASTA --- ---
    cau, moc nevim kde se zeptat: mam tablet lenovo s androidem (hodne starym 4.4.2.) a z nejakyho duvodu neprecte 32GB kartu sandisk ultra. kartu ohlasi pri vyjmuti/zasunuti pak napise ze probiha snimani media ale uz nic dalsiho, uz se na ni nedostanu. karta v pc normalne funguje a v tabletu vsechny ostatni karty co jsem zkousel taky fungujou. premyslel jsem jestli by to nevyresil upgrade androidu aspon na 5.0 ale nechci si zase bezduvodne vsechno rozhodit....
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DATEL: 1) Nevim jak primo Chromecast, dodnes jsem zadny nemel, nebyl duvod.

    2) S Android TV mam bohatou zkusenost. Na ni nainstalujes napr Netflix, HBO. Ale ani jedna z techto appek neumozni stahnout content do offline. Oproti libovolnemu Android mobilu, tabletu - kde to tyto appky umi.

    3) Nevidim, ze by pro Chromecast inzerovali kapacitu pameti, nebo moznost pripojit disk.
    DATEL
    DATEL --- ---
    LAUNCHER: Urcite? Uloziste to ma a Android TV, tam nejdou doinstalovavat aplikace? Podle me jo...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NECROMAN: Novy Chromecast - Na jednu stranu chvalim, ze uz je k tomu remote.

    Na druhou stranu mi prijde, ze stale bez moznosti offline prehravani. Coz mi prijde neprakticke - kdyz padne net, clovek by alespon pustil deckum neco z offline.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Nemáte tušení, kdy a kde bude v ČR k sehnání nový Chromecast?
    Google Chromecast (2020) review: reinvented — and now with a remote - The Verge
    https://www.theverge.com/21495609/google-chromecast-2020-review-streaming-remote-control
    SUK
    SUK --- ---
    BRKODLAK: MIUI :(
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    SUK: vyber neco od xiaomi, budes spokojenej
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    TAP: SKAUT: Díky, pro základní účely postačí. Přesto bych chtěl mít v záloze nějakou alternativu, ideálně čistě lokální (některým kolegům vadí posílat on-line svou polohu googlu, no).
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    JIMX: Vsak v pohode, klidne si dal montuj ty svy "zlaty konektory" na BT signal :)
    Jsou lidi kterym to ze ve zvuku chybi vetsina signalu vadi :) A jsou lidi, kterym nevadi ani to, ze jim tece sperma z usi a hraje to jak cinsky plastacky za 10$... Hlavne ze je na tom symbol kusu jabka.
    Ale fakt netusim, proc mi tu vykladas co vsechno jsi poslouchal, kdyz predtim o sobe tvrdis ze jsi hluchej...
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    TRAVIX: V systému je vestavěná historie polohy + "Najít telefon" pro online.
    JIMX
    JIMX --- ---
    ARIAEL: poslouchal jsem hudbu z iphonu i z androidu, taky z gramodesek a z pc ... a ze bych v tom slysel nekdy nejaky zasadni rozdil, kvuli kterymu bych řval, ze apple je neposlouchatelny kram, jsem nezaznamenal ...
    TAP
    TAP --- ---
    TRAVIX: Google maps?
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    Zdravím, potřeboval bych poradit ohledně nejlepšího řešení - sháním aplikaci/službu na sledování a záznam pohybu telefonu. V praxi - abych se mohl podívat, kde všude jsem s telefonem za posledních 24 hodin byl. (Volitelně i možnost on-line sledování, tedy že telefon posílá svou aktuální polohu a já si ho s nějakým heslem můžu najít.)
    Zatím jsem našel Traccar, máte zkušenosti s něčím jiným?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    JIMX: Nekdo se spokoji s malem, no... Viz applisti treba. Oni si to malo dozenou mnohonasobnym predrazenim, aby nemeli pocit ze to co maji je az tak o nicem :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    A klidne si mi Kolcone davej minusku kolik chces... Proste appli kram neumi hrat hudbu a nikdy to umet nebude. To je prosty fakt a tvoje ublizeny knuceni tady ti nepomuze
    JIMX
    JIMX --- ---
    ARIAEL: mate cela rodina netopýří uši? :-) ... dikybohu, ze jsem hluchej a nepotřebuju zlatý konektory, abych si hudbu užil :-)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KOLCON:
    LAUNCHER: No a abych to zcela konkretne ukoncil - k cemu bych si kupoval drahy kvalitni sluchatka, kdyz bych je mel pripojovat ke sracce jako je iphone a tim z nich udelal neco jako ten megakvalitni iphouni sluchatkovy hnus, co vypada jak kdyz nekomu vyteka semeno z usi?
    Jejich "premiovy" sluchatka jsou dobry leda tak na telefonovani, rozhodne bych to nenazyval sluchatkama na hudbu. O necem jako kvalitni kodek si jabko muze nechat jenom vlhky sny. A o necem jako je bezestratovy kodek nikdy ani neslyseli.
    Uz jenom tohle bohate staci k tomu, aby tyhle veci nikdy ani neprisli na stul pri rozhodovani...
    p.s. a druha vec - vyhodili to i moje deti... Neproslo to ani jako nenarocny hudebni prehravac pro nenarocny....
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    A poslední příspěvek, kterým bych to tu ukončil, protože sem iPhony opravdu nepatří. Sám nosím už 5 let dva telefony, letos konkrétně Xiaomi Mi 9 SE a iPhone 11 Pro. Oba používám zhruba stejně - v Xiaomi mám soukromou SIM s neomezeným voláním a 3 GB internetu, v iPhonu služební SIM s neomezeným voláním a 10 GB internetu. Fotky a videa dělám jen iPhonem, jednak kvůli kvalitě a také kvůli datům na posílání dál. Ale jinak má každý telefon nějaké výhody a nevýhody a kdybych si měl vybrat jen jeden telefon, tak bych to nedokázal. Výdrž baterky je podobná a neřeším ji, protože jen jeden telefon má aplikaci eRouška, sdílím na něm polohu pro rodinu a pouštím na něm Waze, takže to nemůžu srovnávat. K druhému mám zase sprárovaná bezdrátová sluchátka a poslouchám přes něj hudbu, služebních hovorů mám víc než soukromých... Používám Apple Pay i Google Pay, v roušce opravdu sahám po Androidu a odemknu otiskem prstu. Také Androidu (resp. spíš už jen Xiaomi) děkuju za možnost nahrávání hovorů (přestože mám Android 10). iPhone mi ale zase třeba ukazuje notifikace z NYXu, poté co Nyxdroid nemůže. Takže prostě nejsem obhájce ani jednoho, potřebuju oba dva :-).
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    LAUNCHER: já bych neřekl, že iPhony vyhovují menšině lidí - podíl v USA je kolem 50%. Jde spíš o to, že si je zbývající většina nemůže nebo nechce dovolit (je pro ně zbytečné dávat o dost víc peněz za iPhone, když můžou mít mnohem levnější Android). A když v té většině jsou i státy jako Čína, kde jsou telefony s Androidem za hubičku a iPhony kvůli obchodní válce Čína-USA skoro nedostupné, tak to pak s číslama pěkně zamává. Takže jestli někomu nevyhovují, tak myslím,že ve většině případů pouze cenou. Určitě to budou malá procenta lidí, kteří si teď kupují mobily CATterpillar kvůli odolnosti, nebo jiné značky kvůli výdrži baterky a iPhone by tak nechtěli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam