SUK: K tomu co diskutuje pan Suk:
Doba pokrocila, od Tveho odkazu z roku 2009.
1) Nevim jak jeho router, ale muj v defaultnim nastaveni nepodporuje B vubec. Tzn zarizeni s B se (nastesti) nepripoji.
2) Kombinace n+g bez problemu, tu doufam nemusime diskutovat.
3) I kdyby mu 2.4 GHz jelo i v B, tak 5 GHz mu na Galaxy S7 pojede normalne. Jeho router i jeho telefon 5 GHz umi. Leda by si dosel do nastaveni 5 GHz vypnout, proc by to delal? Nebo byl od routeru daleko / dal nez dostreli 5 GHz a nezminil to, proc by to delal?
4) I kdyby nemel 5 GHz sit a v 2.4 GHz mel na routeru zaplou podporu pro B a zaroven by z muzea dotahl zarizeni co jede v B, tak:
"Even if you have an 802.11b device on your Wi-Fi network, those newer 802.11g and n devices won't slow all the way down to 802.11b speeds."
Nicmene, pan Fuchs diskutuje uplne jiny problem a to tento:
"Když mám puštěný třeba film v notesu, seká se/načítá se. Vypnu wi-fi v telefonu a neseká se nic.
Přes mobilní data mi frčí vše jak má, přes wi-fi, čekám deset vteřin než se načtou obrázky, apod."
Az se pan Fuchs zepta na "mam pomalou WiFi sit po te, co jsem si vypnul 5 GHz a na 2.4 GHz umoznil B a sehnal si B zarizeni", odkazal bych ho na prispevek pana Suka. Do te doby bych ale resil, co mu zere mbit v jeho siti, pripadne proc se jeho laptop a jeho mobil na jednom routeru nesnesou.