• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    SUK
    SUK --- ---
    LAUNCHER: Delal jsem podobnou vec jednou. Virtualni monitor + VNC server sledujici prave ten kousek frame bufferu a VNC klient na tabletu.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HULIK: Je to silenstvi, mam s tim delat ruzne zazraky, ale na tom OS nemam skoro nic povoleno, je to pod blaznivou VPN atd.

    Kdyz nejsou nastroje, zazraky moc nebudou, nebo budou trvat mnohem dele. Ach jo...
    HULIK
    HULIK --- ---
    LAUNCHER: Pokud je zamčený tak že nenajde druhy display tak pochybuji že půjde cokoliv!
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HULIK: Viz moje ctvrta veta :-)

    ZBYNEK: Mrknu, dekuji.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    LAUNCHER: Zkoušel's deskreen? Netuším jestli portable verze na laptopu nepotřebuje admin práva, ale na tabletu to pak běží v browseru...
    HULIK
    HULIK --- ---
    LAUNCHER: Nemám vyzkoušeno, ale co tohle? :-)
    Use the Second screen feature to extend your PC to your Galaxy tablet
    https://www.samsung.com/us/support/answer/ANS00088544/
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Potreboval bych Android tablet vyuzit jako druhy monitor k laptopu s Windows 10. Laptop neni muj, je problem cokoliv kolem opravneni. Musi to byt konkretne tenhle laptop. Tablet je Samsung a muj, zkousel jsem fci "second display", ale ta nefunguje (neprekvapuje me to, na tom "zamcenem" laptopu nefunguje ledacos). Na tom tableto-monitoru bych potreboval typicky ruzne texty. Nebyla by potreba videa atp.

    Koukam ze by mohlo zabrat nasledujici:

    Do laptopu zapojit HDMI kabel (to funguje, zkousel jsem), na ten pripojit HDMI capture card a tu rozchodit v tom Android tabletu - pro nej se to bude tvarit jako kamera. Problem muze byt s nalezenim vhodneho rozliseni a vhodneho DPI pro ten tablet.

    Otazky:

    1) Ma nekdo praktickou zkusenost s timto?
    2) Pujde vyresit zaroven napajeni toho tabletu?

    Druha moznost je radsi se na to vykaslat a ta zarizeni pouzivat radeji zvlast, tzn napr. na laptopu programovat a na tabletu koukat do dokumentace, mailu atp. Ale obcas by se mi hodilo na ten tablet hodit zobrazeni neceho z toho laptopu.

    Inspirovalo me tohle video:

    Ultimate Low Budget 4G Mobile DSLR Livestreaming Setup
    https://www.youtube.com/watch?v=CSB4J53f6gs
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: CADDY: Jeste aby to nezobrazovalo nazev videa a ovladaci prvky na zacatku dalsiho prehrani - to je tady a tez mi to funguje - vypnout "video transition / show me new video title".

    SUK
    SUK --- ---
    CADDY: digital signage neni zadny konkretni software, je to druh software. Takze pokud jedna vec vyzaduje pripojeni, cas najit nejakou, ktera pripojeni nevyzaduje. Nabidka je obrovska ;)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    CADDY: VLC na Androidu a tady v nastaveni uplne dole vyrbat "prefer clone". Ted jsem to kvuli tobe zkousel a fungovalo mi to :-)

    Huawei Mate 20X + USBc na HDMI redukce z Alzy.

    Jestli byl krome toho clone problem jeste s necim, tak se omlouvam.

    CADDY
    CADDY --- ---
    SUK: tak jsem to zkusil, hned po spuštění to vyžaduje nějaký server, nejsem z toho moc moudrý :) Hlavně pokud to vyžaduje online komunikaci, musím to hned zavrhnout, je tam mizerné připojení, někdy nejde pořádně ani internetové rádio, potřebuji offline řešení...
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    SUCZKER: S ohledem na VoLTE je bezpečné koukat do nabídky konkrétního operátora IMHO. Ne že by jimi nenabízene neuměli ale je tam vyšší šance.
    Bohužel minimálně mě nemá žádný operátor ( a posledni dobou co se dívám tak ani vyrobce ) co nabídnout protože chci něco čím dál vic nereálného 😃
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    SKAUT: Psal jsem operatorovi vcera dotaz, ale zatim se mi nikdo nevyjadril. Jestli se dockam konstruktivni odpovedi, tak ji sem postnu.

    Nastesti mivam ty dlouhe hovory celkem vyjimecne, takze to pro me neni nutnost.

    Moc diky za info, kde hledat problem, Alespon vim, ze az budu shanet novy mobil, mam si zjistit predem parametry (docela necekane prekvapeni bylo, ze to Moto G9 Plus nema kompas).
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    SUCZKER: Zeptat se operátora jestli podporuje tenhle konkrétní mobil. Když jsem to řešil kdysi u sebe tak O2 něco na webu mělo ale jinak nic moc. O nějakém aktuálním uceleném seznamu co který operátor podporuje nevím.

    A vzpoměl jsem si teď že když to v ČR s velkou slávou pustili tak na některých mobilech musel mít nějakou jejich aplikaci.

    Ale jak jsem psal, kontaktovat operátora je jistota. ( a možná se modlit, někdo má prostě smůlu protože ČR )
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    SKAUT: Motorola G9 plus, dají se někde vyčíst požadavky, co by měl mobil splňovat, aby to fungovalo?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    SUCZKER: Co je to za mobil? Ne všechny jsou naším operátorem podporované ( bohužel smutná realita )
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    Android 10, SIMka od T-Mobile, telefon tvrdí, že je připojen v síti jako LTE+, mám zapnuto VoLTE i volání přes WiFi, nicméně behem hovoru mi přestanou fungovat data. Při delším hovoru, pokud nejsem někde u WiFi a chci něco dohledat na internetu, je to docela otravné. Jde něco přepnout nebo nastavit, třeba u APN, že bych ho přinutil směrovat hovory přes LTE a pak by to třeba začalo fungovat? Chvilku jsem googlil, ale zatím bez úspěchu. Kdyžtak díky za tipy!
    CADDY
    CADDY --- ---
    LAUNCHER: běží to do normálních FullHD TV, takže 4K není potřeba, ani ten zdroj takovou kvalitu nemá :)

    Včera jsem testoval a asi by to i šlo, nicméně narazil jsem na dvě překážky. Měl jsme tedy po ruce jen dva mobily (Samsung a LG), krásně po připojení k HDMI pracuje DeX i LG obdoba, ale neumí to asi nic jako prostý klon obrazu, což je problém, protože je sice hezké z telefonu udělat touchpad a spustit to na TV, jenže když ta TV není v dohledu, trochu se to komplikuje. A tady by asi nepomohlo si ani na start přinést nějaký monitor, protože na rozdíl od toho přehrávače, kde to pustím a pak přepojím HDMI, by tady ten tablet odpojení HDMI detekoval a už by se to do druhého zařízení nepřeneslo... takže to vypadá na slepou uličku... teda ještě jsme nezkoušel to Digital Signage, jestli to neumí nějak chytřeji...
    Druhý problém je v tom, že VLC při opakování videa zobrazí lištu a ovládací prvky, ale to by asi taky řešil ten SW...já na něj včera zapomněl...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TOOMIX: CADDY: Nemam Raspberry doma, rad si poslechnu info ohledne videa od nekoho, kdo to provozuje.

    Ale jestli to spravne chapu, tak i to nejnovejsi Raspberry ma problem s prehranim vetsiny 4k videi, napriklad YouTube v 4k. Jestli to ID CADDY potrebuje jen pro 1080p, tak by to mozna bylo poradku, ale jestli pro 4k, tak by to byl problem.

    "The promised 4K video playback is limited to H.265 content, too, while hardware decode for MPEG2, MPEG4, and H.263 has been dropped on the understanding the CPU is powerful enough to decode these formats in software without too much strain."

    Zdroje:

    Benchmarking the Raspberry Pi 4. Last year’s release of the Raspberry Pi… | by Gareth Halfacree | Medium
    https://medium.com/@ghalfacree/benchmarking-the-raspberry-pi-4-73e5afbcd54b

    PI 4 4gb 4k playback on chromium youtube - Raspberry Pi Forums
    https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?t=250848
    CADDY
    CADDY --- ---
    TOOMIX: a jaky je rozdil proti tomu tam fouknout Raspberry (ke kteremu budu msuet napojit tedy apson nejaky display?) a kdyz tam proste strcim tablet? Ktery tam navic jeden nevyuzivany je, takze bych musel dokoupit uz jen nejaky ten hubik kvuli HDMI...?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam