• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    MCKIDNEY: jo, tu historii si samozřejmě projdu, ale je teda drobná potíž v tom, že za prvé dcera mi ji dost zaplevelila svýma videama, na který kouká i na chytré TV, kde je youtube s mým účtem pouze, a za druhý některý kanály odebírám jen tak pro strýčka příhodu a videa jsem z nich už delší dobu neviděl, takže jestli vůbec v té historii budou, tak někde děsně hluboko.. a kombinace těchto dvou skutečností mi nedělá tak nějak dobře :-/ :-)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MADCAT: No to neni ani tak android, ale spis YT. Pokud sis to nevypnul, tak mas zapnutou historii a na webove verzi si ji muzes projit.

    Tedy historii prehravani videa.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Nevím jak moc je to tu o youtubu a jeho nastaveních a možnostech, ale potřebuju poradit, zatím marně hledám: zapomněl jsem na tabletu, kterej hlavně používá dcera, přepnout na youtubu účet když jsem se potřeboval na něco podívat a neměl jsem po ruce mobil, a výsledek je ten, že mi pomazala všechny moje odběry a naklikala si tam svoje youtubery. Jelikož jsem jich měl cca dvacet, tak si je samozřejmě až na pár výjimek nepamatuju. Je to někde v nějaké historii, nebo su fakt v řiti a budu muset dloooooooooouho vzpomínat?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ASYMETRIC: Ne v 12 to zrušili. pro kontrolu jsem mačkal hlasitost.
    ASYMETRIC
    ASYMETRIC --- ---
    Pixel 4 (Android 12) - zobrazuje se vám v pravém horním rohu nějaká ikonka, když si přepnete telefon na "pouze vibrace"? V dřívějších verzích se tam objevila, ale teď tam není, takže na první pohled není poznat, jestli telefon je ztišen nebo ne. Ikonka se objeví jen tehdy, když ze tří možností zvolíte tu s přeškrtnutým zvonkem.
    IV0
    IV0 --- ---
    IV0: Mohu potvrdit, že u 200 i 400 mbps už ten webovej ukazuje kraviny.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    TEKKIT: Nejjednodussi je jit browserem na fast.com
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ZVIRATKO: no a nebo je uzkym hrdlem samotny "klient"... zvlast u takovych tech webovych / javascriptovych meraku nad websockety... kdy realne na slabsim stroji narazis na strop u vlastni CPU driv na strop na strane konektivity.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    moje zkusenost zas rika, ze casto ukazuje speedtest malo, protoze uzke hrdlo je konektivita tech testovacich serveru, pripadne jejich provideru...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    GEKONZPRAHY: GEKONZPRAHY: LAUNCHER: Jeste me to napada z druhe strany - Nektere hotely a treba herny pro decka speedtest apod blokuji, opet myslim z pochopitelnych duvodu.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    LAUNCHER: Schválně jsem si teď na speedtest.net naměřil 290 Mbps, což by asi mohlo odpovídat, protože platim za 500 Mbps a agregaci 1:4, ale i na tom nejrychlejším serveru jsem download nikdy nedostal přes 25 MB/s, což odpovídá spíš 200 Mbps. Ale při těhlech rychlostech už je to víceméně jedno. Horší to bylo cca dvacet let zpátky, když jsem přes dial-up tahal 70 MB Windows Media Player, tušim že osmičku... to běželo snad dva dny :D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    GEKONZPRAHY: Pred par lety jak pises, aktualne dobry, ale s jednou vyjimkou. Tzn to co mi ukazuje speedtest, jsem schopny udelat na pracovni servery.

    K te vyjimce: Mam zkusenost, ze v pripade problemu operatori obetuji YT a dalsi streaming sluzby. Myslim ze z pochopitelnych duvodu.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TEKKIT: Jeste o fous vetsi radost mam z tech pingu.

    Pro me pracovni ucely jsou tyhle pingy uz v pohode a rychlost vyrazne vice nez vyuziji.

    Pamatuji si doby cvdlikani analogovych modemu. To ze mam tohle v kapse, kdykoliv a leckde k tomu pripojim pracovni laptop - No jsem nadsen.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Doporučuju zkusit vícero různejch testů (myšleno poskytovatelů testů, ne jednotlivý měření) a výsledek zprůměrovat. Většina providerů i operátorů má některý tyhle testy (speedtest asi všichni) na whitelistech, traffic z těhlech webů je přednostní a proto je docela běžný, že test naměří vyšší rychlost, než člověk reálně dostává na jinejch webech.

    Je teda možný, že dnes už se to nedělá, protože rychlosti internetu jsou běžně v řádech stovek megabitů, ale ještě pár let zpátky bylo běžný, že člověk naměřil 20 Mbps, ale reálně brouzdal a stahoval na jinejch stránkách třeba 15.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    TEKKIT: speedtest se mi taky začíná líbit - třeba i tím, že si vybere vhodný cíl pro testování a řekne i údaje navíc, třeba že mě to stálo přes 200 MB mobilních dat - ok, chápu :-)

    jinak stejné místo na LTE...

    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    LAUNCHER: ten download je masakrální!
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TEKKIT: Stejne jako ostatni fandim SpeedTest, paradni appka:

    Speedtest by Ookla - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=org.zwanoo.android.speedtest&hl=en&gl=US

    Jinak za mne je 5G super, u nas v regionu takto, T-Mobile a Xiaomi 11 Ultra:

    NAVARA
    NAVARA --- ---
    google to umí z browseru, stačí tam napsat speedtest
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    SKAUT:
    NIGHTHUNTER: díky stáhnu ten speedtest

    (radši jsem se zeptal, než stáhnout něco o čem každý (kromě mně) ví, že je to mrdka)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam