• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    JIMX: jak který auto :) Jedno z mých ho má přes klíček a druhé také, jen ho po vytažení klíčku nechá ještě cca 10 min pod napětím než ho vypne. Obvykle zůstává pod napětím jen zásuvka určená na autoledničku v kufru..
    JIMX
    JIMX --- ---
    DRAGON: a nevyřešilo by to to, že bys ten BT bazmek zapojený do auxin neměl v powerbance, ale přímo do zapalovače a tudíž by se aktivoval až po nastartování ... a v takovým případě by se možná i automaticky připojil bez jakékoliv další nástavby ...
    ... i když teď mě napadá, že asi zrovna moje auto zapalovač napájí furt, i když je zamknutý ... takže to asi není řešení :-)
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    DRAGON: Ma. Tak moc jsem ti neveril, ze jsem si ho musel nainstalovat :-)).

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JOHNY_G: To tam bohuzel apex launcher nema. Nebo to nevidim, ale projel sem ty widgety cely.
    IV0: Zagooglim, diky, dobrej napad :)
    IV0
    IV0 --- ---
    DRAGON: Nebo NFC nalepku do auta (do drzaku na mobil)?
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    DRAGON: Můžeš si přidat Settings shortcut. Přidávají se na plochu stejně jako widgety.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    BUCCI: Já to musel nakonec oželit, protože mi došla zásadní věc: auto mi stojí před barákem ergo nemůžu v Taskeru nastavit "IF se objeví v dosahu {blth_device_name} THEN připoj se na něj. Protože v okamžiku, když tohle nastavim v Taskeru, tak se mi doma v obýváku telefon okamžitě spojí s auto blutůčkem v autě. Takže holt to budu muset udělat manuálně. Nedá se nic dělat, zas takový problém to holt není, no :)

    Tak mně napadá: nejde nějak dát na plochu mobilu odkaz na Bluetooth obrazovku? :) mám Apex Launcher jako nadstavbu a Samsung S21.
    dík
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    DRAGON: jestli to vyřešíš, hoď echo jak, od update na A11 pokud mám připojený hodinky, tak mi telefon připojený do auta nesměřuje hovory do HF, ale do telefonu (jako by se neuměl rozhodnout jestli HF nebo hodinky)

    Takže akce pokud se připojí HF auta, odpoj od být hodinky, po odpojení auta hodinky zpět připojit
    LOOKASH
    LOOKASH --- ---
    K BT diskuzi jeste muj dotaz.
    Netusi nekdo jak udelat aby se mi BT speaker pripojoval jen kdyz ja chci?
    Idealni stav je, ze jednou sparuju, ale to zarizeni se nebude pripojovat automaticky i kdyz je v dosahu a BT je zapnuty, ale jen kdyz ja vynutim to pripojeni na telefonu...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HOUMLES: Verim. Ptal jsem se, protoze jsem se s tim jeste nesetkal - jsem poucen.
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    LAUNCHER: hele je to asi jako se vsim jinde .. BT ma urcitou specifikaci, ale ne vzdycky ji kazdej dodrzuje na 100% takze to, ze se to samo nepripoji mi nijak zvlastni neprijde, halvne pak kdyz je to zarizeni treba z ciny :)
    SPM
    SPM --- ---
    Ono asi zavisi na konkretnim zarizeni... v praci mam ted velky bt sluchatka. Kdyz je zapnu, tak se sluchatka pripoji ke vsemu, co mely sparovane, tedy i k telefonu. Nicmene kdyz sluchatka necham zapnute, utecu s telefonem nekam mimo dosah (odpoji se to) a vratim se zpet, tak se to uz taky samo nepripoji. Asi si taky pohraju s taskerem :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HOUMLES: Diky za vysvetleni.

    Jsou pripojene vsechny, vzdycky nejnoveji pripojeny si ukradne active (coz dava smysl). Muzes to ale prenout.

    Nicmene pan Dragon se ptal na pripoji ne "prenout na active" a tudiz jsem dumal jak je to mozne, ze se mu to nepripoji hned.

    Verim ze se to jinde chova jinak a beru na vedomi, jen me to prekvapilo.
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    LAUNCHER: zalezi i na hw, treba BT4.2 to jeste neumelo, ale prepokladejme, ze uz ma kazdej BT5 tak zalezi i na danym BT profilu.
    treba BT mysi a klavesnic muzes mit pripojenych kolik chces, ale audio device ti bude hrat vetsinou jenom jeden ... nebo tobe snad hrajou vsechny 3 naraz?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DRAGON: Diky za vysvetleni, vse se mi to chova viz screenshot zde LAUNCHER a nevedel jsem, ze neco se chova jinak. Snaha o provokaci to nebyla.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Abych to vysvetlil: mam v aute do Aux-In bodnutej Xiaomi Bluetooth Receiver, jenz mam zapnuty do powebanky, ktera se mi porad dobiji z usb a tim padem porad nabiji ten bluetooth. Kdyz prijdu do auta, tak se to nepripoji automaticky, proste to nedela (prosim vynechat diskuzi, ze vsechny blth zarizeni to delaj, NE NEDELAJ, diky) a zkratka bych rad automatizoval to, ze kdyz sem v dosahu toho Xiaomi, tak bych rad, aby se to na nej bodlo automaticky. To je cele.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HOUMLES: Chapu to tedy spravne, ze se vase telefony neumi pripojit k vice BT headsets naraz? Muj to umi:

    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    MARASAN: v cistym androidu nic takovyho neni, ale mozna nekterej vyrobce takovou feature ma.. kazdopadne presne takovahle vec se da prave resit treba tim taskerem
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    LAUNCHER: ale kdyz budes mit sparovanych treba 5 headsetu a vsechny bys je zapnul najednou tak se ti pripoji ten prvni co si vyjedna komunikaci .. cemu nerozumis na tom, ze on si chce vybrat, ktery to zarizeni se pripoji v pripade, ze jich bude vic? :))
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    neni to nativne v Androidu pomoci NFC a RFID chipu? Vim, ze kolega tak prepinal v praci mod na tichy - mel na nastence u stolu RFID chip a jen si pipnul a mobil se mu prekonfiguroval.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam