• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    SYKES
    SYKES --- ---
    KEJML: hmm, takže se mi telefon asi občas jaksi "sám" probere, nebo si myslí že se sám probral, a ukáže tuhle zjednodušenou "spící" variantu. Asi jo :) Tak díky za pomoc s dešifrováním kde se co děje :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Zásadní, aby na tom co nejlépe běželo programování pro děcka ve Scratch. Jestli obecně není dobrý nápad provoz Scratch na Chromebooku, tak pls říct 🙂
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Tipy na Chromebook pls? OLED, stylus - nemusí být dokonalá podpora, ale alespon nějak. Čím větší úhlopříčka, tím lepší.
    KEJML
    KEJML --- ---
    SYKES: Používám always on display, čili vidím hodiny (a případně notifikace) na telefonu pořád
    SYKES
    SYKES --- ---
    KEJML: aha, to zní zajímavě. Tapety nepoužívám, takže tenhle rozdíl nevidím... jen mi prosím řekni, jak zobrazím něco na, jak říkáš, "vypnutém" displeji? Mám pocit, že obé jsem viděl po poklepání na obrazovku...
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    KORDA: Máš obě zařízení v jedné wifi síti?
    KEJML
    KEJML --- ---
    SYKES: Mám taky Pixel 4a a na "vypnutém" displayi mám pokud vím vždycky to tenké písmo, které máš vlevo. Na tučné se mi mění, když display rozsvítím poklepaním nebo stisknutím zamykacího tlačítko, ale s tím se mi samozřejmě zobrazí i tapeta a hodiny se vybarví
    SYKES
    SYKES --- ---
    Můžu dotaz? Na Androidu 12 (bez dalších modifikací, na Pixel 4a) mi na lock screenu hodiny občas naskočí ve velmi úzkém fontu (viz screenshot vlevo), zatímco většinu času jsou silnějším (vpravo) ... nedokázal jsem najít důvod, proč se tak stává, co to naznačuje. Žádné notifikace na pozadí, nic zjevného tam neběží... Tuší někdo?

    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    KORDA: Neber mě za slovo, ale domnívám se, že Android TV může být pouze příjemcem Chromecastu, nikoli vysílačem. Pro některá zařízení snad existují způsoby, jak to tam s rootem dostat, ale nevím, jestli se to bude týkat něčeho tak okrajového, a jestli ten proces a případná úskalí stojí za to :-). Pokud ten Braun nemá buď nějaký low latency BT profil nebo proprietární aplikaci na audio routing, tak je asi jediným řešením AUX.
    KORDA
    KORDA --- ---
    Nazdar,

    jsem iOS / MacOs člověk, takže jsem totálně zmatenej co můžu nebo ne. Snažím se docílit toho, aby můj projektor s Androidem posílal audio skrz WiF*i do reproduktoru, kterej v sobě má Chromecast. Za boha nemůžu přijít na to, jak se to dělá. Musím mít nějakou další app? Je na to nějakej tajnej hack? Jde to vůbec?

    Projektor: XGIMI Mogo Pro
    Reprák: Braun LE02

    *Přes Bluetooth to jde, prostě reproduktor vyberu jako Output. Ale audio má znatelnou latenci a je to hrozně otravný. Router mám adekvátní, vzdálenost je asi 3 metry.

    Díky moc.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Ad prostor v telefonu: Ja jsem mozna jediny, ale jsem rad za microSD slot v Samsung tabletech a chybi mi v S22U. Obcas se mi to fakt hodi. Offline Wikipedia do letadla atp.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    TEKKIT: tyjo nevím,jak ten WA moc nepoužíval,až teď poslední dobou,ale možné to je.Mám tam třeba fotky z nějakýho auta, který neznám, z místa spolujezdce :D
    Ale tohle by mohlo pomoct vyřešit prostor na jabku mámě,ta furt bojuje s nedostatkem prostoru v telefonu. Akorát tam to bude asi jinde :)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    EXCITE: možná jsi v nějakých společných chatech (jako já), máš to zlumený (jako já) a moc to nesleduješ:)) Takže to teď vidíš poprvý...

    Mně spíš šokovalo že to zabírá relativně hodně místa. Pokud to pravidelně nepromazáváš tak časem to můžou být stovky MB (třeba žena mi posílá x videjí denně)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    TEKKIT: hele, ještě koukám, do toho linku,co se to tam ukládá a jsou tam nějaký fotky, který jsem snad nikdy neviděl a vůbec netuším odkud pocházejí.. co se to tam proboha ukládá?
    HOUMLES:
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    EXCITE: nastavení - chaty - viditelnost médií
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    TEKKIT: kde jsi to nastavil, to mne zajímá
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    TEKKIT: Jelikož WhatsApp není v jádru cloudová služba, ale end-to-end chat, tak je celkem logické, že musí být uložené někde v telefonu. Co není v telefonech odesilatelů a příjemců, není nikde. Pokud chceš nevratně smazat mediální soubory, můžeš jít ve WhatsAppu do Settings->Storage and data->Manage storage a tam promazat buď média v jednotlivých konverzacích, nebo soubory větší než 5 MB napříč konverzacemi. Ve Storage and data si můžeš taky nastavit, aby se ti média nestahovala automaticky. Stáhneš je až po kliknutí, a pokud si je nechceš nechat, můžeš je rovnou v ten moment smazat. Měly by v encryptované podobě čekat na serverech na vyzvednutí asi 3 měsíce (nevím jistě), pak jsou definitivně fuč.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    TEKKIT: BTW WS má někde v nastavení položku aby se nezobrazovali v galerii ( oni se ukládají vždy do te WS složky, jen se zabrání media scaneru aby je přidal do seznamu zobrazovaných ). stejný efekt má soubor " .nomedia " tam kde nechci aby byli zobrazeny.

    A od nějaké verze androidu 11 ( asi, mám v tom binec když používám už beta verze), si to app ukládají do chráněných složek kam se nedá jinou app dostat (což me štve). Minimálně nevím jak.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    E42: co to řešit přes VPN?
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    TEKKIT: ne, chaty jsou zvlast v db, ale kdyz smazes media tak misto nich ve WA uvidis zablurovany okno a nepujdou stahnout znovu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam