• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DRAGON: Stalobse mi u A a předchozích S. Registr se občas poškodí
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DRAGON: Prst registruji 2x. Zcela suchy a lehce zpoceny. Tzn novy telefon za sucha a pak kdyz me to nevezme kvuli lehce zpocenym prstum, tak delam druhou registraci (a puvodni nemazu).

    Preferuji face-unlock, ale napr. na placeni face unlock nepomuze (chapu a nezlobim se) a potrebuji fingerprint.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    zvláštní věc se mi stala o víkendu: na moji S21 kompletně přestaly fungovat všechny čtyři zaregistrované fingerprints, nebylo možno je vůbec použít, takže sem byl nucen všechny uložené smazat a nahradit novými. Stalo se vám to někomu taky? :)
    jinak update sem žádný neprováděl.
    PUPU
    PUPU --- ---
    PUPU: update - uz vim, cim to je, ze se mi telefon (Note 9) cas od casu restartuje, ale nevim co s tim. zjevne je nejaky problem s notifikacemi. pokud se pokusim pres Switch zazalohovat nastaveni, v okamziku, kdy dojde na Nastaveni/Notifikace, spadne system. coz je pomerne hloupe, protoze delat reset do tovarniho nastaveni bez moznosti ulozit stavajici nastaveni se mi uplne nechce. nevim ovsem o tom, ze by se dalo selektivne rict, co zalohovat a co ne... a tipuju, ze ty pady zpusobuje prave pokus o nejakou automatickou zalohu kdesi na pozadi.

    tezko rict, co je uplne zakladni pricinou, jestli nejaka chyba filesystemu nebo dat. v systemu vidim, ze mam nejakych 550 zdroju notifikaci, pricemz vetsinu muzu vypnout. to mi prijde docela dost, ale nikde nevidim zpusob, jak takovy seznam obnovit (krome globalniho resetu). mate nekdo napad, jak postupovat?
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    E42: To je mi na nic, nema to drzak na mobil.. tohle ma smysl nekam domu nebo na hotel, kde se mobil pripoji k velky televizi..
    E42
    E42 --- ---
    E42: Jen pro ujištění, klikat se na tom dá taky i tlačítky.
    E42
    E42 --- ---
    RUTHAN: Jako alternativní řešení mě napadá tohle:
    7 Colors Handheld Keyboard i8 Mini Wireless 2.4GHz Russian English Language with Touchpad Remote for Laptop Android Tv Box Pc|Keyboards| - AliExpress
    https://a.aliexpress.com/_mN464lk
    Je to super věc, kterou velice úspěšně používám k projektoru. Jen nevím, jestli existuje BT verze. Kdyžtak holt s OTG adaptérem.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Pls tip na port Dooma, ktery umi mys a klavesnici k tabletu a do ktereho si mohu dat tu spoustu WADs, co je? Ze bych zkusil dovcu bez laptopu.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    RATTKIN: Na ceste, to snad dobre nejde.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RUTHAN: nechceš to hrát myší?
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Premyslim, jak hrat Baldurs gate, Planescape, Neverwinter Nights, Icewind Dale.. vsechno to ma Android porty, ale nic nepodporuje ovladac, pokud se nepletu,
    ale s PS4 ovladacem jsem zjistil, ze funguje touchpad kursor mysi, jenze kliknuti je delany pres stisknuti toho touchpadu, pri kterym kursor ujede do strany, takze je to nepouzitelny.
    Otazka je, da se nekde na urovni Android nastavit nejaky tlacitko ovladace na stejnou akci jako klik prstem a to bez rootu?
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    MAKROUSEK: Diky
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    Opět přicházím s asi jednoduchou vecickou, ale já už se vyvztekal a nepřišel na to...

    Je možné u Aplikace George nastavit zvuk oznámení? Pokud ano jak?

    Při každé platbě kartou mi pípne zvuk potvrzeni jak kdyby přišla zpráva. Trochu mě to sere


    Diky
    KEJML
    KEJML --- ---
    LEF: Pokud tě zajímají fakt detaily, tak nedávno jsem k tomu četl tohle:

    Jak se dělá radar: anténa
    https://www.abclinuxu.cz/blog/jenda/2021/1/jak-se-dela-radar-antena

    (Má to pak ještě další dva díly)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    LEF: Uz sme tady dost off topic :). Radar nedetekuje srazky dopadajici na zem, ale srazkovou odrazivost, ktera je umerna velikosti srazkovych castic a jejich hustote. Radar z principu meri v nejekam elevacnim uhlu od jeho umisteni. Takze radar meri v nekolika takovych uhlech a nasledne jsou namerene hodnoty prepocitany do nejakeho vyslednehco produktu. To co vetsina aplikaci zobrazuje je MAX Z produkt, coz je maximalni odrazivost nad urcitym bodem, coz je dobry pro predpoved bourkovych jader, ale ne vsehcny detekovany srazky dopadnou na zemsky povrch. CHMI posledni rok dva poskytuje MAX Z (mask) , kde pouziva CAPPI 2KM produkt, ktery napak detekuje pouze srazky do vysky 2km a ve vyslednem produktu to zobrazi transparentne. Napr. viz obrazek.

    Takze je to trosku slozitejsi a zase zalezi na interpretaci dat a jejich zobrazeni.

    LEF
    LEF --- ---
    no to by me ten Radar zajimal jak to teda je. Protoze jak pise SMOKY: tak by mel ukazovat pomerne presne (kdyz tedy ukazuje aktualni stav + dopocitani blizke budoucnosti).

    bohuzel se mi nescetnekrat stalo, ze ukazoval dest a nic a naopak (neprsi, ale ve skutecnosti chcalo jak svina). Driv sem si myslel ze to funguje na zalade dat z kontrolnich stanic, ktere zaznamenavaji skutecny stav, takze ukazovat ze nekde prsi kdyz neprsi je nemozne, nicmene skutecnost je zcela jina.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    JIMX: radar ukazuje aktualni situaci (proste zobrazeni radarovejch odrazu). Klara pouziva nejaky numericky model, ktery samozrejme neni 100% presny (zejmena v urcitych situacich jako napr lokalni bourky) a take zalezi na interpretaci dat toho modelu (typicky aplikace ti ukaze slunicko/mracek/kapky , coz je pouze nejaka aproximace numerickych dat). Ruzne zdroje pocasi ukazuji ruzne predpovedi z duvodu toho, ze pouzivaji ruzne modely (treba GFS, ECMWF, ICON ...) , nebo proste aproximuji numericky data jinak (jedna aplikace pri 50% pravdepodobnosti srazek ukaze mracek s kapkama, druha mracek se slunickem , apod . ) . Doporucuju pouzivat treba windy, kde je mozne zobrazit vystupy vice numerickych modelu.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    JIMX: Klara bere data od Norů (netuším jak často se aktualizují), ale meteoradar vychází z dat ČHMÚ a aktualizuje se po 10 min

    Každopádně kvalita předpovědí je mizerná
    JIMX
    JIMX --- ---
    ZBYNEK: no na to koukam, primo v klare je na to odkaz ... a prave me udivuje, ze to ukazuje jiny data ...
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    JIMX: Podívej se na meteoradar, jestli se něco blíží...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    LAUNCHER: beru zpět. Je to pěkný. Pořád si asi raději zahraju original (hlavne dvojku), ale musim uznale pokynout smerem k tvurcum ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam