• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    DATEL
    DATEL --- ---
    SKAUT: Proto jsem doufal, ze kdyz prejdu na Samsung (kvuli delsi podpore novych verzi systemu) a zustanu uz u nej, tak pak budouci prenos v ramci znacky bude lepsi, snad i s aplikacemi, ktere maji blokovane zalohovani. A ted tohle, clovek poridi to nejlepsi, co nabizi a aby to sel reklamovat. Za celou dobu, co mam smartphony, jsem nikdy s zadnym problem nemel a to jsem mel ruzne znacky.
    Ono me Android leze na nervy i z toho duvodu, ze me zivi vyvoj aplikaci pro nej a je rok od roku vetsi a vetsi opruz. Ale ono s iOSem bych si moc nepomohl, je to v podstate to same (co se tyce vyvoje), co se tak bavim s kolegama v tymu, kteri delaji pro nej. Takze zustavam u toho, cemu rozumim a uz vim, conod toho ocekavat i z hlediska vnitrnich pochodu.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    DATEL: Tak zrovna s přechodem z jednoho na druhý nemám už nějakou dobu problémy. Někdy od dob Nexusu / Pixelu. Začínám s novým tam kde jsem starý vypl.
    Ale jak je to z jedné značky na jinou tak nic moc ( většinou řeším u lidí kolem kde je cokoliv i s historickou verzí androidu)
    DATEL
    DATEL --- ---
    GEKONZPRAHY: Hm, toho jsem se bal, ze nekdo rekne :-( To bude zase naladovat vse zpet do stareho telefonu, znova vsechno nastavit... Ten Android me uz vazne stve s tim, jak je desny problem prenos dat z jednoho na druhy pristroje. Navic ne vsechno jde prenest, kdyz to aplikace nedovoluje.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    DATEL: Na nic nečekej a běž ho vyměnit. Fakt
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    DATEL: na nyxu by krom "palec nahoru" a "palec dolu" mělo být ještě tlačítko "tak to je pěkně na hovno"://
    DATEL
    DATEL --- ---
    LAUNCHER: Ty jo, ted nevim, ale mam dojem ze ano
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DATEL: Uff 😟. Zkousel si zapnout/vypnout letadlo?
    DATEL
    DATEL --- ---
    Tak k tomu Samsungu S22 Ultra - problém s voláním už nastal :( V týdnu se mi dovolali z banky, hovor úplně v pohodě. Dneska volám ženě a neslyším nic. Ona slyšela jen šumění a praskání. Tak jsem to pak doma zkoušel ze dvou SIMek (T-Mobile a O2), stejný výsledek. Zkoušel jsem přepínat SIMky na režim jen v 2G, bez VoLTE, vypnout WiFi... Nic. Naštěstí pomohlo telefon restartovat, pak už to fungovalo. Tak doufám, že to nebude nastávat moc často. Naštěstí já skoro nevolám, tak mě to až tak netrápí, ale v případě nouze čekat na restart telefonu a modlit se, aby to pak fungovalo, to není moc dobrý pocit :-/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TEKKIT: jo, už asi 9 let
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TEKKIT: Kdysi mimo EU pořád, aktualne home office vůbec.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SPM: Nah, vubec. Chodi ti do mobilu Tobě urcene akceptaky, timesheety, faktury, dovolené, workflow vseho druhu.

    Kvůli tomu asi nebudeš všude sebou tahat jakýsi podpisovy tablet pro pobočky banky, pro overeni podpisu pantáty, který si přišel z ulice založit běžný účet. Nebo na co to u NAVARA potřebují.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Když mi volal O2 pán s tím, co mi může nabídnout, tak jsem mu říkal že na té první kartě zapnout 100GB dat :) Ale nechtěj umět...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TEKKIT: jo, s10e - jednu na volání a sms, druhou na 100GB dat
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    používáte pls někdo dvě simkarty v jednom přístroji? Díky
    SPM
    SPM --- ---
    LAUNCHER: Aha, to jsem ani nezkoumal, jestli tam někde něco takovýho je nebo jestli to umí :-) V korporátech přesně nevím, čekal bych, že tam třeba budou ekvivalenty těch podpisových tabletů, jako mají třeba na úřadech (signotec, atd), kde to pak třeba sbírá i to co jmenuje NAVARA, ale čistě scan svojí čmáranice co dělali všichni ostatní mi tak úplně košér nepřišel :-D Nicméně kouknu na to, třeba se to bude hodit :-D V mym případě s čmáráním prstem jo, u mě by to bylo taky fuk, jelikož ani tou tužkou na papíře neudělám nikdy dva stejný podpisy... díky bohu, že žiju v moderní éře, ve který jsem nikdy v životě podpisový vzor nepotřeboval a maximálně má občas někdo blbý kecy co to na tom papíře je :-D

    NAVARA: Vizuál chápu :-) On Adobe tohle dělá třeba i s opravdickým elektronickým podpisem (když má uživatel klíč a certifikát), kde teda sice není čmáranice, ale kreslí se tam políčko, kam to vypíše nějaký informace... Taky mě baví, když vidím lidi u nás, jak to políčko 10x překreslujou, aby to bylo hezky, bylo tam všechno dobře a podobně, když vlastně z hlediska validity toho podpisu je to úplně k ničemu a ani to tam být nemusí :-D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SPM: Snímali jsme všechny dostupné biometrické údaje takového podpisu (směr, rychlost, tlak, náklon,… v čase), zašifrovali a bylo to přiložené jako další cert v tom dokumentu - obrázek byl spíše aby lidi neplašili :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SPM: Moje zkušenost s podpisy PDF v mobilu je taková, že při prvním podpisu Tě to vyzve, ať si ve full screen připravíš vizuál své signatury. Což jde v tom fullscreen zvládnout i prstem, samozřejmě stylusem to jde lépe. A následně tímto jedním vizuálem "podepisuješ" každé další PDF (reálně ten podpis běží aplikačně pod tím, ten vizuál je jen "face" toho podpisu, proto je jedno, že je pořád stejný).

    Miluji stylus, ale toto jde viz výše s přehledem zvládnout i prstem. Může ale být, že u vás ten eSign funguje jinak než výše.

    Legislativa je s tím IMHO zcela OK, elektronický podpis je zaběhnutý v mnoha českých korporátech. Ostatně viz EDI.
    SPM
    SPM --- ---
    NAVARA: Z fold ma treba ty kryci skla nalepene uz z vyroby a stylus na tom funguje uplne dobre :-)

    (Jinak mam ted dalsj skvely use case na stylus :-D v praci vymysleli v ramci eliminaci papiru, ze se ty ruzne ptakoviny podepisuji cmaranici elektronicky (pomijim co na to legislativa, to uz je problen nekoho jinyho :-D), takze vetsina lidi do toho pdfka pridavala obrazem se scanem svyho podpisu. Mno, samsung notes umoznujou cmarat do PDFek a pak to zase jako PDF ulozit, takze svuj podpisovy klikyhak jsem za 10 sekund do toho nacmaral na mobilu :-D )
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Párkrát se tu řešily ovladače pro Android telefony. Nový Razer Kishi V2 je údajně top:

    Razer Kishi V2 Review, Turn Your Android Phone Into A Nintendo Switch Like Hand-Held
    https://youtu.be/77FFV_am0Mo
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SKAUT: Protoze pixel divize je neuzrala a slouzi pouze jako sada nastroju pro google?

    Placeni adsense za klicove slova okolo stock android bylo uzasne rozhodnuti. Vsechny recenze a clanky to pouzivali pro vetsi odmeny. Skoda ze ten zamestnanec sedi nekde v rohu a neuslysime pribeh o tom jak jedna mala vec otocila vyznam stock android z negativniho na symbol pokroku a hlavnim citovanym duvodem pro nakup Pixel :)

    Mozna o trochu lepsi nez kdyz to posilali OEM. I kdyz vzpominame na LG Nexus. Zdaleka nejvice uspesne LG telefony. :)

    zabava stranou: Od verze 3 zacali provozovat segmentaci trhu a zjistili ze nemaji na cem stavet. 3a dominovala. Takze jestli udali jiny duvod, je to PR :) Uvidime zda se jim to povede u 7 rady.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    LAUNCHER: Což jsem u Google nepochopil když to tam kdysi ještě do Nexusu dali, proč to najednou zrušili ( s dost mizerným argumentem ). A teď s tím asi odlišují lepší modely?

    BTW Pixel6 díky tomu límci co má foťáky je po vložení do pouzdra je na některých podložkách nenabitelný, udělá to moc velkou mezeru ( což je štve protože mám hezkou powerbanku s bezdrátovým nabíjením ( zařízení, ne powerbanky ) a tamnse nechytá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam