• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Najdu někde v mobilu nebo v te Tmobile appce, kolik minut mám přivoláno přes klasický hlas? Vidím tu jen 7 minut zahraničí. Hlas po ČR mám neomezený, ale nějaký ukrutny volac myslím nejsem (ten balíček jsem dostal). Většinu teda bude jedna BTS, protoze home office. Ale nějaké výlety jsou a rád volám z auta, šetří to čas.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DATEL: T-mobile v CZ.
    DATEL
    DATEL --- ---
    LAUNCHER: No, to je prave to, nad cim spekuluju. Ale ten Ultra se mi libi. K tem BTS, jestli si to dobre pamatuju, tak je pravda, ze lidi zminovali, ze by to mohl byt problem u jednoho konkretniho operatora, ale nevim no. Ja mam dve SIMky, primarni volaci u virtuala v siti TMobilu, druhou na data od O2. U te datove jsem zatim vypadky v datech nepozoroval, tak treba opravdubzlobi jen ten TMobile. Ty mas co za operatora?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DATEL: Jeste je druhá věc, jestli radsi nezvazit jiný mobil - třeba tam máš BTS, se kterýma se to více nepotkáva a budes mit problémy i s druhým kusem 😕 Pokud máš načteno, že je toho víc i s novými kusy...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Včetně mého. Ale beru na vědomí, že některé nové kusy stále KO. Ach jo 🙄
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DATEL: Bavíme se jen o nastavení a o ztracených zprávách v top secret komunikatorech, která se ale ztratí s každým dalším mobilem (tzn u mě by to bylo cca kazdy půlrok)?

    Na starém telefonu se nastavení žádných apps nesmazalo. Problém bude druhá S22U, na té budeš muset znova nastavit některé apps a uznavam, že to je pruda.

    Já mám základ nového tel nastaven do 30minut, ale chapu, ze někdo toho bude muset nastavit vic nez ja.

    Nevim jestli to byl jen povzdech z té prudy, nebo jestli tě to zaukoluje na několik hodin... Jestli přes 60 min tak upřímnou soustrast.

    A obecně se omlouvám, do čeho jsem tě upekl. Nenapadlo by mě, že i s novými může být problem. Kolem mě 3 nové kusy OK.
    DATEL
    DATEL --- ---
    LAUNCHER: U Androidu to funguje tak, ze za beznych okolnosti se u aplikace automaticky zalohuji jeji interni data (databaze, nastaveni, dalsi soubory) na googlacky servery. Je to teda omezene, mam dojem ze 25 MB na aplikaci nebo tak nejak. Pak, kdyz aplikaci instalujes znova, at uz na stejnem telefonu ci na novem, tak se zaroven tato data obnovi, takze otevres aplikaci a fungujes kde jsi skoncil. Jenze vyvojar aplikace tohle muze zakazat, protoze u nekterych typu aplikai je to bezpecnostni riziko - napr. bankovni aplikace, messengery zamerene na bezpecnejsi komunikaci apod. Ted od Adroidu 12 je novinka, ze lze nastavit (vyvojarem) zvlast zalohovani do cloudu a zvlast lokalni - takze muzu zakazat zalohovani do cloudu, ale povolit lokalni - tj. pak bude treba fungovat prenos aplikace na jine zarizeni vcetne dat.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DATEL: "ma aplikace zakazane zalohovani dat ven kvuli bezpecnosti" - Jako že data vznikají na mobilu v nějaké zabezpečené app, ale nikam se ta data kvůli bezpečnosti neposilaji? K čemu ta data na tom mobilu potom jsou?

    Omlouvám za neduvtipnost, ale zajímá mě to a při vší snaze nechápu, o cem je rec.
    DATEL
    DATEL --- ---
    LAUNCHER: Cloud bohuzel ne vzdy pomuze, kdyz ma aplikace zakazane zalohovani dat ven kvuli bezpecnosti. Banky jsou nastestinv pohode, tam jsem si nechal pristupy i na puvodnim telefonu.

    Dnes js.jeste projizdel fora v CZ, SK i zahranicni, jestli se problem uz vyresil a bohuzel, u nekoho ano, u nekoho ne. Takze se desim toho, ze dotahnu znovu jinou Ultru, zas tam vsechno nataham a ono to bude zase blbnout :-D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DATEL: Au 😕

    Data: Prijde mi neprekticke tvorit primarni data na mrnavem display telefonu a přijde mi troufalé to nezálohovat do cloudu. Obecně co můžu, mam (také) v cloudu, at uz to vzniká kdekoliv.

    OTA a banky: Vše co mam, smi být na více zařízení naraz. Tímto děkuji mým klientum a bankam.
    DATEL
    DATEL --- ---
    LAUNCHER: nesmazal, ale hlavně znovu nastavit různé authentikátory, které se odpojily, když jsem je přenesl na nový telefon. Pak přenést data aplikací, které mají zakázaný backup, a potřebuju mít aktuální data z nového telefonu.

    GEKONZPRAHY: akorát Ultra nemají skladem, přijímají předobjednávky :-/
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    DATEL: Vrať ho a kup ho v Alze, tam se s tim neserou a vyměněj okamžitě za jinej kus.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DATEL: Co "přenášet na starý mobil"? Tys ho smazal? Proč?
    DATEL
    DATEL --- ---
    DATEL: tak problém potvrzen :( Včera po tom problému a restartu jsem zkoušel občas si zavolat s pevnou linkou a na mobil ženy, dnes taky, bez problému. Odpoledne jsem volal ještě otci na mobil, taky v pohodě. A hodinu na to se mi už nedovolal kamarád, že prý jsem nedostupný. Přišla mi SMS o zmeškaném hovoru.

    LAUNCHER: ano, teď jsem zkusil hodit letadlový mód a zase ho vypnout, pak už to šlo, kámoš se mi dovolal.

    Je to naprd, ale holt to půjdu vrátit v rámci 14 dnů, ale sere mě to. Zas to přenášet zpět na starý mobil. Navíc mi to za jiný kus nejspíš nevymění, spíš vrátí peníze, kupoval jsem to za sníženou cenu coby zánovní mobil (někdo ho dostal a nechtěl, tak ho dal na prodej, nepoužitý). Měl jsem variantu s 512 MB, tak zkusím, jestli za ty stejné prachy ještě seženu 256 MB variantu, někde jsem ji viděl jen o pár stovek dražší (novou), než co jsem kupoval teď. Nebo se vykašlu na celý Samsung a půjdu do něčeho jiného, ale nevím teda do čeho - ještě jsem zvažoval Xiaomi 12 Pro, ale nevím no :-/
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    WhatsApp vylepšuje soukromí. Nově si nastavíte, kdo uvidí vaši profilovku, poslední stav online a další detaily – MobilMania.cz
    https://mobilmania.zive.cz/clanky/whatsapp-vylepsuje-soukromi-nove-si-nastavite-kdo-uvidi-vasi-profilovku-posledni-stav-online-a-dalsi-detaily/sc-3-a-1355364/default.aspx
    XAJA
    XAJA --- ---
    TEKKIT: ano, v mobile. domacu a zahranicnu.
    ACID
    ACID --- ---
    Setkal jste se někdo s tím, že se nedalo přihlásit na telefonu ke Google účtu? Ověření přes oznámení se nekonalo, přes SMS jako by proběhlo, ale člověk se akorát dostal zpátky na začátek procesu a tak pořád dokola. Reset ani vypnout zapnout nepomohlo. Heslo bylo ok, přes web se přihlásit jde. Co s tím případně?
    DATEL
    DATEL --- ---
    SKAUT: Proto jsem doufal, ze kdyz prejdu na Samsung (kvuli delsi podpore novych verzi systemu) a zustanu uz u nej, tak pak budouci prenos v ramci znacky bude lepsi, snad i s aplikacemi, ktere maji blokovane zalohovani. A ted tohle, clovek poridi to nejlepsi, co nabizi a aby to sel reklamovat. Za celou dobu, co mam smartphony, jsem nikdy s zadnym problem nemel a to jsem mel ruzne znacky.
    Ono me Android leze na nervy i z toho duvodu, ze me zivi vyvoj aplikaci pro nej a je rok od roku vetsi a vetsi opruz. Ale ono s iOSem bych si moc nepomohl, je to v podstate to same (co se tyce vyvoje), co se tak bavim s kolegama v tymu, kteri delaji pro nej. Takze zustavam u toho, cemu rozumim a uz vim, conod toho ocekavat i z hlediska vnitrnich pochodu.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    DATEL: Tak zrovna s přechodem z jednoho na druhý nemám už nějakou dobu problémy. Někdy od dob Nexusu / Pixelu. Začínám s novým tam kde jsem starý vypl.
    Ale jak je to z jedné značky na jinou tak nic moc ( většinou řeším u lidí kolem kde je cokoliv i s historickou verzí androidu)
    DATEL
    DATEL --- ---
    GEKONZPRAHY: Hm, toho jsem se bal, ze nekdo rekne :-( To bude zase naladovat vse zpet do stareho telefonu, znova vsechno nastavit... Ten Android me uz vazne stve s tim, jak je desny problem prenos dat z jednoho na druhy pristroje. Navic ne vsechno jde prenest, kdyz to aplikace nedovoluje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam