• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    SUK
    SUK --- ---
    SUCZKER: mas k tomu zdroj? Protoze jsem mel za to, ze vetsina (Qi, PD, Xiaomi) ma jenom protokol pro vyjednani napeti & max. proudu.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LAUNCHER: to ui je mnohem jednodušší
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    KEJKLIR: ty rychlonabijecky s tímhle výkonem přestěhovaly logiku řídící nabíjení z telefonu přímo do nabíječky, aby byl průběh optimální. Ale ta logika v nabíječce si to dokáže ukocirovat jen v páru s konkrétními baterkami v konkrétních telefonech. Aneb jak tu zaznělo, mají vlastní proprietární protokol.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SKAUT: No myslel jsem to trochu jinak, protoze maji USB-2.0 - tak zalezi na jejich implementaci. Myslim ze nedostanes razitko na USB 3 gen 1 bez podpory PD - ale mozna je prosto shoda okolnosti ze 3 gen 1 zarizeni maji poradne PD a ne jenom zpetnou podporu s Quick Charge..
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    MCKIDNEY: Přes USB2.0 USB type C může jít i 100W, když mají čip, bez čipu je cap na 65W.
    To bude spíš jejich specialita a natvrdo zakončené CC piny na 18W.
    ( Jestli jsem správně pochopil cos napsal o tom že by měl být jen 18W díky tomu že je USB 2.0 ).
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    KEJKLIR: problem je v tom, ze oneplus nepodporuje QC ani PD, oni maji vlastni standard, kterej misto vetsi voltaze pouziva vetsi proud a funguje to pouze s origo nabijeckou a origo kabelem
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    KEJKLIR: No brzo bude snad legislativa :)

    Ma USB 2.0 s USB-C konektorem a tak Power Delivery ma 18W protoze je zasekly na 5V. Maji vlastni protokol pro 30W a 65W.
    Takze leda nejakou nabijecku od nich co umi oboje.

    Ja svuj OP budu prodavat, je to hrozny bordel a Nord jeste ma dohodu s Google ze bebude davat svoje aplikace misto google.
    Takze Nord je klasicka cina se stock androidem :(
    KEJKLIR
    KEJKLIR --- ---
    Nedávno jste tu řešili nabíječky. Mám OnePlus Nord 2 s 65W nabíjením. Origo nabíječka nabije skoro prázdnou baterku za méně než půl hodiny. Ale ta origo nabíječka mi nevím proč neutáhne (vůbec nenabíjí) laptop (Dell Latitude). Pořídil jsem Baseus GaN3 s 65W nabíjením, která laptop nabíjí bez problému, ale telefon bohužel nenabíjí stejnou rychlostí jako originální nabíečka (samostatně, nemyslím nabíjení více zařízení najednou). Plné nabití trvá cca 1,5 hodiny. Tušíte čím to je? Chtěl jsem mít jednu univerzální nabíječku, ale tohle mě docela štve.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    LAUNCHER: Ano, lide co maji nainstalovane a zaplacene Disney+ neuvidi reklamy v launcheru a doinstalovane applikace Disney+. Mozna to bude tim, protoze se nic nezmenilo :) Naopak zase lidi co ho nechteji, pak budou vice nastvani pri kazdem zobrazeni.

    Zda to ovlivni i reklamy uvnitr YT - no doufam ze jo.
    Ja mam PiHole, uBlock ci Premium, protoze me reklama rusi.
    Takze nikde s reklamama nejsem dlouho.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MCKIDNEY: Neni mozne, ze tam ja (a dalsi?) tyhle reklamy nemame prave proto, ze mam zaplacene Disney+? Nebo se misto toho zobrazuje pak neco jineho? Vsiml jsem si, ze si lide stezuji prave na Disney+, ale netusim jestli se tam toho nestrida vice.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    JOHNY_G: Ja mam 2 a reklamy tam jsou a resetovani konfigurace taky.

    Neni co opravovat, absence of evidence is not evidence of absence. Nerikal jsi ze nemas reklamy - rikal jsi ze je twm google nedava a dava je tam Xiaomi.

    Disney+ mam ted i v Samsung TV a muzeme spokulovat o tom jak ho tam Xiaomi dostalo.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    MCKIDNEY: Tak jsem měl asi dosud štěstí, protože Chromecast with Google TV mám, používám ho každý den, a zatím jsem žádnou neviděl. Rád se opravím, až se dostaví.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DANYSEK: V tom se shodneme, bohuzel. Osobne me nejvic toci zarizeni "umime WPA2" a pak to vracim, protoze bud neumi nebo ne s mym routerem, tezko rict.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    JEREMIUS: Bylo. Nastavoval jsem známému kameru ( po výměně routeru ) a tam se přesně tohle dělo. Dokud jsem nebyl s mobilem na 2.5GHz tak jsem se nemohl dostat dál. Ale taky jsem věděl že na starým routeru to šlo ( kde jsem to dělal předtím).
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LAUNCHER: jo, ale to nemusi byt nutne jen o typu HW... ale klidne to muze byt i verzi SW... nemusi to byt zamer, muze to byt jen bug... kterych jsou v sw kyble.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DANYSEK: Jasne, taky se může stát, že to má raketový motor a litá to dokola, když to tam vendor dá. Ptám se který router konkrétně se takto chová. Ne jestli to tam vendor teoreticko - filozoficky může dát 😀
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LAUNCHER: to se na softwarovem bridge klidne stat muze... pokud to vendor daneho AP takto nastavi (na linuxu do toho muzou klidne kecat i iptables, zalezi na kernelu v tom AP)... a vetsine lidi to vadit nemusi, komunikace mezi klienty neni vzdy potrebna - nekdy se i explicitne zakazuje...
    SUK
    SUK --- ---
    LAUNCHER: Jen polemizuju. Zadny takovy ti nereknu, dikybohu jsem se k nicemu takovymu nedostal (nebo o tom nevedel). Zato jsem videl dost ruznych zarizeni (a to i radove v cenovkach jdoucich do desetitisicu az statisicu), co konaly na siti velice podivne, nelogicke ci proti dobrym mravum jdouci cinnosti. Takze router, ktery (na nejakem SW bridgi) zahodi nejaky pochybny broadcast (to neni nutne zrovna "nevidi na sebe", pozor!) od nejakeho pochybneho zarizeni ...

    ... je treba prave to, co JEREMIUS ma doma :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SUK: Ktery router konkretne zaroven udělá frekvence pod stejnym jmenem a zaroven zarizeni na ruznych frekvencich na sebe nevidi (a na stejnych frekvencich vidi). Uz jsem toho videl hodne, ale nic takhle hloupeho jsem zatim nevidel.
    SUK
    SUK --- ---
    LAUNCHER: jen drobny postreh: nevime nic o kamere ani o routeru. Neni vubec zadny problem aby 2.4G, 5G byly nejakym zpusobem oddeleny, ba dokonce bych to u leckteryho zarizeni dokazal ocekavat. V leckterem (ve vsech?) dual band zarizenich jsou 2 wifi karty a RF mux a na L2 mezi nima vubec nemusi prochazet (vsechny) packety resp. treba jen broadcasty. Pak uz staci, aby kamera pouzivala nejaky dostatecne debilni zpusob (jak jsi rekl, voodoo) a nestesti je na svete :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam