• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LAUNCHER: to se na softwarovem bridge klidne stat muze... pokud to vendor daneho AP takto nastavi (na linuxu do toho muzou klidne kecat i iptables, zalezi na kernelu v tom AP)... a vetsine lidi to vadit nemusi, komunikace mezi klienty neni vzdy potrebna - nekdy se i explicitne zakazuje...
    SUK
    SUK --- ---
    LAUNCHER: Jen polemizuju. Zadny takovy ti nereknu, dikybohu jsem se k nicemu takovymu nedostal (nebo o tom nevedel). Zato jsem videl dost ruznych zarizeni (a to i radove v cenovkach jdoucich do desetitisicu az statisicu), co konaly na siti velice podivne, nelogicke ci proti dobrym mravum jdouci cinnosti. Takze router, ktery (na nejakem SW bridgi) zahodi nejaky pochybny broadcast (to neni nutne zrovna "nevidi na sebe", pozor!) od nejakeho pochybneho zarizeni ...

    ... je treba prave to, co JEREMIUS ma doma :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SUK: Ktery router konkretne zaroven udělá frekvence pod stejnym jmenem a zaroven zarizeni na ruznych frekvencich na sebe nevidi (a na stejnych frekvencich vidi). Uz jsem toho videl hodne, ale nic takhle hloupeho jsem zatim nevidel.
    SUK
    SUK --- ---
    LAUNCHER: jen drobny postreh: nevime nic o kamere ani o routeru. Neni vubec zadny problem aby 2.4G, 5G byly nejakym zpusobem oddeleny, ba dokonce bych to u leckteryho zarizeni dokazal ocekavat. V leckterem (ve vsech?) dual band zarizenich jsou 2 wifi karty a RF mux a na L2 mezi nima vubec nemusi prochazet (vsechny) packety resp. treba jen broadcasty. Pak uz staci, aby kamera pouzivala nejaky dostatecne debilni zpusob (jak jsi rekl, voodoo) a nestesti je na svete :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JEREMIUS: Teoreticky: Mobil se nebavi s kamerou, nema jak. Bavi se s routerem. Kamera se bavi tez s routerem. Jestli je mobil k routeru pripojeny pres 2.4 nebo 5 nebo 6 a nebo treba jeste pres repeater navic by tudiz melo byt jedno, kamera ani nema jak se to dozvedet. Uz jsem doma rozchodil hromadu IoT veci. Prakticky: Obcas je to voodoo, obzvlast u vetsi exotiky.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    LAUNCHER: Však ale já nemluvím o kameře, ale o mobilu. Protože v návodu je vyloženě napsané, že se mám ujistit, že je mobil připojený na 2,4 síť. Mezitím jsem to 5GHz na routeru vypnul a kameru se mi podařilo rozchodit. Nevím, jestli to bylo tím nebo ne
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JEREMIUS: Takhle to nefunguje. Ta kamera se chyti rovnou na tu 2.4GHz, te 5GHz si ani nevsimne, nema jak.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    JEREMIUS: Aktivace kamer se vetsinou delaji pres WiFi Direct primo z te kamery. Potom v kombinaci s BT/NFC prehodi na sit kde maji byt.

    Muzes zkusit vypnout 5ku, ale neocekavam ze se problem poresi.
    Spis asi uz je aktivovana, pokud se pripojila k siti.
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    JEREMIUS: aktivace preci ale bude na ip vrstve, ty kamere/mobilu je jedno jak se do ty site pripojis pokud je to proroutovany
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    MCKIDNEY: Jde o to, že potřebuju rozchodit IP kameru, která umí jen 2,4, zatímco mně se telefon automaticky připojuje na 5 GHz. Takže mi nejde aktivovat. Ale asi teda bude nejjednodušší dočasně na routeru 5 vypnout a nechat běžet jen 2,4, rozchodit kameru a pak zase zapnout i 5 GHz
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    JEREMIUS: To je bohuzel vec FW a Android to neresi.

    Jako byvaly majitel oculus - nastav si WiFi takovou jako chces a zarizeni si vyberou.
    Specialne s modernima nastavbama uz neni duvod resit mit site co se prekryvaji.

    Bug v oculus quest 2 SoC (QualComm) SW neopravil a pravdepodobne nikdy neopravi.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JEREMIUS: Řešil jsem stejný problém (v mem případě jsem potřeboval aby byl připojen na 5GHz), ale nevyřešil. Nakonec jsem tedy nastavil pro každou frekvenci jiná jména. Což není optimální z dalších důvodů.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    JEREMIUS: Všechny frekvence mají stejný MAC?
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    KEL: Díky, nějaký pokusy od Xiaomi, cpát tam reklamy, byly myslím taky, ale to jsem naštěstí celkem rychle neutralizoval a od tý doby s tím byl klid. Ty "doporučení", alias reklamy, o na který si stežuju, jsou tohle:

    Android TV ads pull homescreen rating to just 1 star - 9to5Google
    https://9to5google.com/2021/05/06/android-tv-ads-rating-launcher/

    Zkrátka banner na nějakej debilní béčkovej seriál z produkce služby, kterou nemám a ani si jí nemůžu pořídít (obvykle Disney+), kterej zabírá 1/3 "real easte" na "homescreenu" TV.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Mám a/c wifi, kdy 2,4 i 5 wifina má stejný název. Telefon se mi připojí automaticky k 5GHz síti. Dokážu ho nějak přinutit, aby se připojil v 2,4 GHz?
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    KEL: jak... ?
    KEL
    KEL --- ---
    JOHNY_G: ale dají se velmi jednoduše vypnout
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SUCZKER: To je na delsi povidani, ale Android TV jako edice byl odriznut a proto ty boxy meli vesmes Android 4.4 a dost orezany.
    Google TV je nova edice toho sameho ve snaze dominovat set-top-boxy.

    Chromecast sticky jsou duvod proc to zabili a tedka si koupis stick od nich a dostanes Google TV.

    FireTV existuje, protoze pro svuj ucel nepotrebuji Play Store. (Amazon ma obrovske portfolio)
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    MCKIDNEY: Dotaz k tomu Chromecastu, o kterej jsem se podobne jako i FireTV nikdy nezajimal. Chapu spravne, ze:
    - nezavisly vyrobce IPTV settop boxu do krabicky muze nacpat Android, ale google mu jednoduse neumozni propojit to s Google sluzbama a musi se to kdyztak sideloadovat ...
    - ... a kdyz ted koupim Chromecast, tak bude narozil od drivejska obsahovat zamknuty Android TV prebrandovany jako "Google TV", kde jen Google urcuje, co a jak ma fungovat s kazdym dalsim update?
    - Android TV integrovany primo do "premiovych" televizi Google taky zabil?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam