• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ARIAEL: Vnitrni zdi 50-75cm - Moc hezke. Doufam, ze me pozves na prohlidku :-) Tahle rychlost jak jsem psal je extrem, za vchodovymi dvermi bezne nepracuji. Nejpomaleji je na tom Xbox #2 s ~60Mb/s download, coz me sice drazdi, ale vrat diry pro draty urcite nehodlam a za ten mesh mi to zatim nestalo. Nevylucuji ho do budoucna, kdyby v tomto detskem pokoji rostly velikosti stahovanych her vyrazne rychleji, nez tam poroste rychlost WiFi bez meshe.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    LAUNCHER: Aha, kdyz ti to staci :) Ja mam zdi nejakych 50-75 cm (3 patra), takze si s takovym pipatkem nevystacim... A po pravde tahle rychlost by me fakt nenadchla. Ostatne za neco se u tech MESH vysilacu plati, ze? A to uz vubec nemluvim o zahrade...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    MEDWYN: Zkus google, odporniku. Treba se dozvis, ze MESH jede jak po powerline, tak po kabelu tak po wifi :) Ale chapu, ze ty tomu rozumis nejlip i kdyz evidentne o tom vis velky ho***.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    LAUNCHER: V takovem pripade urcite ano. Ale obecne je wifi-connected mesh spis exit strategie, nikoliv go-to technologie, kterou je a bude kabel. Nebo to snad nekdo nekde v nove vystavbe pouziva? ARIAEL tomu rozumi nejlip, tak se ho zeptejme.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ARIAEL: Cca 12m daleko od routeru, mmj skrz 25cm nosnu zeď a 35cm strop takto. Tzn nejslabsi misto v celém domě. Mobil připojen 80MHz 2x2 ax.

    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    LAUNCHER: Takze tobe 5 Ghz prochazi bez problemu zdmi, podlahou a stropem? Zajimavy. Ale jo, u sadrokartonu to funguje :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    MEDWYN: Evidentne primo odpornik :) Gratulky :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MEDWYN: V Tvem pripade jak pises. Obecne ale kdyz Ti nestaci pokryti a nechces nebo nemuzes vrtat.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    ARIAEL: Proc bych mel mezi sebou APcka propojovat wifinou, kdyz je mam pripojene kabelem? Mesh je picovina.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MEDWYN: 1) "Vetsinou" visi na 5 GHz je mi bohuzel k nicemu.

    2) Konkretne Unify a XSX takhle, takze bych si s Unify patrne nepomohl. Doporuceni je rozdelit to, jak mam ja. Moc me to neprekvapuje, predpokladam ze do toho primarne mluvi koncove zarizeni, ne router.

    https://www.reddit.com/r/XboxSeriesX/comments/kcurm1/xbox_series_x_does_not_prefer_5ghz_over_24ghz_wifi/
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ARIAEL: Premyslim k cemu je to dobry, pokud nepocitam hotel. Mam 2 patra a sklep a vsude 5 GHz bez problemu z jednoho kvalitniho routeru.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Ehm - kupte si MESH a mate po problemech
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    LAUNCHER: To unifi taky - prave proto mluvim o tom, ze "vetsinou visi na 5g", cehoz jsem si vsiml spis v administraci. Slo mi ale o to podivat se, jak se ta zarizeni chovaji bezne, zda skacou tam a sem apod, cili o nejake statistiky.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MEDWYN: Nevim jak Unify, ale Fritz mi mmj ukaze, kdo je na jake frekvenci pripojeny prave ted, coz je myslim snazsi prace, nez logy.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    LAUNCHER: Mam unifi s nejakymi u6-lr a u6-lite apcky. 3 ruzne essidy (normalni, iot, guest) s ruznymi nastavenimi. Normalni essid je mixed 5g + 2.4g a signal je po celem dome skvelej, takze vetsinou mi mobily a laptopy visi na 5g. Ale moc to neresim, takze ani nesleduju. Spis tak sporadicky. Ale muzu zkusit mrknout do logu v Home Assistantu nebo Unifi Controlleru, pokud to nektery z nich loguje.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MEDWYN: LAUNCHER: Muj aktualni router je Fritz 7590 AX, ale podobne se mi to chovalo i s predchozimi. Jestli nekdo tohle umite spolehlive rozchodit, budu jen rad za rady a tipy na konfigurace, pripadne jine routery.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MEDWYN: Mam bohuzel ruzna jmena pro ruzne frekvence WiFi. S periodickymi pokusy o jednu sit s vice frekvencemi mam zatim nedobre zkusenosti, nehlede zda Android 12, Windows 11, XSX. Typicky se mi zarizeni pripoji na 2.4 GHz, protoze nejsilnejsi signal a minimum zaruseni od sousedu i na 2.4. Pramala snaha zkusit vyssi frekvence, ktere maji po dome logicky slabsi signal, ale i s nim vyrazne vyssi rychlosti.

    Nejspis s tim nikdo nic nedela proste i z toho duvodu, ze beznym uzivatelum dost mozna snaha o nejsilnejsi signal vyhovuje. Protoze (alespon u me) je to i na 2.4 GHz stale dost napr. na max bitrate Disney+.

    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SUK: Ver mi, ze to chapu. Taky patrim ke generaci co ocekava ze stejna akce bude mit stejnou reakci. Nevidim nic spatneho na tom prepinat mezi wifi rucne.
    SUK
    SUK --- ---
    MCKIDNEY: No, ono jde o to, ze ja mezi tema wifinama tak nejak prubezne prepinam, nekdy i dost narychlo - a kdyz chci na internety, tak se pripojim ke svmu telefonu. Ideal by samozrejme byl pripojovat prineseny router k mistni instalaci, jenze to by chtelo natahnout nejaky kabel a idealne jeste routry, co umi 802.11r, jenze ten s sebou nevozim a na misto mi to taky asi nikdo nekoupi, tak holt prehazuju...
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SUK: No to bohuzel nejde uplne udelat. Nebo jde, ale bylo by to o uroven vys a prineslo dalsi bugy jako jako ty feature co jsem zminil.

    Mrkni na ty dalsi volby. vypnout automaticke pripojeni vyresi souseda, ktery sviti na cely blok. Nevyresi ale hospodu pres ulici s verejnym hotspot a podobne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam