• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    CADDY
    CADDY --- ---
    MCKIDNEY: ne, tam je to právě dost strohé...

    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    CADDY: Samsung nastaveni, oznameni, plovouci oznameni?
    CADDY
    CADDY --- ---
    Ja uz si pripadam jak totalni kokot, nikdy jsem nebyl BFU, ale proste nevim...prolezl jsme vse nekolikrat, google taky nepomohl...

    Jak se zbavim nahledu notifikace, ktera vyskoci na povrchu a zabere mi tak ctvrtku displaye treba? Nechci vypnout notifikaci jako takovou, ani jeji obsah, ale jen to kratke zobrazeni v popredi, ktere zakryje cast obrazu, pripadne dokonce vleze zrovna pod prst, kdyz neco delam. Vim, ze to nejak slo, posledne jsme na to po delsi dobe prisel, ale dneska jsem musel vymazat data meseengeru, bo nefungoval po aktualizaci...a zase mi to tam skace a pul dne si s tim lamu hlavu.

    V nastaveni nic takoveho neni, tam bud jen zapnout/vypnout cele notifikace, pripadne zakazat obsah (a pak to vyskakuje stejne, jen s tim rozdilem, ze mam "novou zpravu" misto jejiho obsahu a odesilatele), v nastaveni aplikaci jsme nasel jeste zakaz vyskakovani do popredi (ale to taky nic nezmenilo a navic to u jinych aplikaci ani neni)...

    Nevite nekdo? Me to proste nehorazne sere a nerad bych tim hodil o zed :)

    Samsung Note 9, Android 10
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    KELDA: Na tohle existuje nastroj v linuxu a ten je soucasti android jako termux. Takze to jde hromadne i v mobilu. Tedka jenom jsem po operaci a nemuzu dohledat a asepsat info.
    KELDA
    KELDA --- ---
    MCKIDNEY: přesně chci cca fotky od 6/2022. Ale jak říkal BUCKOWSKI: cesta je možný právě přes PC ale kdy se k tomu dokopu ...:)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    KELDA: Prepokladam ze chces UI pro zmenu mnoha, ne jednu protoze to je snadne
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    KELDA: samsung nepoužívám - jejich UI se mi v telefonech fakt hnusí - ale v jednoduchou fintu bych nevěřil - nejjednodušší bude asi to stáhnout ručně všechno do počítače, tak to dávkově upravit (irfan view, xnview,...) a pak si je nahrát přímo do NAS nebo zpět do telefonu a doufat, že to teda udělá sync.
    KELDA
    KELDA --- ---
    Hoj, mám dotaz na převedení formátu obrázku HEIC na JPG. Existuje u Samsungu nějaká jednoduchá finta jak převést ( nahrazením)?

    Omylem sem si to nastavil a teď se mi nearchivuji obrázky na mou NASku protože jten format HEIC nezná.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    Dotaz k appce Teams.
    V minulosti jsem měla x týmů, všechny spojené s jednou mailovou adresou. Ráda bych se zbavila všech kromě jednoho (tj. komplet je odstranila z appky, aby se mi tam při přepínání účtů neustále nezobrazoval seznam 20 týmů, které tam nepotřebuju a nechci). Jak se to dělá? Googlit jsem zkoušela, ale asi je to vyšší level na mě.
    Vřelé díky.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    ARIAEL: Nee, zálohujou se mi i videa, který bych zas tak nutně vzhledem k jejich velikosti zálohovat nepotřeboval. Tak holt jednou za čas si to v mobilu dám bokem a z drivu smažu...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    MADCAT: Jako ze si do google photos budes davat DOCX, jo?
    HULIK
    HULIK --- ---
    MADCAT: U Google foto so můžeš vybrat jen který adresář ano a který ne ...
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    HULIK: Toho jsem se bál. A nastavit že by se synchronizovaly jenom soubory s určitou příponou, to chcu asi moc, že...
    HULIK
    HULIK --- ---
    MADCAT: Ano smažou se i v mobilu.
    Pokud je chceš v mobilu nechat je potřeba video v mobilu překopírovat do složky která není s Google foto synchronizována.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Hele když si smažu z google fotek nějaký videa, který se mi tam synchronizujou zároveň s fotkama, kvůli místu, tak se mi i zpětně smažou i v mobilu, aby synchronizace byla dokonalá, nebo v tom mobilu zůstanou? Se trochu bojím, aspoň v tom mobilu bych si je chtěl nechat, tak se radši ptám. Že dík!
    SANTUS
    SANTUS --- ---
    DARUMA: Nekolik znamych vyuzilo tohle https://www.mobileko.cz/ [Belehradska] a udajne OK.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Nemáte někdo tip na dobrou opravnu mobilů v Praze? Seknul se mi ve starém Pixelu sim tray se simkou. Asi bude potřeba rozlepit.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Jak se tu řešili sluchátka. Dneska jsem dostal Airpod 2 na opravu. Musím rict že je to dobře vymyšlené aby byla oprava dost znesnadněna až skoro znemožněna. Ještě že máme 3D tisk...
    A dik za tip na android app pro Airpody, pomohla .
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    LAUNCHER: Zarážející je, že to tvář nerozpozná na fotkách, kde prostě nemůže mít ten telefon problém jí rozeznat (dobrý světelný podmínky, postava v popředí), a naopak občas to někoho označí tam, kde bych ani nečekal, že stojí za to tu malou držku někde v dáli v rohu označovat....
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ARIAEL: Ptám se na situaci, kdy to nerozpozná, že na fotce je tvář.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam