• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    E42
    E42 --- ---
    TOM: Ta appka fungovat ani nemůže, podle popisu má dělat (a nejspíš dělá) něco úplně jiného (přehraje zvukovou notifikaci při vypnutí/zapnutí obrazovky).

    U některých aplikací (typicky video v Chrome) jde po zamčení obrazovky přehrávání spustit z notifikace a pak hraje jen zvuk i při vypnuté obrazovce. Obecné řešení ale neznám. Zkus se ale podívat po nějaké aplikaci na ztmavení obrazovky. Na AMOLED displeji by to mělo výrazně šetřit baterii i displej.
    TOM
    TOM --- ---
    Řešili jste někdo jak vypnout obrazovku a zároveň zachovat zvuk aplikace? Typicky YouTube, který to tak má záměrně, protože si takovou megafičuru schoval do premium verze, ale i obyčejnější appky, jako třeba iVysílání.
    Android 11 bez rootu.
    Standardní nastavením nelze - uzamknout obrazovku po x vteřinách nečinnosti nefunguje, protože přehrávání videa je činnost a spořič displeje se zapne pouze na kabelu/v dockině. Příslušné multimediální appky vyjmuty z optimalizace baterie.
    Sreen on/off appka vůbec nefunguje:
    Screen On Off Sound - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.argonremote.screenonoffsound
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Taky mi teď na S22U skočila aktualizace. Nebojim se toho a jdu do toho, tak snad se ta hujda nebrickne :)
    DATEL
    DATEL --- ---
    LAUNCHER: Ten druhý kus právě 🙁 Zkusil jsem vypnout VoLTE, prý by to mohlo teoreticky pomoci, ale moc tomu neverim. Cekam prave, jestli se to s touto novou aktualizaci zlepsi, jestli ne, budu to muset reklamovat. Jen nevim, jak to pripadne udelam, to bych zas musel nejdriv koupit novy telefon, abych do nej prenesl vsechny data.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DATEL: Na novém kusu, nebo to je ten původní? Omlouvám se, možná jsi to psal a já to zapomněl.
    DATEL
    DATEL --- ---
    DANYSEK: Díky za info, tak já to spustím taky.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    DATEL: ja do toho update na A13 uz sel a funguje mi zatim vsecko jak ma... ale teda s volanim sem zadny problem teda nemel ani predtim :)
    DATEL
    DATEL --- ---
    Tak mi právě na Samsungu S22 Ultra vyskočila aktualizace na One UI 5 a Android 13. Tak nevim, jestli to riskovat tak brzo, ale treba to opravi to vilani. Zase se mi o vikendu stalo, ze nefungoval odchozi hovor, respektive protejsek to zvednul, ale slysel jen praskani.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    XSOFT: Prave ze ne, ale 4 jsi jeste moznost mel a nedavno sli za hubicku koupit. 3900 s Buds Live myslim :) Kdyz jsou ostatni o 2 generace zpet, tak neni kam spechat.

    Bude mi chybet.
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    MCKIDNEY: Ono na to jde prindat magneticke kolecko? Mam Watch 5, a desme mi chybi to otocne kolecko, co jsem mel na Gear S3.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Reminku je dost, osobne mam rad kovove s magnetem. nespadnou ale netahaji. Na sport silikon kazde 3-6 mesicu.

    Jinak muzes ledacos zmenit v tom design. Jou taci co maji ten apple watch menu. Ja mam magneticke kolecko, takze me to vyhovuje. Na simulovane jsem si taky nezvykl.

    pokud te zajima baterka a pouzivas always on - zkus si v labs zapnout monochrome. Stejne Oneplus telefony to vypne pixel vrstvu AMOLED a prijdes o barvy ale zlepsi se kontrast a spotreba.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Samsung Watch 5 Pro - moje dojmy

    Samsung Galaxy Watch 5 Pro 45mm LTE černé - Chytré hodinky | Alza.cz
    https://www.alza.cz/samsung-galaxy-watch-5-pro-45mm-lte-cerne-d7355693.htm

    Katastrofa je ta kulatost. Neprehledne urizle texty - clovek se typicky u slova orientuje dle krajnich pismen, takze kdyz je leve krajni pismeno skryto kvuli kulatemu display, fakt slovo neprectu. "Kulate" GUI je nestandardni a podivne, otaceni s tim me nebavi a neprijde mi ergonomicke. Nastesti jde vetsinou i normalne soupat prstem pres display.

    Super jsou dostupne watch faces, kde nektere umi na display dostat spoustu infa naraz a jeste to jde opravdu mohutne nastavit a vybrat jake info kam. A konecne mi s Androidem dobre funguje synchro vseho mozneho, jasne, za cenu spotreby baterie.

    Netusim jak volani, protoze udajne: T-mobile umi Apple Watch a neumi Samsung Watch. O2 umi Samsung Watch a neumi Apple Watch. Ja jsem firmou vazany k T-M, takze smolik. Kdy budou v T-M podporovat Samsung nevedi, prestoze to stve napriklad i zamestnance T-M, se kterym jsem to resil a ktery je sam uzivatel Samsung Watch.

    Google Pay platby funguji jak maji, hura. Po libovolnem sundani hodinek nutno zadat PIN, ale i bez PINu funguje ledacos krome plateb, coz mi vyhovuje. Tzn kolik je hodin, jake bude pocasi atp uvidim i bez PINu po nandani na ruku z nabijecky.

    Vydrz pres dva dny bez volani, s volanim viz vyse netusim. Potesilo me ze to umi Qi bezdrat nabijeni. Mam na tom pohodlny nylon reminek, ten dam na stranu, hodinky polozim spodni stranou na libovolnou Qi nabijecku a hned se zacnou nabijet. Hura. Pozor, s defaultnim reminkem tohle snadno nejde, protoze nejde snadno dat na stranu. A obecne cely ten default reminek je peklo, nehlede na recenze. Nema zadny zpusob jak ho snadno a rychle trosku zuzit / rozsirit, nejmene pro sport nevhodne.
    _LEPIK_
    _LEPIK_ --- ---
    podelim se o zkusenost s objednavanim pixelu 7 pro z nemeckeho google store..nejprve jsem zkusil koupit s adresou preposilaci sluzby (znemecka.eu), platba prosla ale druhy den mi google objednavku zrusil a vratil penize
    nasledne jsem objednal s adresou kamaradky v nemecku, ze sveho google uctu, s ceskou kartou a to uz bez problemu proslo, takze jim asi vadi jen adresy preposilacich sluzeb..
    takze kdyby nekdo chtel (nerozbalene) pixel watch za nyxi cenu, tak posta (ja zustavam u fitbit sense ;)
    (vse provadeno bez vpn)

    ad NECROMAN
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Díky, vyzkoušel jsem NordVPN a zdá se být v pohodě.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    FORELLI: Mullvad nebo Windscribe.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    PETER_PAN: ok :-)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    MAESTRO_007: Jasne, ale to prece neni retailova sluzba srovnatelna s tim co se mysli pod dotazem: Jaky mi dopirucite VPN.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    PETER_PAN: máme server přes Digitalocean v Německu a na něm běží ta OpenVPN
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    MAESTRO_007: A pres jake servery mas OpenVPN?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam