• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ADM: bohuzel ta stranka lineage mi pise Loading... a nic se nedeje a v seznamu vlevo ani ten Asus Nexus neni, jen nejaky Asus zenfony, tak to mam asi smulu, takze fakt ten microg nejspis.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ADM: ha, to je ono, lineage OS, diky :) zkusim ten microg. Jdou na to potom normalne appky z Play store a nebo to uz je zavreny pro jejich ekosystem prosimte?
    ADM
    ADM --- ---
    HULIK
    HULIK --- ---
    DRAGON: Je na tom čistý android bez nadstavby protože to je Nexus, takže nic nemůže běžet svižněji. Je to dáno tím že se v něm aktualizují aplikace na současný nabobtnalý stav a prostě 10 let starý HW musí utáhnout aplikaci napsanou na současný HW. Myslím že není jak ho urychlit ....
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Ahoj, prosim pekne, mel bych dotaz: dostal sem Asus Nexus 7ii s androidem 6.0.1
    Vic uz updatovat nejde a mam navic pocit, ze by to asi nebylo kvuli performance vhodne. A muj dotaz: lze do toho nejak jednoduse nainstalovat nejaky custom rom, ktery na tom pobezi svizneji?
    KELDA
    KELDA --- ---
    EXCITE: no spíše fakt že to je stále v menu nastavení je divné. Sám to používám jen občas ale zrovna o víkendu jsem chtěl pustit nějaké video na TV a proto můj dotaz. Teď už alespoň už budu klidně spát a nebudu myslet na nastavení telefonu :)!!!
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    SKAUT: To vypadá jako dobrý řešení, takže vše je lokálně i ten VPN server je na samotném mobilu. Díky za tip.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ADAMH: Ta app udělá VPN přes kterou jde veškerý traffic. Takže jak si to pak člověk v ni nastaví, tak to bude fungovat. Když jsem potřeboval tak to šlapalo bezva.
    Pokud vím tak žádné úplné odstřihnutí aplikace přímo v OS standartne není.
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    SKAUT: Trošku jsem doufal v nejakou nativní podporu. Popravdě nechápu jak to bez podpory OS a bez rootu může fungovat, když budou chtít dve aplikace současně přistupovat na mobilní net tak je to odstřihne oboje?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ADAMH: Appka NetGuard.
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    Je nejaka moznost jak v ramci os blokovat pouziti mobilních dat pro urcene aplikace?
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    KELDA: Co tak čtu, Samsung zřejme cutnul vývoj aplikace a stáhnul jí z Google play. Na Samsung TV to asi funguje nějak dál,(maj na webu seznam kompatibilních TV) u jinejch se to nepovede, podle hlášení uživatelů, rozchodit. Ale proč, to nevím.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    KELDA: ta samá zkušenost s S10e. Podle mne to po nějakým updatu telefonu přestalo fungovat, nenachází to ani telku Panasonic, ani Android TV box.
    KELDA
    KELDA --- ---
    KELDA: pomohl Smart Things od Googlu. Samsung má smartview přímo v hlavní nabídce a je nefunkční, někde jsem četl že ho už nepodporuje ... Nebo to tak neni?
    KELDA
    KELDA --- ---
    Ahoj, nenašel sem téma k SmartView. Jen prosba zda někdo neřešil - mám Samsung 10e a bez problémů jsem se díval na TV přes fci SmartView. Ale v poslední době se mi to nedaří. Ti co mají jiné fony tak se připojí ale já tv prostě nenacházím a není v seznamu.

    Nevíte co s tím? WiFi síť stejná, povolení v tv (Philips) ok, vyresetoval jsem obecná nastavení sítě ale do továrního jsem ještě nešel ...

    Díky!
    PRUSATKO
    PRUSATKO --- ---
    Ahoj vsem, mam problem s tabletě Lenovo E10, resp. nedari se mi najit drivery pro win10 a praci s Adb, nema nekdo? Dik
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    STENNY: jsou jenom 2 moznosi, kde muzou byt ulozeny .. bud /sdcard (sdilena storage pro vsechny) kam ma pristup jakejkoliv file explorer nebo vlastni storage apky v /data/data kam ma ale pristup pouze ta dana aplikace.
    ad 2) jedina moznost jak to dostat ven je export nekde v aplikaci (pokud ho ma) nebo root.
    STENNY
    STENNY --- ---
    Taky přihodím jeden dotaz:
    Ve starším telefonu mám nainstalovanou hru Kai Chronicles, která už teď nemá podporu. Aby se hra dala hrát, tak jsem do ní stahoval knihy z aonproject.com (IIRC) - stažení knihy je nabídka přímo v appce a hra se neptala, kam je má uložit. Knihy už teď stáhnout nejdou, protože podpora ukončena.
    Aplikaci/hru jako takovou jsem byl schopný do nového mobilu přetáhnout, ale knihy se tam nenakopírovaly a nedaří se mi zjistit, kam se ve starém mobilu vlastně uložily; nakopírování datového souboru ze starého mobilu do nového nepomůže. Existuje na to nějaký nástroj/postup?
    Díky.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Uff, tady je teda nezodpovezenych dotazu. Mno zkusim vlastni.

    Android 12, Nokia XR20. Handsfree v aute je Parrot MKi9200.
    Telefon se normalne sparuje a pres BT se da volat, prijimat, hlasove ovladat, vse funguje.
    Pouzivam i jako navigaci a bez problemu.
    Z komunikatoru nainstalovan Viber, Whatsapp, Telegram, Messenger.

    Pak se neco stane a prestane fungovat mikrofon/repro (asi na me strane). Cislo se sice diky Parrot vytoci (nebo hovor prijme), ale neslysim uz vyzvaneni a neprenasi se zvuk ani ke me a ani z meho mikrofonu na druhou stranu. Kdyz ale zkusim volat pres whatsapp, tak to jde.

    Hlasitost pro hovory mam nastavenou OK, v tom to nebude. Restart telefonu nepomohl. Pak to zniceho nic zase samo slo. Bezici aplikace jsem ukoncoval, ale neco mozna bezi na pozadi (notifikace).

    Napada vas neco?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Prosim pekne, tusi nekdo, jestli jde pouzit tablet (Samsung Galaxy Tab S 8+) jako monitor pro pocitac? Ale mam podminku, potrebuju ho nastavit, abych dal do neho usb-c -> HDMI a potrebuju pres nej nabootovat, takze nemyslim takovou tu pomucku, kdy na tabletu nastavim "Secondary monitor" a ve windows zmacknu Win+K, proste potrebuju, aby tablet zobrazoval, co prichazi z HDMI... potrebuju dat do miniPC hdmi kabel, spojit to s tabletem jako monitor pres tu HDMI redukci a udelat z nej cisty monitor.

    to asi mam smulu, co?
    dik
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Čau, nenapadá vás nějaký režím focení, kdy by se mi fotky automaticky nezálohovaly v určitém čase? Jde mi o to, že mám 100 fotek z práce a 3 z odpoledne do "albíčka". Neřešil to někdo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam