• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KENZO: a mezi spamy a blokovanymi je nemas?
    KENZO
    KENZO --- ---
    Help. U ikony ZPRÁVY mi stále visí 12 nepřečtených zpráv, ale v inboxu je vše otevřené. Nepomohl restart, smazání a odstranění z plochy, aktualizace aplikace ZPRÁVY, nic. Model Sony Xperia 1 V poslední verze androidu
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ZVIRATKO: Mně většina věcí drží, ale všechno co fungovalo a chtěl jsem koupit znovu mezitím přestali vyrábět.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ZVIRATKO: Mazec. Tak to u mě úplný opak. Jedna nabíječka do auta - 3roky? nez jsem ji měnil protože jsem chtěl ( ta drží 4 rokem). Kabely drží ( mám tu jeden kterým každý večer pripojuju mobil, uz 7 let ). Zdroj do zásuvky - 4 roky a pohoda. Nekolik rozdanych kabelu a taky fungují až na jeden - ten dotyčný znicil mechanicky.
    Držák od nich nemám takže netuším ale ostatní drží ukázkově.
    Navic byli první co nabízeli USB - PD kabely, 65W i 100W
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    AXTHEB: vsechno co jsem kdy od Baseusu koupil odeslo behem nekolika tydnu. Kabely, nabijecky, drzacky, snad bez vyjimky fakt vsechno.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    SUK: Nebo klidne jen google keep, pokud nemas velke naroky
    ACID
    ACID --- ---
    SUK: používám listonic, primárně je to na nákupní seznamy, ale mám tam i podobný checklist pro závody..
    SUK
    SUK --- ---
    Ahoj,

    nemel by nekdo tip na android appku, s kterou bych si mohl udelat nejaky checklisty? Vzdycky pred akci neco zapomenu, tak bych si rad sepsal obecny seznam ke kontrole a ten si vzdycky pri nabalovani do auta prosel - mohl bych to mit jen jako text, ale nejaka sofistikovanejsi vec pro nas chronicky zapominace by asi bodla :) Diky!
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    AXTHEB: Coz mi připomnělo. Ne každá autozasuvka je stejná, známý s tím měl problém a musel mit trošku jiný adaptér který měl vhodnější koncovku.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    No já teda s Baseusem až tak dobré zkušenosti nemám, nemělo to odpružené plus, věčně to ztrácelo kontakt a pakl to zasmrdělo.

    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Přimlouvam se za níže uvedený Baseus, několikaletý spokojený uživatel
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JIMX: mám tuhle a nabije mi i notebook (HP 640G8)

    https://www.aliexpress.com/item/1005004586660767.html
    JIMX
    JIMX --- ---
    Nemáte někdo doporučení na nějakou USB-C nabíječku s rychlým nabíjením do auta ... jestli se nepletu, tak auto zásuvka má 5A pojistku, tak by to mohlo dát nějakých 60W ...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    ADM: Na starých Androidech to uživatel celkem pod kontrolou měl, a dopadlo to jak to dopadlo :-D.
    ADM
    ADM --- ---
    JOHNY_G: njn, me na tyhle filozofii proste triggeruje to, ze jako uzivatel takovou zasadni vec nemam pod kontrolou tak jako na pocitaci
    KULA
    KULA --- ---
    RAINBOF: už je to vymyšlené :) zítra ráno to bude dělat radost někomu dalšímu.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    PEJR: Nechám stranou, nakolik je vhodné se na podobné věci ptát ChatGPT a nakolik je ta odpověď přesná, a jen upozorním na to, že původní dotaz vedl na Clear all v Recent apps, a můj nejsilnější point byl v tom, že odswipnutí ani clear aplikace neukončuje :-)).
    PEJR
    PEJR --- ---
    btw.. co říká chatgpt:

    proč nevypínat aplikace na androidu
    ChatGPT
    Nevypínání aplikací na Androidu se často doporučuje z několika důvodů:

    Rychlejší spuštění: Android ukládá aplikace do paměti (RAM) i po jejich zavření, což umožňuje rychlejší spuštění při následném použití. Pokud často zavíráte a znovu spouštíte aplikace, může to způsobit zbytečnou zátěž na systém a zpomalit jeho výkon.

    Šetření baterie: Opakované spouštění aplikací může spotřebovávat více energie, než by zůstávaly v paměti. To může vést k vyššímu využití baterie.

    Správa paměti: Android má mechanismus řízení paměti, který automaticky uvolňuje paměť, když je potřeba. Pokud vypínáte aplikace ručně, můžete narušit tento mechanismus a způsobit problémy se správou paměti.

    Aktualizace a upozornění: Některé aplikace mohou potřebovat běžet v pozadí, aby mohly aktualizovat data nebo vám zasílat důležitá upozornění. Pokud je vypnete, můžete ztratit důležitá oznámení.

    Stabilita systému: Android je navržen tak, aby mohl efektivně spravovat běžící aplikace. Vypínání aplikací může způsobit nestabilitu systému nebo problémy s funkcemi, které spoléhají na pozadí běžících procesů.

    Místo toho je lepší nechat Android spravovat běžící aplikace a spoléhat se na jeho schopnost správy paměti a energie. Pokud se setkáte s problémy spojenými s výkonem nebo baterií, je lepší se zaměřit na optimalizaci nastavení a aplikací než na ruční vypínání aplikací.
    DUNICAN
    DUNICAN --- ---
    Mám ještě dotaz ohledně ovládání hlasitosti, který mi na Androidu dlouhodobě přijde velmi špatný. Konkrétně bych chtěl, aby 1) ovládání bylo mnohem jemnější (ta nejnižší nenulová pozice mi přijde šíleně hlasitá), 2) aplikace neměly možnost zablokovat ztlumení (např. během hovoru na Whatsappu nelze telefon ztlumit na nulu, což mi přijde vyloženě skandální).

    Vyzkoušel jsem různé aplikace, které tohle chování mění, ale žádná mi nepřišla dobrá. Máte někdo nějaký tip v tomhle směru?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam