• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    JCK
    JCK --- ---
    KEJKLIR: jednoduše v play - detaily aplikace, nahoře 3-dot menu a zakázat "enable auto-update". pak se při každým update all sice znova zeptá jestli chceš nebo ne, ale to se dá vydržet..
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KEJKLIR: Zrusit vazbu na google store
    KEJKLIR
    KEJKLIR --- ---
    Prosím vás, jde nějak zakázat v Play aktualizace konkrétní aplikace? Aby zmizela ze seznamu Updates available ale bez aktualizace?
    Jde mi o zde nedávno zmíněný dialer True Phone, který na čas z Play zmizel a teď se vrátil kdy ale podle infa a recenzí musel splnit nějaké Google Play Policy a odstranil funkci nahrávání hovorů. Ne že bych to využíval hojně, ale nerad bych se té funkce zbavil a otravuje mě, že nemůžu dát Update all, ale musím odklikat aplikace k aktualizaci ručně, abych ten dialer neaktualizoval. Nemáte někdo nápad?
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    NAVARA: Tasků, ne eventů. Týká se to čistě jen tasků
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JEREMIUS: I když... tasků nebo schůzek? V Google se nudili, tak dojebali tasky do nepoužitelnosti - z kalendáře (na Google straně) jsem je čistil a předělával na schůzky, sralo mne jejich zobrazení a nefunkčnost už tam, ani jsem se ke zobrazení v BC2 nedostal.
    O_THREE
    O_THREE --- ---
    MCD: BUCCI: odpojit hodinky jsem popravdě nezkoušel. Hodinky jsem měl napojené hned od začátku. Na fórech jsem našel nějaké odpovědi, odkazující víceméně na změny v nastavení v aplikaci telefon. Postupně jsem přenastavil různá oprávnění a najednou to začalo fungovat. Popravdě nevím, co přesně tu chybu dělalo, protože jsem v nastavení těch věcí změnil více najednou.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JEREMIUS: Bude to tebou, checknul jsem nedávno zadaný schůzky jak z mobilu tak webu a v pohodě
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Kdo používáte ten Business Calendar 2, zobrazuje vám to správně časy u Tasků? Když vytvořím task v Google kalendáři s konkrétním časem, v BC2 se mi zobrazuje jako all-day task. A naopak, když v BC2 nakliknu task a dám mu konkrétní čas, v Google kalendáři se mi zobrazuje jako all-day task. Zkoušel jsem googlovat a nenašel jsem nic, takže nevím, jestli jsem zase nějaká výjimka, nebo se blbě ptám googlu
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    O_THREE: je to schovaný někde v nastavení aby se vždy zobrazoval full screen nebo jen lišta v případě že běží jiná aplikace....
    MCD
    MCD --- ---
    O_THREE: Děje se to i v případě, že telefon není propojen s hodinkami?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    PAN_UZIVATEL: problem je, ze pripona neurcuje obsah souboru .. tzn. muze to byt pojmenovane ".db" a vevnitr muze byt technicky cokoliv
    taky to muze byt i databaze, ale databazovych formatu je tolik, ze muzes naslepo hledat opravdu dlouho


    k urceni typu souboru

    to s tou hlavickou soboru se dela takhle:
    "From here we can see the first portion of the file, which includes the file's header. In most file headers, the first few letters indicate the file's signature."
    Determine the file type of an unknown file - TheAlmightyGuru
    http://www.thealmightyguru.com/Wiki/index.php?title=Determine_the_file_type_of_an_unknown_file

    a nebo na to muzes pouzit dedikovanou utilitu, viz
    How can I determine file type without an extension on Windows? - Super User
    https://superuser.com/questions/274734/how-can-i-determine-file-type-without-an-extension-on-windows
    - pokud mas pristup k linuxovym utilitam, tak pres "file" command
    - a nebo si stahnout ten TrID a zkusit to analyzovat pres to
    PAN_UZIVATEL
    PAN_UZIVATEL --- ---
    TOOMIX: Zkousel, nejde. Pise mi to, ze soubor neni databaze. Ale soubor je Data Base File, .db. Tak nevim. S hlavickou v notepadu upne nerozumim.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PAN_UZIVATEL: zkusil bych SQLite DB Browser. Případně to otevři v notepadu a podle hlavičky na začátku bys mohl poznat, co je to přímo za formát

    DB Browser for SQLite
    https://sqlitebrowser.org/
    PAN_UZIVATEL
    PAN_UZIVATEL --- ---
    Ahoj, mam ze stareho telefonu file ve formatu .db. Zkousel jsem veskery doporuceny software z webovky https://opendbfile.com/, ale nic nefunguje. Nejake rady? Mam v tom veskere kontakty, a tak by se mi hodilo to nejak prevest. Diky.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    O_THREE: To nevim. To se deje, kdyz jina aplikace ma povoleno byt v popredi a proste se tam nacpe. To muze byt hodne veci, ktere tam mas. Ale pravdepodobne to nebude zadna slusne napsana ofiko aplikace od google.
    Za "beznych" okolnosti se to deje kdyz ti zvoni telefon ci uz ho mas prijaty a mluvis a gestem si sahnes na jinou fullscreenovou aplikaci, ktera ti bezi na pozadi. Potom se to takhle predela. Takze bych to podezira na neco, co se nechova korektne a cpe se do popredi i kdyz nema...
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    ROBIN_SNNS: se samsungem jsem se rozloučil s S8 OneUI.1 a po dohadech s jejich je chybou, kterou mi chtěli naúčtovat, jsem se zařekl, že Samsung už nikdy...
    Ale zkusil bych prohledat v nastavení herního režimu
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    BUCCI: Galaxy S22 Ultra SM-S908B/DS a sorry, je to android 14/one ui 6.0
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    ROBIN_SNNS: čistý droid nebo nadstavba? Jaký telefon?
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Android 11 mě štve. Během hraní her mi na obrazovce neustále zobrazuje ikonku kamery (funkce záznam obrazovky), která jen a jen překáží a ruší. Tuší prosím někdo jak se toho zbavit?
    O_THREE
    O_THREE --- ---
    O_THREE: v Nastavení - Aplikace - Telefon - Otevírání ve výchozím nastavení mám Telefon. Výchozí aplikace k volání Telefon (Výchozí nastavení systému)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam