• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Máte nějaké doporučení na náhradu za mapy.cz pro starší android? před pár měsíci odstřihli vše starší 8.0 - aktuálně už není možné stáhnout ani offline mapu, ani se nenačte podklad přes data - verze 9.39.1
    XARGH
    XARGH --- ---
    E2E4: dik za nasmerovani. nemohl jsem to nikde najit, a tak jsem nainstaloval https://play.google.com/store/apps/details?id=com.treydev.micontrolcenter&hl=en&gl=US a poreseno (s drobnymi mouchami) predhravac je zas kde ma
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XARGH: někde v nastaveních je, doufej, styl té notifikacni lišty..

    CUKI
    CUKI --- ---
    SKAUT:
    CUKI: Tak pomohlo odinstalovat a nainstalovat služby google a restart celého telefonu (nejen služby). Samotným restartem se to nepovedlo.

    Tak kdyby měl někdo podobný problém...
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    CUKI: GPS Status je ta apka
    CUKI
    CUKI --- ---
    CUKI: Tak má to pokračování ani druhý mobil se moc nechytá, je to o něco lepší ale stejné. Někde to poskočí i o kilometr!

    Že by od Sevilly do Portugalska chyběli satelity se mi nezdá...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    NECROMAN: nakonec jsem objednal Redmi Note 14 Pro 5G
    CUKI
    CUKI --- ---
    Vlastně nevím jestli je to otázka androidu a nebo telefonu, ale zkusím to zde, protože se mi nezdá, že by to byla chyba HW.

    Poslední asi 2 dny mi vůbec nejede GPS. Je jedno jaké mapy, ale prostě polohu hází s šílenou nepřesností. Někdy ji sám udává jako odhadem 20m rádius, ale ani tak se netrefí. A je třeba o 100 a více metrů vedle. Pak poskočí zase někam úplně mimo.

    Vím že je nějaká androidní appka která ukazuje kolik satelitů vidím, kdyby někdo poradil jak se to jmenuje a nebo co dělat dál.

    Ale konkrétně obecně několik dalších telefonů prostě po čase musím celé reinstalovat aby mi GPS vůbec naběhla, proč se tak děje? Někdy nepomůže ani to a řešení je nový HW. Teď to ale není myslím ten případ. GPS naběhne hned jen je mimo. Dá se nějak nastavit, kontrolovat a reinstalovat aplikaci/modul který obsluhuje přímo GPS?
    XARGH
    XARGH --- ---
    po upgrade Androidu 12->13 se mi na Realme zmenil vzhled "prehravace" na liste oznameni (doufam, ze to rikam dobre) z velkeho snadno ovladatelneho na maly ctverecek, naopak se roztahly "tlacitka" pro wifi a BT :-/
    netusite, lze li ziskat puvodni vzhled nebo proste smula?
    telefon neni rootly a nebude
    XARGH
    XARGH --- ---
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    NECROMAN: Spis Pixel 6 PRO...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Jaký Android cca za desítku byste vybrali ženě/přítelkyni?
    Uvažuji Samsung A55 nebo Google Pixel 7, nebo jiný?
    KURE
    KURE --- ---
    Nemáte někdo galaxy tab 9 ultra? Není to moc velký?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MADCAT: Samsung, prvnich 30 postu a nic. Nicmene novejsi Samsung maji auto HDR:

    https://us.community.samsung.com/t5/Galaxy-S24/S24-Screen-Gets-Brighter-When-Looking-at-Photos/td-p/2799745

    HDR fotka bude navysovat vnimany jas, ale nezmeni nastaveni jasu.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Zeptám se tady, protože to vypadá, že jde možná o záležitost mobilu... Jak je možný, že návštěva jednoho konkrétního klubu mi skokově zvýší jas displeje na mobilu, žádnej další klub mi to nedělá? A když z klubu odejdu, tak se jas zase vrátí na původní úroveň. Mobil je Samsung, ten klub je "foto našich biků". Wtf? Nebo za to můžou fotky v tom klubu? Nebo nějaký metadata u nějaké jedné konkrétní fotky?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ANARCHY: Jestli máš Mikrotik router, tak v něm se dá nastavit odpojení klientů s mizerným signálem. U jiných to možná půjde také.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ANARCHY: pouzit Llamu a nascriptovat si to?
    Automate - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.llamalab.automate&hl=en_US&gl=US

    Wi-Fi signal strength ⋅ Automate for Android ⋅ LlamaLab
    https://llamalab.com/automate/doc/block/wifi_signal_level.html
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    Mám problém se kterým si nevím rady:
    Samsung S23
    Android 14, One UI 6.0

    Ať dělám co dělám, tak se mi telefon pořád připojuje k domácí wifi i když jsem na zahradě kde má velmi slabý signál (takže výsledkem je, že se připojí a prakticky žádná data neprojdou)
    Zapnul jsem tu Samsungovskou inteligentní wifi, která by v takovém případu (aspoň podle toho co o ní píšou) neměla wifi se slabým signálem připojovat, případně ji odpojit jakmile úroveň signálu klesne, ale prostě nic takového jsem nezaznamenal - od wifi se odpojí až v době, kdy od baráku odejdu třeba na 100m, i když už 20m od baráku je přenosová rychlost de facto nulová. A když přijdu zvenku na zahradu, kde je opět sinál velmi slabý, tak se telefon k wifi připojí i když je tam signál tak slabý, že data netečou - takže musím ručně vypnout wifi (nebo se od toho routeru odhlásit), protože telefon to sám prostě neudělá.

    Má to nějaké řešení?
    CUKI
    CUKI --- ---
    Kdysi jsem tu hledal přehrávač na audioknížky a řešil jsem že se mi některé sekají. Nakonec jsem přišel na to že problém je BT přenosu, tak jen kdyby měl někdo stejný problém...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam