• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    LEF: a v aplikacích (může být označena jako systémová) tu aplikaci Baterie (ta apka ve ketré nastavuješ ty výjimky) vidíš?
    LEF
    LEF --- ---
    BUNDA: aha, tak to jsem zase ja spatne pochipil. nenapadlo me vypnuti aplikace baterie, myslel jsem ze kdyz je to v nastaveni, tak se nejedna o apku ale soucasti androidu.

    Ale abych ospovedel, nastavil jsem n nastaveni baterie aby to nekontrolovalo aplikace a zaroven vyjmul aplikace ze seznamu kontrolovanych. nekdy se jeste podivam do nastaveni samotne aplikace (treba ten WA) a tam opet v nastevni vypnu tu kontrolu, pokud je tam aktivni. po par dnech je to vse opet v rezimu kontroly spotreby :-(

    Moznost vypnuti funkce baterie komplet jsem nenasel.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    LEF: nejsem si jist, zda jsem tě pochopil správně. Vypnul jsi celou tu aplikaci šetření nebo si ji nechal běžet a jen si v ní nastavil vypnutí pro vybrané aplikace jako je ten WA apod.? Já měl na mysli vypnout celou tu apku a nepoužívat ji. Vymazat jí data zakázat spuštění a killnout jí.
    LEF
    LEF --- ---
    BUNDA:
    ANARCHY:
    přesně tak. vypnuto v nastevení/baterie, následně zkontrolováno a případně vypnuto v nastavení aplikace. po pár dnech je vše opět v režimu šetření, který u baterky téměř 10.000mAh je celkem zbytečné.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    BUNDA: Jestli chápu dobře, tak se pokusil tu funkci úplně vypnout, ale nezafungovalo to.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    LEF: píšeš, že je možnost tu aplikaci vypnout, tak bych to i udělal. Tyhle rádoby spořiče ti prakticky nic neušetří a jen komplikuje fungování ostatních aplikací.
    LEF
    LEF --- ---
    cau, prosim o radu. Ulefon Power Armor 18, verze androidu 13. To ze mi nefunguje Nyxdroid nebudu rozebirat, snad jen kdyby se nekomu chtelo ho udelat pro novejsi verze androidu, ddekuji.

    ALe co me vazne trapi je jakasi funkce "Baterie". Ta ma kontrolovat aplikace zda na pozadi zbytecne nezerou energii a pripadne ji zavre. Je tam moznost tuto funkci vypnout a take vyloucit aplikace, ktere se nemaji kontrolovat (a nasledne zavirat). Funkci mam vypnutou. jenze zhruba ob den musim vlezt do nastaveni a opetovne vyloucit aplikace z kontroly. je to vopruz predevsim u komunikatoru jako WhatsApp, kdy ji to zavre a pak samozrejme nechodi zpravy. Az kdyz otevru ze chci nekomu napsat, tak ejhle, stahne to zpravy vidim ze mi psalo nekolik lidi. Tato funkce se da vypnout take primo v aplikaci, jenze vysledek je stale stejny, po nejake dobe se mi opet hodi do kontrol a vypinaji se.

    Nejaka rada co s tim, co hledat, kde jeste nastavit, co odinstalovat nebo naopak nainstalovat. jo ja vim ze cina, ale tak nejak se mi telefon menit nechce.

    dekuji vsem za konsdtruktivni rady.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    BUNDA: IP68 a termokamera od Fliru je zatím dostatečný důvod, abych ten telefon držel při životě ;)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TEAPACK: novější mobil (nebo alespoň rom s novější verzí) není řešení? Ono těch omezení bude přibývat stále víc a udržovat při životě starý hw se vyplatí jen v extrémních případech.
    HULIK
    HULIK --- ---
    TEAPACK: Locus map a stáhnout něco do offline.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Máte nějaké doporučení na náhradu za mapy.cz pro starší android? před pár měsíci odstřihli vše starší 8.0 - aktuálně už není možné stáhnout ani offline mapu, ani se nenačte podklad přes data - verze 9.39.1
    XARGH
    XARGH --- ---
    E2E4: dik za nasmerovani. nemohl jsem to nikde najit, a tak jsem nainstaloval https://play.google.com/store/apps/details?id=com.treydev.micontrolcenter&hl=en&gl=US a poreseno (s drobnymi mouchami) predhravac je zas kde ma
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XARGH: někde v nastaveních je, doufej, styl té notifikacni lišty..

    CUKI
    CUKI --- ---
    SKAUT:
    CUKI: Tak pomohlo odinstalovat a nainstalovat služby google a restart celého telefonu (nejen služby). Samotným restartem se to nepovedlo.

    Tak kdyby měl někdo podobný problém...
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    CUKI: GPS Status je ta apka
    CUKI
    CUKI --- ---
    CUKI: Tak má to pokračování ani druhý mobil se moc nechytá, je to o něco lepší ale stejné. Někde to poskočí i o kilometr!

    Že by od Sevilly do Portugalska chyběli satelity se mi nezdá...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    NECROMAN: nakonec jsem objednal Redmi Note 14 Pro 5G
    CUKI
    CUKI --- ---
    Vlastně nevím jestli je to otázka androidu a nebo telefonu, ale zkusím to zde, protože se mi nezdá, že by to byla chyba HW.

    Poslední asi 2 dny mi vůbec nejede GPS. Je jedno jaké mapy, ale prostě polohu hází s šílenou nepřesností. Někdy ji sám udává jako odhadem 20m rádius, ale ani tak se netrefí. A je třeba o 100 a více metrů vedle. Pak poskočí zase někam úplně mimo.

    Vím že je nějaká androidní appka která ukazuje kolik satelitů vidím, kdyby někdo poradil jak se to jmenuje a nebo co dělat dál.

    Ale konkrétně obecně několik dalších telefonů prostě po čase musím celé reinstalovat aby mi GPS vůbec naběhla, proč se tak děje? Někdy nepomůže ani to a řešení je nový HW. Teď to ale není myslím ten případ. GPS naběhne hned jen je mimo. Dá se nějak nastavit, kontrolovat a reinstalovat aplikaci/modul který obsluhuje přímo GPS?
    XARGH
    XARGH --- ---
    po upgrade Androidu 12->13 se mi na Realme zmenil vzhled "prehravace" na liste oznameni (doufam, ze to rikam dobre) z velkeho snadno ovladatelneho na maly ctverecek, naopak se roztahly "tlacitka" pro wifi a BT :-/
    netusite, lze li ziskat puvodni vzhled nebo proste smula?
    telefon neni rootly a nebude
    XARGH
    XARGH --- ---
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam