• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    E2E4: Když to zjistím, tak dám vědět.
    Zatím vím jen že jde o adresu ssp20[.]vision-nebula[.]com
    (tečky jsem radši zavřel do závorek, aby nevznikl klikatelný odkaz, kdyby tam něco škodlivého bylo)

    Když jsem to googlil, tak jsem našel jen pár seznamů blokovaných adres pro adblock, jinak žádnou zmínku o tom, co by tam mohlo být škodlivého
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ANARCHY: to pak dej vědět co to bylo.. si říkám jestli spíš něco typu že za malware označili nějakou IP adresu kde historický byl, ale mezitím ho odstranili a na tý adrese je už dávno něco jinýho.. nebo tak neco.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    PISTA1: Děkuju!
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ANARCHY: netguard v pro verzi by to měl umět, se základem můžeš blokovat jednotlivý appky a tak zjistit která to dělá.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MADCAT: Zkus Simple Gallery, to jsou Slovaci, kteri okopcili QuickPic.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    Poradíte někdo, jestli existuje appka, která i bez rootování dokáže monitorovat síťový provoz na Androidu a zjistit která jiná aplikace se pokouší připojit na nějaké konkrétní URL?
    Chodí nám varování od providera, že co chvíli blokuje provoz z naší sítě na nějakou malwarovou stránku, povedlo se mi to aspoň izolovat na jeden konkrétní telefon, ale antiviry na něm nic nenašly...
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Používáte tu někdo galerii QuickPic? Teda konkrétně nějakou tu verzi alternative, která vznikla poté, co původní apku vývojář prodal číňanům jako nástěnku na tunu reklam a šla kompletně do kopru. Mám totiž problém, že jsem vyměnil SD kartu za větši, a teď mi QuickPic nenajde v nastavení dotyčnou kartu, abych si mohl nastavit included a excluded složky. Jinak obrázky z SD karty normálně zobrazuje. Co s tím?
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    MADCAT: taky mi to dělá s23
    Dělá to fotka od Ducatimonster...když zobrazim pouze osm posledních, tak už to nedělá...
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    TOM: v teto kategorii jsem osedlal IIIF150 B2 Pro a zatím se to chová příčetně
    TOM
    TOM --- ---
    LEF: mám starší Armor 11T 5G, a dělá něco podobného.
    Jakékoli aplikaci nastavím oprávnění (překryv obrazovky, přístup na media, ...), tak to po nějakém čase "zapomene". Nefungují mi například vůbec žádné widgety (jsem zvyklý používat víc druhů, v kombinaci s Nova Launcherem).
    Extrémně frustrující, dal jsem ho dětem místo tabletu.
    Kdybys na něco přišel, tak dej prosím vědět. Zatím je pro mě do budoucna UleFone no go. S obavami očekávám moment, kdy mi odumře stařičký CATS61. Doufám, že do té doby nezkrachujou tihle brňáci (ještě jsem od nich nic nezkoušel):
    iGET Blackview GBV8900 Thermo Orange - iGET.eu
    https://www.iget.eu/iget-blackview-gbv8900-orange/
    Nevím jestli by se byli ochotní pochlubit, jestli jim je náhodou taky nevyrábí Bullitt group
    The phone maker behind Cat and Motorola’s rugged lineups has shut down - The Verge
    https://www.theverge.com/2024/1/31/24056970/bullitt-group-rugged-smartphones-cat-motorola-folded-insolvency
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Jo android to ma v sobě. Standardně takhle nefunguje ( alespoň čistý android na Pixelu ). Tady to vypadá že Číňan nastavil hodně agresivní šetření 🤦
    LEF
    LEF --- ---
    BUNDA: nevidim. ja si myslim ze je to funkce androidu, nikoliv apka.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    LEF: a v aplikacích (může být označena jako systémová) tu aplikaci Baterie (ta apka ve ketré nastavuješ ty výjimky) vidíš?
    LEF
    LEF --- ---
    BUNDA: aha, tak to jsem zase ja spatne pochipil. nenapadlo me vypnuti aplikace baterie, myslel jsem ze kdyz je to v nastaveni, tak se nejedna o apku ale soucasti androidu.

    Ale abych ospovedel, nastavil jsem n nastaveni baterie aby to nekontrolovalo aplikace a zaroven vyjmul aplikace ze seznamu kontrolovanych. nekdy se jeste podivam do nastaveni samotne aplikace (treba ten WA) a tam opet v nastevni vypnu tu kontrolu, pokud je tam aktivni. po par dnech je to vse opet v rezimu kontroly spotreby :-(

    Moznost vypnuti funkce baterie komplet jsem nenasel.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    LEF: nejsem si jist, zda jsem tě pochopil správně. Vypnul jsi celou tu aplikaci šetření nebo si ji nechal běžet a jen si v ní nastavil vypnutí pro vybrané aplikace jako je ten WA apod.? Já měl na mysli vypnout celou tu apku a nepoužívat ji. Vymazat jí data zakázat spuštění a killnout jí.
    LEF
    LEF --- ---
    BUNDA:
    ANARCHY:
    přesně tak. vypnuto v nastevení/baterie, následně zkontrolováno a případně vypnuto v nastavení aplikace. po pár dnech je vše opět v režimu šetření, který u baterky téměř 10.000mAh je celkem zbytečné.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    BUNDA: Jestli chápu dobře, tak se pokusil tu funkci úplně vypnout, ale nezafungovalo to.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    LEF: píšeš, že je možnost tu aplikaci vypnout, tak bych to i udělal. Tyhle rádoby spořiče ti prakticky nic neušetří a jen komplikuje fungování ostatních aplikací.
    LEF
    LEF --- ---
    cau, prosim o radu. Ulefon Power Armor 18, verze androidu 13. To ze mi nefunguje Nyxdroid nebudu rozebirat, snad jen kdyby se nekomu chtelo ho udelat pro novejsi verze androidu, ddekuji.

    ALe co me vazne trapi je jakasi funkce "Baterie". Ta ma kontrolovat aplikace zda na pozadi zbytecne nezerou energii a pripadne ji zavre. Je tam moznost tuto funkci vypnout a take vyloucit aplikace, ktere se nemaji kontrolovat (a nasledne zavirat). Funkci mam vypnutou. jenze zhruba ob den musim vlezt do nastaveni a opetovne vyloucit aplikace z kontroly. je to vopruz predevsim u komunikatoru jako WhatsApp, kdy ji to zavre a pak samozrejme nechodi zpravy. Az kdyz otevru ze chci nekomu napsat, tak ejhle, stahne to zpravy vidim ze mi psalo nekolik lidi. Tato funkce se da vypnout take primo v aplikaci, jenze vysledek je stale stejny, po nejake dobe se mi opet hodi do kontrol a vypinaji se.

    Nejaka rada co s tim, co hledat, kde jeste nastavit, co odinstalovat nebo naopak nainstalovat. jo ja vim ze cina, ale tak nejak se mi telefon menit nechce.

    dekuji vsem za konsdtruktivni rady.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    BUNDA: IP68 a termokamera od Fliru je zatím dostatečný důvod, abych ten telefon držel při životě ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam