• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Koukam, ze bude nekolik modelu Pixelu, tentokrat 4 s klasickou konstrukci, navic jeden zaviraci, troje verze hodinek, sluchatka... Uvidime co se skutecne objevi a za kolik...
    Ale rikaji, ze vykon naroste jen cca o 20%, ze az Pixel 10 bude mit novy 3 nm procesor od TSMC...
    Ale tak za me je fakt dulezity integrovany Gemini, platim si ten velky model a pouzivam to skoro denne
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Jen doufám, že na konci srpna už budou dostupné obaly na Pixely řady 9 od PeakDesign. :-)
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    ARIAEL: dík :-)
    A alespoň si budeme moci vyměňovat inforamce z přechodu 6 Pro na 9 Pro.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ARIAEL: Po dvou dnech na nej zapomenes.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    MAKROUSEK: no ja na to koukal, no... Kdyz me by hrozne sral ten prehyb v prostredku, vypada to jak propadly kaňon po rece... U jinych to nevypadalo tak hrozne.
    To ze je to Galaxy sice neni tak spatny, ale preci jen je to furt krok zpet proti Pixelu.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ARIAEL: Ja mam druhym rokem skladaci Z Flip a uz nikdy nechci zadny padlo, tohle je proste uplne jina uroven pouzivani.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    PUSCHPULL: Novy zapnes bez Simky, a das na nem migraci ze stareho telefonu... Whatsapp se musi zmigrovat driv nez vyndas sim... A potom obnovis na novym telefonu z backupu

Security aplikace - autentikatory MFA atd - maji vlastni postup migrace, ale stejne musi ty hodne zabezpecene ucty novou autorizaci

Banka - totez, v apce obvykle zaregistrujes predem nove zarizeni s ciste nainstalovanou aplikaci

Taky mam v planu vymenit Pixel 6 PRo za 9 PRO na podzim... Pokud tedy neprekvapi s nejakym pouzitelnym skladacim ci tak neco
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PUSCHPULL: Prvni zkus ten google backup - nastaveni - ucty - google ucet - sync - appky. Pak kdyz pustis ten novy telefon, jakmile se prihlasis ke stejnemu google uctu, mely by se appky doinstalovat. Pokud ne, zkus treba appku smart switch od Samsungu.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    MAKROUSEK:
    NAVARA:
    Díky. Pište dál na co dát pozor a případně nějaké doporučené postupy.

takže ještě než přehodím SIMku do nového mobilu?
    Počítám pak, že budu ještě mít pár dní oba na stole vedle sebe, než to všechno doladím.
    Už si přesně nepamatuji jak to u předchozí výměny probíhalo. Myslím, že byly oba zapnuté, nový se simkou, oba na wifině ještě nastavené sdílení nablízko ... ?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Přičemž ideálně ty autentizace nastavit před wipnutím mobilu a předáním manželce, ať to máš kde potvrdit :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PUSCHPULL: Musis mit Google ucet se synchronizovanyma appkama na nem. Pak se ti vetsina appek nainstaluje i s temo sejvy na hry. Messengery jsou jina, obvykle je musis kazdt zvlast zabackupovat (googli jak se backupuje kazdy) a pak rozbackupovat. Opet to jde na Google drive. Co se tyka bankingu a takovych appek, tam smolik, musis projit celou autorizaci od zacatku.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Pár dotazů, některé budou patrně z kategorie hloupých a za ně se omlouvám.

Potřebuji mít vždy mobil při ruce, pro práci a zábavu.
    No a po pár letech kupuji nový. Letos už hapruje manželky Pixel 3 (který podědila po mě a jelikož nový nikdy nechce, tak patrně letos podědí můj stávající Pixel 6 Pro)
    V srpnu nebo v září (po 13. srpnu) počítám tedy s nákupem Pixel 9 Pro.

A pro zopakování, co vše udělat dobře a bez chyb, aby člověk nějakou zbrklostí nazůstal bez mobilu?
    Ono minule mi při instalaci ten Pixel 6 Pro nabídnul zda chci intalaci synchronizovat z původního Pixel3.
    Jak tak o tom nyní přemýšlím, tak nevím zda to je optimální nebo zda zvolit čistou intstalaci a pak si tu používané aplikace instalovat znovu.
    Ale!! U některých aplikací chci zachovat historii, u komunikátorů jako WhatsApp, Messenger, Signal, ..
    Pak tam mám pár rozehraných her, nějaké 2-3 hry ale tam bych také nerad přišel o stávající levely, ve kterých se pohybuji.
    Přes Google úšet se synchronizuje skoro vše, takže plno věcí je velmi snadných.
    Stejně se tu ale mám potřeby zeptat zkušenějěích, na co dát pozor, co nezapomenout předem udělat atd..
    Co bankovnictví a Google peněženka? Využívám hodně. Mám tam plno dalších karet, z obchodů atd ...
    Co účet u operátora? (mám asi rok Kaktus a už se tam nastřádalo dost minut a dat a nerad bych o to přišel).
    Je třeba udělat nějaký export "všeho" na Google úložiště a pak z toho "vyzobat" to co budu chtít?

Zkuste prosím trpělivě poradit, nebo sem hodit nějaké osvědčené linky.
    Děkuji
    MION
    MION --- ---
    MA747: zkus sluchatka aktualizovat
    JIMX
    JIMX --- ---
    Mne se u BT sluchátek děje to, že když si přes ně pouštím hudbu (Spotify, YouTube music) a přitom mám zapnuty tethering, tak při větším sosani z notebooku, mi vypadava zvuk ... pak jsem koupil nový BT sluchátka a na stejným telefonu to najednou nedělá ... jediný, co mě napadá, že budou podporovat jinou verzi BT a ta starší je náchylnější na zátěž nebo něco ...
    VONY
    VONY --- ---
    MA747: Taky dost záleží na kodeku přehrávaného souboru. Musí ho podporovat telefon i sluchátka. Jinak se to nějak převádí a ztrácí se kvalita. Pokud teda jedeš ze souboru a ne ze streamu.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    MA747: Určitě bych případně zkusil i "debility", jako zapomenout bt zařítení v tel., pak restart telefonu a napárovat znovu.
    MA747
    MA747 --- ---
    BUCKOWSKI: neměl jsem čas, ale zkusím, díky.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    MA747: Zkoušel si je propojit s jiným telefonem a případně jiná sluchstka s tímto?
    Můžeš minimálně zjistit, jestli hledat problém na straně telefonu nebo sluchátek.
    JIMX
    JIMX --- ---
    Máte někdo tip na slušnou cestovní BT klávesnici?
    MA747
    MA747 --- ---
    E42: předposledně, kdy jsem ty sluchátka měl v uších. Tzn. předminule to bylo v pořádku. A ještě jedna věc, telefon měl okolo 70 % baterie.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam